Presedintele Klaus Iohannis, declaratii in aceasta seara :

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a discutat cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre posibilul plagiat în cazul lucrării sale de doctorat, arătând că nu are motive de îngrijorare şi că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă.

‘Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, însă nu cred că este ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzaţii, mi-a reiterat că domnia sa nu se simte vinovată cu nimic şi atunci am plecat destul de lămurit din discuţie’, a spus şeful statului.

El a precizat că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă.

‘În această chestiune am avut o discuţie cu procurorul general, pe care l-am rugat ca, în virtutea atribuţiilor domniei sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate’, a subliniat Iohannis.

Şeful statului a susţinut că nu a discutat despre raportul în cazul lucrării de doctorat a procurorului şef al DNA.

‘Nu am stat să discutăm astfel de detalii. Asta este treaba altora să lămurească această chestiune’, a arătat el.

Întrebat dacă se impune o demisie a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, Iohannis a răspuns: ‘Nu cred că trebuie să vorbim despre o demisie atâta timp cât deocamdată cel puţin nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat acolo. Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură se poate relua discuţia, dar deocamdată nu am motive de îngrijorare’.

Întrebat despre afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Laura Codruţa Kovesi i-ar fi ameninţat cu arestări pe membri ai Guvernului dacă se reia cercetarea pe lucrarea sa de doctorat, Iohannis a spus: ‘Vreţi să reiau expunerea cu fanteziile electorale (ale lui Traian Băsescu – n.r.). Nu am auzit niciodată ceva în acest sens şi mi se pare total neverosimil’.

 

17 COMMENTS

 1. Da, există două tipuri de plagiat : cel care e făcut de ” ai noștri ” deci nu e plagiat și cel al adversarilor care este cel mai josnic lucru cu putință. Băsescu a plecat dar năravul său a rămas la Cotroceni.

  • Iohanise, denuntul lui Ghita, care a albit-o pe prietena sa Kovesi nu e indiciu? Dar testarea cu softul ME care ne arata clar ca e plagiat nu e indiciu? Cum adica, bagi rahatul sub pres? Plagiatoarea sta in continuare in functie in timp ce adversarii tai politici si-au dat demisia? Kovesi demisia, pune-te la dispozitia justitiei !!!

   • Eeeeee softul ala special facut de multe minti inteliegente e nimic pe langa capacitatea lui Klaus de a aprecia in cinci secunde ca primele trei cuvinte nu sunt plagiate.
    N-ai auzit ca a stat de vorba cu eroina si s-a lamurit? Nu e indicii tovarasi.
    Vine GIP face analiza cu soft compara textele si ce daca….
    Are Klaus casa luata prin acte false? Si ce daca…
    Am votat 7 milioane sa-l demitem pe basau…si ce daca.
    Statul de drept si democratia ambasadorilor. Mai asteptatam o tura de 45 de ani ca la prima am luat plasa.

 2. Doi falsificatori , se apra unul pe celalalt Nu inteled de ce se amesteca iohanis in acest caz sa lase pe cei indrept sa spuna cuvantul. Amandoi se joaca cu caracterul propri prin a spune una azi si alta maine . Procuroarea cu trei dosare , ajunge procuror general si ia si doctoratul si nu recunoaste ca a gresit.

  • Pentru ca e basesu 2 d-aia se amesteca si aici si in amenintarile cu cine numeste prim ministru dupa alegeri si cine trebuie sa fie votat si cine eliminate si cine trebuie sa-si dea demisia desi nu sunt hotarari judecatoresti impotriva lor. Exact ca basescu mai putin guraliv dar si mai parsiv.

 3. Suspiciune este! Indicii sunt destule! Probele sunt pe tavă!
  🙂 🙂 merge şi aşa?
  În Constituţie:
  – Este un articol legal în care scrie: MERGE ŞI AŞA?
  – Ocupantul principalului scaun al ţării este justiţiarul care-şi dă cu părerea sau aplică certitudinea înaintea judecătorilor?
  – El citeşte şi ştie altă Constituţie?

 4. De ce bomba ? Pana acum(subliniez asta) exista ? E clar catre ce tabara v-ati indrteptat.Basescu e cel mai tare n-am crezut asta pana acum dar daca prin intermediari v-a inregimentat intereselor lui imediate …e f.tare.Va urez multe succesuri.

