Noul ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, își propune să facă o reformă amplă la minister, astfel încât dipomații din România să redevină un corp de elită. În același timp, Aurescu i-a mulțumit și președintelui Iohannis pentru colaborarea de la Palatul Cotroceni.

„Am colaborat din cadrul Administrației Prezidențiale cu MAE. Vă cunosc bine și știu care sunt problemele pe care le aveti. Diplomatia are nevoie de un suflu nou, de proiecte inteligente, așa încât profilul țării să crească în beneficiul românilor. Asta presupune o reformă serioasă. Să redevenim un corp de elită.

Nu vă voi cere vouă mai multe ca mie, ca ministru, dar mie îmi voi cere multe. Îi voi aprecia pe cei care își fac datoria. Îi mulțumesc premierul Ludovic Orban de a face parte din echipa. În mod deosebit, îi mulțumesc președintelui Klaus Iohannis. Am avut privilegiu de a lucra cu domnia sa. Vă asigur că eu, cu colegii de la MAE,  vom lucra pentru realizarea obiectivelor naționale de stat”, a declarat de la sediul MAE Bogdan Aurescu citat de stiripesurse.ro.

“Voi solicita în ora care urmează prezentarea urgentă de către responsabilii din centrala ministerului care au lucrat pe acest dosar a unui raport cuprinzător asupra stadiului pregătirii alegerilor prezidenţiale în străinătate, potrivit competenţelor Ministerului Afacerilor Externe. Voi solicita şefilor de misiuni diplomatice şi consulare să trimită rapid o evaluare din perspectiva lor a stadiului pregătirii şi a eventualelor riscuri şi vulnerabilităţi. În funcţie de aceste evaluări vom vedea dacă şi ce se mai poate face în limitele competenţelor ministerului şi la nivel de guvern în acest stadiu foarte apropiat de momentul alegerilor, ţinând seama de constrângerile prevederilor legale care reglementează această problematică”, a spus noul ministru de Externe.

2 COMMENTS

  1. Pesede alde a distrus complet diplomatia țării, sper sa poata repara ceva. Bine ca ne-am scapat de grupul infractional condus de dragnea

Leave a Reply