Moscova și Damascul folosesc în mod deliberat fluxul de refugiați sirieni ca o armă pentru a destabiliza Europa, a acuzat marți Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, relatează Agerpres.

”Împreună, Rusia și regimul lui Bashar al-Assad utilizează deliberat migrația ca o armă pentru a încerca să copleșească structurile europene și să spargă hotărârea europenilor”, a estimat generalul Breedlove, în fața Comisiei pentru forțe armate a Senatului SUA.

Președintele american Barack Obama s-a angajat, în toamna anului trecut, că SUA vor găzdui circa 100.000 de refugiați de toate naționalitățile, între care 10.000 de sirieni. În anul 2016, doar 942 de cetățeni sirieni au trecut de toate etapele de admitere pe teritoriul american, potrivit datelor oficiale.

18 COMMENTS

 1. Se stie, rusii e de porc, americanii e ingeri sa-i pui la rana. Saracu general Nato e dus rau cu pluta, refugiatii sirieni au umplut Europa inainte de inceperea bombardamentelor rusesti in Siria si majoritatea refugiatilor sirieni au parasit teritoriile ocupate de ISIS ci nu zonele controlate de armata siriana in trecut si acum si de armata rusa.

   • Da, numai americanii au voie sa aiba oamenii pe post de marionete lor in Orientul Mijlociu. Americanii i-au dat jos pe Sadam si Gadafi si s-a ales harcea parcea atat de Iraq si cat de Libia iar in urma lor a inflorit ISIS.

    • sunt de acord ca Primavara araba a fost o stupizenie promovata de Obama. Insa nici macelul dictatorial al lui Saddam sau Gaddafi nu era de laudat sau incurajat. Si-au macelarit destui conationali

     • Sadam si Gadafy i-au macelarit pe acei nationali ce voiau sa faca Iraq si Libia in tocmai asa cum arata astazi.

     • Cand adversarii politici vor sa faca tabula rasa din tara respectiva, ce merita acei adversari? Definitia de dictatori e ralativa si e folosita de americani acolo unde exista tari care nu sunt conduse de marionetele lor. Cel mai bun exemplu este Arabia Saudita care este o dictatura.

     • putin spus stupizenie.pe tampeniile lui obama a reusit sa se cocoate in sondaje caricatura de trump.daca nebunul ala castiga prezidentialele americane pe mana lui obama castiga.

 2. Nu cred ca au nevoie rusii sa se intrebuinteze prea tare ca sa destabilizeze Europa, nu e nevoie, se descurca de minune alde Juncker, Merkel, Hollande etc si singuri! Ei sunt singurii vinovati pt dezastrul migratiei de acum. Si ce e culmea e ca tot ei se plang si acuza ca ar creste “extremismul populist de dreapta”, cand asta nu e decat o consecinta logica a politicilor lor irationale. E ca anticorpii care incep sa reactioneze in fata antigenului.

 3. Cee ce spune Mr.Breedlove nu rezolva situatia pentru ca puteau sa previna si nu au facut nimic, ba chiar mai rau, sunt co-autori la ceea ce se intampla! Ce bine ar fi fost sa fi existat un pact de dezarmare totala si globala! Fara armate!De 2000 de ani, omenirea este macinata de conflicte! Poate ar trebui inventat un vaccin!

 4. Se stie ca intre americani si rusi exista un razboi mediatic fatis, recunoscut de ambele parti, in care fiecare arunca in celalalt cu olita de noapte. Evident, plina.
  Dar atita vreme cit pe acest blog nu vom citi decit ce zic americanii, vom fi informati unilateral si, in loc sa tragem concluziile cu propriile noastre minti, trebuie sa inghitim niste concluzii prefabricate si, mai mult decit evident, partinitoare. Adica, pe romaneste, rusii e de porc!
  Un gest jurnalistic respectabil ne-ar informa ce au zis americanii si, in replica, si ceea ce au raspuns rusii. Altfel, se numeste “prapaganda”! Cu toata dragostea!

  • Chiar daca nu aparea aceasta problema cu migrantii ,rusii “e de porc “cum spui tu ,unde-i Basarabia si Bucovina de nord ,unde-i tezaurul ,unde-i zacamantul de uraniu ,unde-s celelalte bogatii a Romaniei furate de rusi ? E de porc rau.

 5. Astăzi a avut loc un cutremur de gradul 7.8 în Sumatra… Sunt sigur că e mâna Moscovei și a Damascului.
  .
  Are dreptate generalul – Il generale ha sempre ragione (ca să cităm din clasici).
  Putin și Assad au chemat refugiații în Germania și nu Merkel.
  Assad și cu Putin s-au certat la cuțite cu Erdoganul pe tema refugiaților și a fondurilor și nu doamna Merkel.
  Putin cu Assad i-au scos pe babuini pe străzile din Koln la f*tut nemțoaice și nu politicăl-corectnesu imbecililor europeni care îndemnau cetățencele din Cologne să se mai îmbrace un pic ca să nu-i provoace pe bieții refugiați nef*tuți.
  Putin cu Assad au zis că ”Islamul aparține Germaniei” și nu Merkel.
  Ce mai – ăștia doi bagabonți au declanșat și criza economică mondială (poate și China un pic), ăștia au adus extratereștrii și tot ei au declanșat încălzirea globală cu arma meteorologică…
  .
  Io zic că generalii ar trebui să se țină de militărie și să lase (naibii) politica pe mâna politicienilor. Ca mâine domnul general va trebui să execute ordinele comandantului suprem Donald Trump și ce va zice atunci când va lua mistria în mână să tencuiască zidul dinspre Mexic – că imigranții mexicani sunt mânați de la spate de Putin și de micuța Kao Sao?
  .
  AVEM ACCES LA INFORMAȚII, DOMNILOR!! AM VĂZUT ȘI NOI LUMEA… NU MAI MERGE CU VRĂJALA! NU MAI SUNTEM BUNI DE SCLAVI!

Leave a Reply