Fostul deputat William Brînză, fost candidat la Preşedinţie, a fost pus sub control judiciar, joi, după audierea sa de către procurorii DIICOT, în dosarul în care este suspectat de evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, potrivit unor surse judiciare.

William Brînză a fost dus la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), joi la prânz, în baza unui mandat de aducere emis pe numele lui.

Procurorii l-au audiat pe William Brânză, i-au prezentat acuzaţiile şi au luat în cazul fostului deputat măsura controlului judiciar, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Aceeaşi măsură a fost luată de procurori şi în cazul lui Daniel Brînză, fratele fostului deputat, care a fost dus la DIICOT tot în baza unui mandat de aducere.

Potrivit surselor citate, că William Brînză este suspectat în dosarul în care, în decembrie 2014, au fost făcute 36 de percheziţii, între care şi la Ministerul Fondurilor Europene. În acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu livrări de produse, în special carne, precum şi pentru încercarea de accesare ilegală de fonduri europene. Prejudiciul în acel moment era estimat la aproximativ 100 de milioane de lei.

În urma percheziţiilor au fost duse atunci la audieri aproximativ o sută de persoane, printre care şi mama lui William Brînză.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că acum în acest dosar cercetările îi vizează pe fostul deputat William Gabriel Brînză şi pe fratele acestuia, Daniel Brînză, care în calitate de administratori a două societăţi – SC Willis Finance SRL şi Alrod Consult SRL – ar fi înregistrat mai multe facturi fictive, luate de la o grupare infracţională, privind achiziţii de consultanţă. Ulterior, banii viraţi în baza facturilor false ar fi fost retraşi din bancă, iar în acest mod s-ar fi produs un prejudiciu de patru milioane de lei.

William Brînză a avut două mandate de deputat în perioada 2004-2012, pentru primul mandat candidând din partea PRM, iar pentru cel de-al doilea din partea PDL. De altfel, el a fost si preşedinte al PDL Diaspora.

3 COMMENTS

  1. S-a împuţit brînza şi îi intoxcă pe toţi, ori e mai grasă decît se vedea prin fizionomia feţei personale în apariţiile tv! 2004-2012 timp berechet pentru meniuri şi desertul de buzunaru-i propriu sau de partid.

Leave a Reply