Fiecare român are în medie o avuţie netă de aproximativ 20.000 de euro, de câteva ori mai mică decât un european din zona euro, în timp ce datoria pe persoană ajunge în România la aproape 1.600 de euro, potrivit datelor BNR din Raportul asupra stabilităţii financiare 2017.
Populaţia din România a ajuns anul trecut la active de 1.843 de miliarde de lei (peste 400 mld. euro), iar cea mai mare pondere, de peste 77%, revine activelor imobiliare, potrivit datelor Băncii Naţionale.
Avuţia netă a populaţiei s-a majorat cu 10% în 2017 faţă de anul anterior. Activele financiare nete ale populaţiei s-au majorat anul trecut cu aproximativ 7%, până la 415,4 mld. lei, iar activele imobiliare au făcut un salt de 10%, până la 1.427,7 mld. lei, reiese din datele BNR.
Datoria totală a populaţiei a ajuns la sfârşitul anului trecut la 141,4 mld. lei
Avuţia populaţiei a atins la sfârşitul anului 2017 cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani. O valoare mai mare a avuţiei populaţiei a fost înregistrată în anul de boom economic 2008 (2.047 mld. lei).
Activele financiare nete, calculate ca diferenţă între activele financiare şi pasivele financiare (datorii), s-au dublat faţă de 2008, iar comparativ cu nivelul înregistrat în 2009, de 126 mld. lei, au crescut de mai mult de trei ori.
Nivelul activelor nefinanciare, imobiliare, a înregistrat o ajustare importantă comparativ cu valorile prezentate în rapoartele anterioare, ca urmare a unei reestimări a preţului locuinţelor, potrivit BNR.
Activele imobiliare au în continuare cea mai mare pondere în structura avuţiei nete a românilor, cu toate că tendinţa a fost descendentă faţă de anii de boom economic, scăderea fiind determinată de ajustările de preţ înregistrate în anii de criză. În cadrul activelor imobiliare au fost incluse doar imobilele.
Nivelul activelor imobiliare ale populaţiei a ajuns anul trecut la 1.427,7 mld. lei. Pentru 2008, activele imobiliare ale populaţiei au fost reestimate la un maxim de aproape 1.900 mld. lei, mai mult decât dublu faţă de nivelul cuantificat† anterior.
Datoria totală a populaţiei a ajuns la sfârşitul anului trecut la 142,8 mld. lei (circa 31,2 mld. euro), fiind în creştere cu 7,4% în termeni anuali, pe fondul majorării creditării bancare, care reprezintă cea mai mare parte a îndatorării gospodăriilor. Ponderea îndatorării totale a populaţiei în PIB a scăzut la 16,5%, scrie zf.ro
Acum isi da arama pe fata. Iar prezinta date eronate. A uitat sa adune averea romanilor din alte tari si imparte toata averea la toti romanii cand oameni bogati sunt putini si saraci foarte multi. Sa nu spuneti ca a adunat si casele din chirplici si wc din papusoi. Ce este frumos imparte datoriile facute de gasca fsn in numele Romaniei la toti romanii. Este o rusine! Cand vorbesti de oameni care primesc o paine pe zi daca au avut de la parinti un hectar sa-l dea in arenda inseamna ca omul ala are venituri de 1 leu pe zi iar Isarescu ii pune in carca 1600 de euro adica 4 euro/zi. Daca citeste vosganian este posibil sa puna toti romanii sa plateasca impozit la 20000 de euro. Acum este si asta de inteles ca si profesorul Popa Au creieri prajiti la flacara comunismului
Active imobiliare?! Madam Macovei a spus clar “proprietatea e un moft” ,izmanarul spusese ca a dat ordonanta ca “orice proprietar sa puna la dispozitie casa in caz de razboi” pentru razboiul altora suntem obligati sa punem la disopozitie munca de-o viata!?! In romanica incepand cu acea perioada,toti suntem proprietari de hartii achizitionate la pret urias!
L-am auzit pe tariceanu cum spunea de romanica,a ajuns cea mai coruptatara din europa! Ia amintiti-va cumat de deschis spunea ambasadorul amerrican acum cativa ani “semnam parteneriat cu toate institutiile ….” binenteles in favoarea lor,conform cu lectiile dictate de amarlicani,si unde s-a ajuns cu parteneriatele? Oameni omorati pe trecerea de pietoni si nevinovat scos din tara ca e partenerul nostru! Deci,partenerul nostru strategic are toate drepturile in romanica si cetateanul originar traitor in tara,NU! Ba nene,cine a condus tara asta ani la rand? Cine a facut legi in defavoarea tarii si traitorului in tara saracit? Cine a pupat palma batuta cu strainasii si escrocii facand legi doar in favoarea lor? Hai si ultima moda “trimisul special amarlican vrea lege pentru offshore in romanica”! Voi chiar ne credeti prosti?!?
avutia e mai mica decat la altii din cauza administrarii execrabile, a lipsei oricarui prestigiu afara aluia de cioflingari.cu o justitie nereformata de 28 de ani, fara drumuri, suntem interesanti prin barbarie, relicte feudale,pensii foarte speciale,etc