De foarte mult timp, in societatea romaneasca bantuita de suspiciuni generalizate in toate domeniile, persista un obicei idiot : permanente acuzatii aduse medicilor, indiferent de rezultatul actului medical.

Am avut o reactie atunci cand a murit Ilie Balaci : in spatiul public persistau suspiciuni uriase chiar si dupa ce familia a multumit medicilor si personalului medical pentru toate eforturile depuse.

Ultimul caz : Florin Busuioc. Actorul si prezentatorul tv a suferit un infarct, urmat de un stop cardiac. Diagnostic extrem de grav, in care viata atarna de un fir de par.

Busuioc a fost salvat, in urma unei operatii la miezul noptii in Spitalul din Craiova.

In cel mai pur stil balcanic, care predomina in societatea romaneasca, au aparut tot soiul de suspiciuni, acuzatii, aberatii : ca seful sectiei dormea la 12 noaptea (?!) si nu raspundea la telefon, ca medicul care l-a operat este un rezident, care vezi Doamne ar urma sa ramana somer peste o luna. Nici nu l-a operat rezidentul, de somaj nici pomeneala.

Pacientul a fost salvat, scandalul cu multe fake continua. Mai nou, a fost interpelat chiar si ministrul sanatatii. Care a oferit detaliile reale de mai sus, ce dezmint orice tendinta de scandal inventat.

Cand deznodamantul nu e cel asteptat si pacientul are de suferit, e normal sa fie investigatii si intrebari publice. Dar in peste 95% din cazuri, un pacient din Romania este bine tratat si nu exista cazuri in care sa nu primeasca asistenta medicala atunci cand intra intr-un spital. Chiar si nefericitele exceptii din cauze umane confirma regula.

Noi suntem insa o tara bolnava, in care medicii cu pacienti salvati fac obiectul unor speculatii de tot soiul, doar-doar apare vreun detaliu care sa mai alimenteze un scandal idiot, menit sa distruga increderea in sistemul medical romanesc.

Ne facem rau cu o voluptate demna de niste adversari ai vietii noastre. In atat de multe domenii.

PS 1 : Hop si SMURD cu elicopterul sa-l aduca la Bucuresti. Suspect, e clar !

https://www.stiripesurse.ro/florin-busuioc-adus-cu-elicopterul-smurd-la-un-spital-din-bucure-ti_1302244.html

PS 2 : Ca sa fie balamucul complet, chiar un medic-politician amplifica balcanismul :

https://www.stiripesurse.ro/catalin-radulescu-intra-la-rupere-in-cazul-lui-busuioc-vrea-sanc-ionarea-efului-sec-iei-cardiologie-voi-face-o-interpelare-catre-ministrul-sanata-ii_1302205.html

12 COMMENTS

 1. Cu tot respectul, o operatie pe cord nu se poate face decat in echipa de doi medici. Cel invocat nu atarna prin zona ca sa se afle in treaba. Ca opeartia a facut-o altul mai experimentat… da, dar fara acel rezident care sa-l asiste ca al doilea specialist in operatie aceasta s-ar s-ar fi amanat. Nu oricine stie sa puna un stent oricata vechime ar avea. Deci nu Rezidentul a facut operatia dar fara a sari el in ajutor operatia nu incepea, nu avem datele care sa ne indice daca asta i-ar fi fost fatal lui Busu sau nu. Deci adevarul despre desfasurarea operatiei a fost undeva la mijloc.

 2. 95% din cazuri ? de unde ai scos asta ? nu ai nicio sursa.
  au fost create chestionare privind gradul de satisfactie si se invarte in jurul valorii de 50%.

  “Un studiu realizat de Transparency International relevă o valoare a percepţiei populaţiei privind corupţia în sistemul de sănătate de 55 la sută. Un alt studiu, realizat de Facultatea de Afaceri şi Administratie, relevă că gradul de satisfacţie al pacientului din România, prin cumularea palierelor “foarte mulţumit” şi “mulţumit” este de doar 34,4 la sută.

  Totodată, studiul realizat de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti pentru unităţile din subordinea acesteia arată un indice general de satisfacţie de 60 la sută.”

  marirea salariilor pe care tu radu tudor o lauzi nu a dus la nimic mai bine pentru pacienti, sistemul e la fel de corupt , spaga in spitale merge, exodul medicilor continua, starea spitalelor e critica, infectiile din spitale sunt uriase, politizarea conducerii spitalelor e o crima.

  nu are nimeni incredere prea mare in sistemul de sanatete. nu prea te intereseaza pe tine pacienul, cetateanul mai radu tudor ci doar sistemul care poate aduce voturi unui anumit partid.

   • e inutila discutia daca tu intelegi ca eu vreau scaderea la loc a salariilor medicilor. medicii oricum pleaca si din alte motive din romania.

    pe tine nu te intereseaza soarta pacientilor ci doar a medicilor.