 5. Realitatea : “Iohannis, atac către Ponta: Nu înţeleg de ce lămurirea primei acuzaţii de plagiat a durat 3-4 ani”.
  Tinand cont de afirmatia aceasta se intelege de ce a zis Iohannis cu ….celeritate.
  Trebuie facute doar niste conexiuni intre declaratiile lui.
  Agerpress : “Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, însă nu cred că este ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzații, mi-a reiterat că domnia sa nu se simte vinovată cu nimic și atunci am plecat destul de lămurit din discuție”, a spus șeful statului
  “mi-a reiterat ca domnia sa nu se simte vinovată cu nimic și atunci am plecat destul de lămurit din discuție”.
  Ce Dzeu lamureste asta???? Adica Iohannis a plecat destul de lamurit fiindca Kovesi a spus ca nu se simte vinovata cu nimic. Parca Iohannis ar spune “gata m-am linistit, totul e ok!”. Eu as traduce astfel : In plan personal Iohannis crede 100% in CUVANTUL lui Kovesi, deci practic in nevinovatia ei.
  Din punctul meu de vedere un punct slab ptr. Iohannis, dansul nu trebuia sa “plece lamurit” = crede in nevinovatie, trebuia doar sa aiba o atitudine de ascultator neutru si impartial al explicatiilor dnei Kovesi, atat! Altfel ceea ce Iohannis a afirmat denota caracterul mult prea personal. Gresit din pozitia unui Presedinte.

  • Apropo , de ”Sefu Statului” , drag alint, azi, al ”tutulor” televiziunilor, expresie, dacă nu caraghioasă, cel puțin, și nu-i puțin lucru, neconstituțională, mostenita si preluată din vremurile băsesciene când această formulare era pe limba tuturor(ei, nu chiar a tuturor!)
   .
   Nu știu alții cum sunt dar eu când întâlnesc cuvinte rare (rara avis) într-o combinația curioasă, neîntâlnită uzual în conversatii obișnuite , cuvinte auzite deunăzi, caut să văd, să mă informez, să mă educ, de ce nu, de unde această expresie a ”Șefului Statului” și anume:
   ”(…)Clarificatoare si rezolvitoare”(era , desigur,, vorba de ceea ce vom afla și cînd vom afla în scandalul koveshi).
   Caut pe Google, pac…pac, ca tot românul, chiar dacă sunt la 12 km de asfalt(…tango) și mă trezesc ”în fereastra Google” că astfel de expresii se folosesc de către învățători, profesori în pregătirea și unor ”școleri emininke” dar și unor loaze din ultima bancă, în ”metode și metodologii de grup în învățământ” pentru trecerea la Gradul II. Deci, ce mi-a apărut în ferestră m-a condus spre această concluzie (de inginer 😀 )pe care v-o împărtășesc și dvs. Și nu-i, deci, nimic rău în asta, așa cum s-ar crede, unii cunoscându-mă.
   c.c.t.d …(întotdeauna) 😀
   1. ”Metode interactive de grup pentru invățământul preșcolar”,
   2. ”Metode interactive de grup pentru invățământul primar”,
   3. ”Metodologia si tehnologia instruirii”,
   4. ”Metoda philips 6-6 exemplu”

 6. Asta este prosteala cu care suntem prostiti de 25 ani… Acus, acus 26 ani… Serbam exact dupa alegerei 26 ani de prosteala. Si vom avea actori vechi si noi pentru inca un mandat de prosteala.

 7. deci daca oricine e acuzat de ecva “nu se simte vinovat”, e clar ca e nevinovat. Nici nu trebuie prea mult investigat, trebuie scos nevinovat rapid si gata, ca avem treaba.
  Si nici presedintele nu interfereaza cu justitia, nici nu face judecati in locul judecatorilor iar – dovada suprema – daca el nu cunoaste, nu a vazut si nu a auzit prin urmare asa ceva nu exista. Si da si indicatii ca vrea un NUP rapid si fara zgomot, ca sa nu inceapa nici o urmarire.

