4 COMMENTS

 1. O fi si asta un motiv? Daca e adevarat, inseamna ca e jale mare in finantele Romaniei.

  “Premierul Mihai Tudose a negociat, luna trecută, un împrumut cu FMI, când a invitat în România o delegație a reprezentanților Fondul Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale, a spus deputatul PSD Cătălin Nechifor. Surse parlamentare au precizat, pentru EVZ, că ar fi vorba de aproximativ 10 miliarde de euro.”

 2. Off Topic : lui Vosganian i s-au clocit creierii.
  3 cuvinte : Esti un bou! Dupa ce ai plans in Parlament ca o muiere FARA OUA! ai tupeu sa spui de evaziunea la oua, magiun si rosii.
  Cine naibii il tine pe asta in politica? Afara din Parlament!.
  Ai facut presiuni in calitate de ministru ca o companie de stat, Romgaz, sa vanda gaze unui combinator (Nicolae Interagro) la un pret mai mic decat cel de piata.
  Huooooooo!
  Vosganiane du-te lasa-neeeee!Nici daca cumparam toate ouale taranilor pe 20 ani inainte nu ajungem sa egalizam “performanta” in jaf si devalizarea tarii pe care VOI ati facut-o si girat-o.
  Te iei de taranul ala care traieste de pe azi pe maine cand ca voi ati furat TOT? Bai nu iti e rusine?
  In afacerea “gazul ieftin Niculae” ai prejudiciat statul cu sume mai mari decat valoarea tuturor găinilor din Romania.
  Ouale din cotet sunt problema bugetului Romaniei. wow! Nu toate licitatiile cu dedicatie, nu toate contractele de autostrazi care se surpa, nu toate furturile politicienilor, nu munca la negru care conform INS e de aproximativ 1 mil de persoane,…..etc…..
  Nu mai vreau sa vad astfel de oameni in politica !NEVER! Bai fac hepatita, imi vine sa vomit cu voi!
  Dupa ce ati distrus si furat tara asta pana la ultima caramida aveti tupeu sa va luati de produsele taranilor : leusteanul si ouale!. Sa-i omorati si pe taranii nostri, cum ati omorat industria si muncitorii, cum ati distrus sanatatea si inavatamantul. TOT!.
  Uite Vosganiane azi am cumparat 6 oua de la taranca. Iti promit ca voi lua numai de la ea de acum inainte, fiindca m-ai enervat!.
  Rosiile proaste, ORDINARE! din export sa mananci tu si ai tai! modificate genetic. Sa cumperi in fiecare zi 5 kg de rosii! Mult succes!.

  • Pentru Cristina

   Varujan a pierdut contactul cu realitatea (în același mod cum s-au îmbolnăvit de bani și putere pedeliștii la vremea lor). Se vede că e infam și la fel ca ceilalți, cum sunt majoritatea politicienilor, habar nu are să comunice cu oamenii. Mimează, încearcă, dar nu poate… aproape c-aș spune că cei de teapa lui Mirel Palada sunt singurul nărav care știu să vorbească la și pe nivelul oamenilor (acolo unde trebuie, cum trebuie, separat de la caz la caz).

   El, Vosganian (și cred că nu e greșită interpretarea), a vrut să comunice faptul cum că o mare parte (prea mare, după el) de oameni nu se implică în economia din prezent (darămite în trecut), stagnând la aceeași mentalitate când existau boierii și iobagii: spune-le și forțează-i să facă, altfel nu fac și-l recită pe Toma Alimoș ca model. Probabil că a stat & s-a uitat la niște cifre. Când știi că sunt comunități care trăiesc numai și numai din banii de la administrație, la asta te gândești. Când vezi drumuri distruse și fără autostrăzi (că unii ziceau de autostrăzi strategice sau drumuri expres, ei nu se gândesc pentru toată țara, nenorociții), unde nu poți circula normal deoarece bugetul e împărțit și pentru primărie și pentru drumuri (repararea lor, într-o constantă mare). Asta gândești. Când știi că jumătate din populație sunt axați pe agricultură dar noi, ce să vezi, importăm alimente… te gândești la asta. Toți au vrut case afară din orașe (erau și un studiu făcut) dar nimeni nu face agricultură, toți și-au pus bazele pentru autoconsum sau „că așa ești văzut bine, în societate, la casa ta”. Prostie peste tot.

   Evident, nu poți să îi spui omului că acesta e inutil, cum a zis el „că nu contribuie cu nimic la societate, doar extrage foloasele muncite de alții”, imediat sar toți spicuitorii învățați în știința cărții dar poftim, exact ca-n bancul ăla cu ciobanul îmbrăcat gros pe timp de vară secetoasă, asta-i situația… în care vrei drumuri, autostrăzi (vai Doamne, Doamne…), școli, spitale, ajutor la inundații, ajutor la agricultură… și când tu abia produci ceva să nu mori de foame… nu-i în regulă.
   Deci, Vosganian zice că nu e bine din punct de vedere economic dar nu e bine, ca revers al medaliei, nici pentru cei în treaba asta.

   Există o lege nespusă: Dacă ceva mișcă, taxează. Dacă acest ceva continuă să miște, mărește-i taxa până când nu mai poate. Dacă nu [mai] mișcă, subvenționează-l.

Leave a Reply