 3. Domnule Radu Tudor. Traiti in Romania vedetelor, unde vedetele sunt mereu mai bine tratate de catre sistem (in general). Suspiciunile vin de pe urma celor traite de oamenii simpli in spitale. Daca vreti pot sa va spun intamplari reale din familia mea, unde persoane din generatii diferite au patit niste lucruri de-a dreptul mizerabile si multe alte povesti auzite de la prieteni. Cu operatii simple, dar prost facute si pacientul mort (de la o ampeticita), operatie facuta si pleci cu 3 virusi spitalicesti, te duci la un control si pleci cu stafilococul auriu. Te operezi, apar probleme, infectie, 3 doctori pe tine (cel batran cu experienta si sef si doi tineri). Unul din cei tineri cu studii in strainatate, sare peste mana doctorului batran, aplica o solutie simpla, dar eficienta si salveaza pacientul si scoate puroiul si infectia din om. Rezultatul: doctorul cu experienta tipa la ala tanar ca de ce s-a bagat si sa nu mai faca asta ca vede el ce pateste. Te duci cu o anumita problema, picior rupt, ti se face o operatie inutila, ti se pune tija, operatie prost facuta, dureri mari la picior, nu se prinde operatia, sangerari, iar tot ce trebuia facut era doar pus piciorul in ghips. Unghie incarnata, 6 operatii la stat in 4 spitale diferite, in judete diferite, si nimic, ba mai mult infectie, se umfla degetul asa de tare ca nu poti sa porti papuci si mergi in sandale cu sosete iarna, asa de umflat era degetul (cu mita aferanta oferita, ba chiar ceruta de doctor). Vreti sa mai spun???? Sunt foarte multe povesti de acest gen. Romania reala traita de majoritatea romanilor este una oribila si trista. Nici nu mai are rost sa vorbesc de politizarea sistemului medical, de faptul ca PSD-ul a blocat niste legi care ajutau la modernizarea sistemului medical…. pffff stim cu totii manariile care se fac. De aia exista mereu suspiciuni… pentru ca avem motive reale si traite pentru a le propaga.

 4. Domnule Tudor cu tot respectul, unde apar aceste stiri, pe blogul sau ziarul lu’ mama ?
  Din pacate toate aceste fake-uri apar in media romaneasca si nimeni nu plateste. Cred ca aceste fake-uri pot deveni o problema de SN si nu exagerez cand afirm aceasta.
  Se doreste ca Romania sa se scalde intr-un haos, pe jumatate s-a si reusit prin razboiul romano-roman, iar acest atac continuu asupra corpului medical roman si nu numai face si acesta parte din razboiul romano-roman.

 5. Radu, azi am auzit in trecere pe la rtv, ca scaunarul principal al tarii, ratacitul robot avusese 17 dosare penale incepand cu anul 2000 si toate au fost palmate! De ce nu am aflat si noi si chef ar votanții lui ca sa ii dea recompensă meritată?
  Trebuia sa dispara guverne si sa invete cuvantul “penal” ca in rest e varză, pentru a ajunge in funcție cu emblema “fost infractor penal” si totodată sa afle și traitorii in romanica, ce au votat?!
  Chiar, căutați si vedeți ce conțineau acele dosare ale individului!?
  “Penalii” se recunosc si se faulteaza intre ei, dar se înțeleg din priviri in orice!

 6. Observ ca azi esti in depresie cu Raul:)
  Te inteleg. Dar: nu acelasi lucru faceai si tu cand ai intrebat ca de ce sa se construiasca spital in parteneriat public privat la Constanta?
  (Adica de ce nu asteptam dupa banii ue pana or vrea aia si ca mai bine deloc).
  Adica la fel ca intrebarea ta de azi cu de ce rahat daca pacientul e salvat, intreb si eu: De ce rahat daca se construieste macar n spital, chiar si cu taxe, decat nimic?
  Of, fariseismul asta dambovitean…
  (Culmea, si era in orasul tau natal) of Doamne, voluptatea asta a raului…

 7. Boala romaneasca: prostia, prostirea de la ochi si balacareala, toate fac parte din educația si bunul simt din ultimii aproape 30 ani! La nivel mondial, traitorii au devenit consumatori fara voie de orice si intre traitori e nin consum uriaș de stres, ura, violență si toate relele. Pe noi trairtorii de rand ne consuma altii(financiar si nervos), noi consumam ce ne baga pe gat altii(boli, stres) si se ajunge la ceea ce se vede pe micile ecrane: morti cu zile! Degeaba iese Arafat sau oricare ar fi daca nu sunt spitale real eficiente si nici tratamentul medicamentos cu efect vindecator! Mai tot ce este pe piața e “moarte lenta si sigura”, totul e afacere bănoasă!

 8. Admirabil ca ati vorbit cu medicii din sistemul de stat care si-au asumat raspunderea si au operat pe cord urgenta de la Craiova. Omul sfinteste locul.

Leave a Reply