Rusia a exercitat “presiuni mari” asupra României şi Poloniei din cauza sistemului antirachetă NATO, afirmă generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, avertizând că Moscova intenţionează să continue această atitudine cu toate ţările participante la scutul antibalistic.

În cursul unui seminar pe teme de securitate organizat la Bruxeles, generalul Breedlove a făcut referire la ameninţările la adresa Danemarcei proferate de ambasadorul rus în Copenhaga, Mihail Vanin.

“Aceste ameninţări sunt doar următorul pas”, a spus Breedlove, notând că, anterior, Rusia a exercitat “presiuni mari” asupra României şi Poloniei.

“Orice altă ţară care vrea să se alăture acestui sistem de apărare (antirachetă) va fi supusă presiunilor politice şi diplomatice” din partea Rusiei, a subliniat Breedlove.

 

7 COMMENTS

 1. Asa ma psd-istilor, asigurati-va scaunul si functia per grup/numire/alegere-numai foanfe si scursuri pe scaune si functii eterne“zgonea-tariceanu si altii destui“, s-o credeti voi asta! Credeti ca veti fi eterni ca pdl-acii! Stiti clar ca pdl-istii au cazut in capcana lor, vreti si voi sa intrati pe aceeasi ruta? vi se va da sansa, nicio problema, o sa ramineti cu gindul si reprosindu-va tot ce ati facut! Nu va ginditi la esecul care va urma, daca vor intra la guvernare pdl-istii cum si pe unde veti scoate camasa? veti plinge la tv ca nu puteti, desi voi v-ati facut legea impotriva voastra! sa nu va auzim plingindu-va pe micile ecrane precum Adrian Nastase, numai el si-a facut legea e partea lui si a cazut in capcana propriilor legi, asa ca, succes la cadere libera! Stiti ca moneda este echivalenta, da? daca ati uitat, apelati la memoria-card daca cea vie nu va mai functioneaza.

 2. “Furturi directe ale USA (Uniunea Sovietica Aialalta) asupra Romaniei: Bechtel=1,5 miliarde euro, Microsoft=400 milioane dolari; 10 miliarde de dolari dati Guvernului SUA din rezerva BNR transformati in titluri de tezaur USA ce nu au nici o valore si nu pot fi preschimbate decat cu acordul SUA; 1, 2 miliarde euro avioanele F16 la mana a patra luate dintr-o groapa de gunoi din Portugalia; hotia marca Gitenstein de la Fondul Proprietatea; Exxon a pus mana pe resursele naturale de zeci miliarde de dolari din Marea Negra fara sa plateasca nici o revedenta, furtul a 500 de rachete Scud din dotarea armatei noastre pentru care am platit 1,5 miliarde de dolari pentru a fi dezmembrate chipurile in Africa de Sud si care au ajuns in solda armatei israeliene. La toate aceste furturi directe pot fi adaugate si celelalte furturi la care suntem supusi de catre monopolurile din tarile membre Nato: ENL, GDF SUEZ, OMV; basca miliardele de euro scoase anual din Romania de catre bancile occidentale ce activeaza la noi… sau cu alte cuvinte referitor la “presiuni” talharul striga hotii.”

 3. metode primitive, sovietice de intimidare a celor mai fragili din europa. nu sunt atitudini de om puternic. italia, spania, grecia si ungaria trebuie sa arate mai multa unitate in eforturile nato si ue de a izola rusia.
  cred ca miliardarii rusiei ar putea sa il opreasca pe psihopat.

 4. Hai, mai treacă-meargă cu amenințările diplomatice…
  .
  Ce te faci cu faptul că țările respective (Danemarca, Polonia, România, etc.) devin ținte nucleare?
  .
  Eu cred că rușii sunt agenți de vânzări post-factum pentru ”făuritorii de arme” din America – acum, că vom instala scutul antirachetă, Federația Rusă ne asigură că vom avea și motiv să o facem.
  Cum bine spune o vorbă din bătrâni adaptată la realitățile zilei – ”Nuland și poporul US, securitate ne-au adus”.

Leave a Reply