  Eu zic ca neamtu si-a dat foc la valiza cu treaba asta, a dovedit ca e plamadit din acelasi aluat de cacat ca si toti ceilalti. Ceea ce unii stiam, unii banuiam, dar omul nu o si dovedise in public.
  Hai acum sa vad deontologii, societatea civila, pe Nicusoare si fratii lui hipsteri cum se indigneaza si
  cum isi smulg camasa la Universitate ca hotii si plagiatorii de la PSD – pardon, SRI, pardon, DNA, pardon, din justitia indelendenta, pardon, din societatea civila 🙂 inca mai sunt in functii.

 8. Cu tot respectul, dovada ca este un plagiat ordinar este insasi teza de doctorat, daca se poate numi asa.

  Off-topic: Stiti cumva de ce Mircea Badea nu mai da filmulete cu buci in emisiunea lui, “In Gura Presei”? Va multumesc anticipat pentru info.

 9. Excellent news! Johannis o apăra pe Codruta cu pieptu-i de arama (sau de tinichea?) ceea ce susține de minune teza șantajului exercitat de Incoruptibila asupra d-sale pe chestia cu casa de la Sibiu. In același timp, probabil, suna pe la ambasade sa zică help! sunt asaltat de adversari împreuna cu eroina voastră, veniți cu întăriri, ceea ce nu crez sa dea roade, scandalul plagiatului “reîncălzit” depășind granițele după cum s-a văzut din articolele publicate pe axa Berlin-Washington. Si-apoi, nici Hansel de la SUA nu-i lipsit de probleme (vezi evenimentul “cadoului” secuiesc), nici Whatsis name de la Londra nu se agita, ca Brexitul e mai important decat chitcaielile colonialilor lăsați in rada după părăsirea fortăreței , deci presedintele mai are de ținut scutul (sau pulpana paltonului) peste “nevinovata” copila măcar pana apare alt articol prin presa “externa”, pe la franțuji, ca sa fie tacâmul complet sau, de ce nu, in “Nature”, ca MRU nu sta degeaba, chiar daca si-a dat demisia; iar, daca Nicușor Dan nu vrea sa-si piardă cu totul susținătorii intelectuali, nu va apărea nici el la chemarea cornului prezidențial fiindcă ar însemna sa-si nege singura calitate autentica pe care o poseda: titlul academic obținut pe merit nu oriunde, ci in Franța, unde impostura intelectuala se sancționează mai ceva decat toate celelalte păcate capitale la un loc. Farsa incepe sa degenereze in dramoleta, Asa e cand actorii sunt de stransura…

 10. Nimeni nu spune ca plagiatele nu sunt o problema grava insa Romania are la ora actuala mult mai multe probleme importante care-si asteapta rezolvarea.

 11. Curat-murdar dom`prezidel! Când te-am auzit că eşti “lămurit” în urma discuţiei cu “imaculata”, m-am lămurit şi eu şi am înţeles care va fi finalitatea aşa-ziselor cecetări…o să daţi bine cu clor şi totul va fi perfect….o să fie “reperată” şi reputaţia “marii doamne” cu nume de pădure…şi ne veţi fi dovedit că în România unii sunt mai egali dacât alţii şi că uneori se utilizează “ocaua mică”, iar alteori “ocaua mare”…după interes, cum ar veni, dom` prezidel!

 12. Daaa, cum sa nu? Toti avem dreptate!
  Cati doctori in stiinte din Romania, mai ales aceia care si-au elaborat tezele de doctorat dupa 1 ianuarie 1990, au curajul sa-si trimita lucrarile, in format pdf, domnului Mugur Ciuvica sau ONG-ului GRAUR.
  Sa fiu in locul domnului Mugur Ciuvica, as face bani seriosi din verificarea tezelor de doctorat din Romania!
  Le-as lua 500 € pe verificare.Oricum e mai putin decat au cheltuit pentr “elaborarea”ei!
  Mi-as dori enorm ca postul Antena 3 sa faca o campanie nationala pentru verificarea doctoratelor!
  Mai intai sa inceapa cu absolut toti politicienii, militarii, sereistii, politistii si magistratii si medicii.
  Cred totusi ca marile surprize vor veni din randul Academiei Romane si a universitatilor.

Leave a Reply