Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că sediul social al Complexului Energetic Oltenia (CEO) trebuie să rămână la Târgu-Jiu, afirmând că mitingul organizat de PNL Gorj împotriva mutării sediului social al companiei la București și intrarea în greva foamei a copreședintelui liberalilor gorjeni, Dan Vâlceanu, alături de mai mulți angajați ai societății, au fost “acțiuni corecte”.

“Sediul complexului trebuie să rămână în Târgu-Jiu și vă aduc aminte că, la un moment dat, se punea problema, era ministru Radu Berceanu la Economie, ca să mute sediul companiilor de gaz în București. Și atunci m-am opus. În Gorj, sunt specialiștii și cei care lucrează în zona termo și în minerit. (…) Sediul trebuie să rămână aici și acțiunea la care au participat colegii noștri a fost una corectă”, a precizat Blaga.

Întrebat ce va face în cazul în care sediul social al CEO va fi mutat la București, Blaga a răspuns: “Nu va trebui să fac nimic, pentru că nu se va muta. (…) Vă rog să aveți încredere că nu se va muta de aici”.

In urma unei cereri a Ministerului Economiei, sustinuta de vicepremierul Costin Borc, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis să propună Adunării Generale a Acționarilor mutarea sediului social al companiei la București, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive și administrative, potrivit unui comunicat al companiei din 15 februarie.

Decizia Guvernului Ciolos a starnit un val de proteste si revolte in zona.

În 17 februarie, peste trei mii de persoane, politicieni, mineri, energeticieni, reprezentanți ai administrațiilor locale din județ și simpli cetățeni, au protestat, timp de o oră, în fața sediului Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia (CEO) împotriva deciziei.

Manifestarea a fost organizată de către Partidul Național Liberal (PNL) Gorj, însă la miting au participat primari ai multor orașe și comune și membri ai altor partide politice.

În 21 februarie, într-un alt comunicat de presă postat pe site-ul CEO, s-a revenit asupra acestui subiect: “Consiliul de Supraveghere va analiza propunerea Directoratului de reconsiderare a mutării sediului social al Societății Complexul Energetic Oltenia S.A., în urma solicitării primite din partea acestuia”.

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga s-au aflat sâmbătă în municipiul Târgu-Jiu, unde au participat la lansarea candidaților liberali pentru alegerile locale din luna iunie.

6 COMMENTS

 1. Foarte bine ca oamenii sunt sprijiniti.Nu uitati sa vorbiti/scrieti de tunul pregatit de 37 parlamentari (culmea… majoritari pesedisti).Se constata ca astia nu se mai satura niciodata de …putere,avere,bani,mosii.

 2. Daca astia muta sediul social al Complexului Energetic Oltenia poate ar fi bine sa mute si C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. taman in cladirea M.T.ului sau altceva ce nu tine neaparat de capitala Romaniei.

 3. 🙂 🙂 🙂 Alarmă! S-au sculat PNL-iştii! 🙂 🙂 🙂 Cheamă pompierii, SMURD-ul şi ISU !!!
  🙂 🙂 Voi chiar credeţi ceva din toate acţiunile ce se vor întîmpla pînă la alegeri? Parcă spuse băsescu:”au înţelegere să rămînă tehno” pînă la alegeri! Dacă era ceva serios politic şi erau interesaţi de soarta poporului român şi a patriei noastre, era din decembrie schimbat guvernul!
  Credeţi ce vreţi dar în niciun caz ceea ce vi se oferă prin vorbe vorbite precum ţaţele pe maidan. Fac şi ei vocaliză pentru a nu le anchiloza maxilarele şi pentru a ieşi din hibernare atît cît cred că trebuie! Faptele concrete vorbesc de la sine!
  Oricum o va muta pe ascunsx ca de obiceix încît să umbli în bobotă pentru drepturi şi totodată să rămîi fără drepturi.
  Turistul pleacă în voiaj cu prima doamnă a lui. Aşa că: tot înainte ”ca cu” şoimii patriei sau pionierii!

 4. Am sa-l cred pe Blaga, daca am sa vad ca initiaza o motiune de cenzura impotriva guvernului, si sunt convins fiind ca PSD va vota cu ei.

 5. Asa se scot voturi, unul cqre lucreaza in companiae tine in spate o familie de someri . Restul au sters o in Spania si Italia. Toti sunt basisti pe aici ca raman fara serviciu altfel. Poate spun si cum au furat bawistii de aici.

 6. Uite cine moare de grija oamenilor ? Blaga ,fost ministru într-un guvern ce închidea spitale , tăia salarii şi pensii , lăsa bolnavii de cancer fără medicamente etc. Cu scuzele de rigoare pentru limbaj nu pot să-i zic decât ” Hai sictir ! “

Leave a Reply