Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, probabil va încerca să lanseze noi acţiuni politice şi militare în ţări din Europa de Est, după ce a declarat din nou victoria în Siria şi în perspectiva unui nou mandat, comentează agenţia Bloomberg, prezentând opiniile expertului Eugene Rumer.

“Vă amintiţi momentul în care Vladimir Putin a câştigat războiul civil din Siria? Era în primăvara anului 2016; aflat în vizită în acest stat afectat grav de război, preşedintele Rusiei le spunea trupelor: «Cred că misiunea Ministerului Apărării şi a forţelor armate ruse a fost îndeplinită în totalitate. Cu participarea armatei ruse, … forţele armate şi patriotice siriene au reuşit să obţină un rezultat semnificativ în combaterea terorismului internaţional (…)”. Pentru un observator de rând, (…) probabil a fost o surpriză când, în decembrie 2017, Vladimir Putin a simţit nevoia de a se repeta: «Misiunea combaterii grupurilor armate din Siria, scopul operaţiunilor militare de amploare au fost în mare parte atinse. Felicitări!»”, observă agenţia Bloomberg, amintind că, la începutul lunii februarie 2018, unităţi formate din “mercenari” ruşi şi trupe ale regimului Bashar al-Assad au atacat o bază militară din Deir Azzor în care erau insurgenţi susţinuţi de SUA şi membri ai forţelor speciale americane, cu un rezultat nu foarte bun pentru atacatori, dat fiind că există informaţii despre moartea a aproximativ 200 de ruşi.

“Dar, mai exact, cine erau aceşti mercenari? Lucrau la o firmă rusă numită Wagner, foarte apropiată de Kremlin. Şi, chiar dacă Vladimir Putin poate pretinde că erau pur şi simplu trupe închiriate pentru obţinerea de profituri în deşert, este destul de suspicios faptul că, după cum a relatat agenţia Bloomberg, răniţii au fost transportaţi urgent la spitale din Rusia”, explică editorialistul Tobin Harshaw într-un material intitulat “Ce pregăteşte Vladimir Putin? Iată concluziile specialiştilor: După ce a proclamat (din nou) victoria în Siria, există riscul de a reveni în Europa de Est”, scrie Mediafax.

 

5 COMMENTS

 1. Pai ce putea sa ne spuna o agentie americana? Doar ca rusii e de porc, evident. Vai ce surprinsi sintem!
  Domnule Tudor, ati auzit cumva vorba batrineasca “audiatur et altera pars”?
  Audiatur et altera pars reprezintă un principiu fundamental (mostenit de la latini) al dreptului în majoritatea sistemelor de justițe, inclusiv în cel românesc, si vizeaza aflarea adevarului. Dumneavoastra, care ii citati “dacit” pe americani, ce vizati? Indoctrinare? Prapaganda? Dezinformare?

  • :-))))))))))))))) si in opinia dvs pe cine sa audiez? pe chinezi? pai ne audiaza ei pe toti, pe scara larga :-))))))))))))))))))))
   PS : “dacit” ?! daca pt dvs sursele occidentala inseamna “propaganda si dezinformare”, nu pot decat sa va repet, folositi aceleasi expresii ca bolsevicii timp de 70 de ani si mai bine…. in rest, sa fiti sanatos !

   • Pai, poate cand era vb de arme chimice in Irak ii ascultam “decit” pe “kineji” (vorba lu’ Tatulici), poate nu mai era o lume asa de rahat incat sa cersim securitate la ala de-a facut insecuritatea.
    Dar nah, zic si eu

   • Pai nu dezinformeaza? Hai da-ma dracu’! Dar cu armele lui Saddam n-a fost dezinformare? Dar cu mieluseii de croati facuti terci de sirbi n-a fost dezinformare? Exista un munte de dovezi care arata contrariul! Doar daca nu vrei sa le vezi…
    Audiatur et altera pars inseamna ca daca ne spui ce zic americanii despre rusi, trebuie sa ne spui si ce zic rusii despre americani. Si lasa-ne pe noi sa tragem concluziile cu capocul nostru personal, Altfel, se numeste propaganda si manipulare. Adica exact ceea ce NU face un jurnalist. Daca-i jurnalist…

Leave a Reply