Sentinţa în dosarul în care ministrul Liviu Dragnea şi alte peste 70 de persoane sunt judecaţi pentru fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, ar putea fi pronunţată vineri de instanţa supremă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a încheiat în 22 aprilie discuţiile în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, care se judecă de un an şi şase luni.

Instanţa a amânat de două ori, în 22 aprilie şi 6 mai, pronunţarea sentinţei, o decizie în dosar, care nu va fi definitivă, fiind aşteptată vineri. După ce completul de la ICCJ care a judecat în fond dosarul “Fraudă la referendum” va anunţa decizia, sentinţa va putea fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, a spus că aşteaptă cu interes decizia de vineri a instanţei, arătând că speră să fie o hotărâre pozitivă pentru el.

Întrebat ce va face cu funcţiile pe care le deţine în cazul în care decizia îi va fi nefavorabilă, Dragnea a spus că acestea “nu o să mai fie”. “Ştiţi foarte bine răspunsul la întrebarea asta. Nu o să mai fie (funcţiile, n.r.). E normal. Să sperăm totuşi că nu o să fie cazul, eu sper să fie o sentinţă bună pentru mine şi pentru adevăr”, a adăugat Dragnea.

Acuzarea a cerut instanţei, la ultimul termen de judecată, condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsă cu executare, fără a menţiona şi cuantumul pedepsei.

În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, Liviu Dragnea a spus că, în opinia sa, acuzaţiile care i-au fost aduse “pleacă de la o premisă greşită şi periculoasă pentru România”.

“Nimeni nu va mai îndrăzni să cheme cetăţenii la vot, în vreme ce această prezenţă la vot reprezintă un folos pentru democraţie. Susţin nevinovăţia, am credinţă că acţiunile mele au respectat legile ţării, am adus argumente şi probe pentru a fi achitat”, a afirmat Dragnea, care a precizat că speră să fie achitat.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul “Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, “cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

“Infracţiunile reţinute în sarcina persoanelor implicate în desfăşurarea procesului de votare – preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare – au constat în principal în aceea că ei şi-au încălcat atribuţiile de serviciu referitoare la asigurarea unui proces corect de vot, înlesnind falsificarea listelor electorale (atât liste permanente cât şi liste suplimentare), prin adăugarea de persoane care nu au făcut cerere de vot cu urna mobilă, care nu s-au prezentat la vot sau care nu se aflau în România la data referendumului, prin contrafacerea materială a semnăturilor acestora şi introducerea în urne a unui număr de voturi corespunzător semnăturilor falsificate. În acest fel, numărul total de voturi exprimate a fost crescut artificial, prin includerea voturilor obţinute prin falsificarea semnăturilor”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

27 COMMENTS

 1. Să fim obiectivi.
  1. În primul rînd trebuie să se rezolve cu CCR-ul care a invalidat votul românilor care au fost împotriva acelui individ care şi-a bătut joc îmbogăţindu-se şi poporul fiind furat în procente uriaşe de la salarii.
  2. În acea perioadă au fost împreună cu PNL-ul cînd s-a hotărît referendum şi Crin Antonescu a acceptat funcţia de şef al statului. Dacă totul a fost ilegal, pentru ce a acceptat funcţia de şef al statului?
  3. Nu mă interesează niciun politician şi nici nu am partipriuri, dar SRI-ul de ce s-a băgat în alegeri ca susţinător al lui Iohanis ca preşedinte?
  4. Din cîte-mi amintesc, acel soft de care se tot face vorbire, a fost utilizat cu brio de PDL-işti, amintiţi-vă momentul telefonului dar de Videanu celor de la PSD cînd contracandidatul era Geoană!
  5. Cum să fie pedepsit un om, oricare ar fi el atîta timp cît *infracţiunea*operaţiunea a fost iniţiată de PDL-işti ?

 2. Abia e începutul la dezvăluiri cu ceea ce s-a făcut pe timpul lui Năstase. Madam care vorbeşte în emisiune prin telefon în legătură cu pădurile are dreptate 60% cel puţin. De asta am scris că nu se mai poate face nimic prin lege.

   • Relatia managerului companiei austriece cu PSD este mai veche de 10 ani. In decembrie 2004, fostul presedinte Ion Iliescu i-a conferit lui Gerald Schweighofer, manager general al companiei Holzindustrie Schweighofer GmbH, Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler. Ordinul a fost conferit “in semn de deosebita apreciere pentru contributiile personale avute la dezvoltarea unor importante domenii de activitate, pentru promovarea relatiilor dintre Republica Austria si Romania”, se arata in decretul 1.036 din 2 decembrie 2004 privind conferirea unor ordine, semnat de Ion Iliescu, si publicat in Monitorul Oficial nr 1.191 din 14 decembrie 2004.

    • Aveti dreptate dle Dani.Atunci a inceput dezastrul la care apoi a aderat toate partidele si aproape toti politicienii asa incat orice ar face guvernul actual tot se va afla pana la urma…adevarul.Bine ar fi daca justitia i-ar trimite pe toti acesti infractori si tradatori de tara in judecata pentru atentat la…siguranta nationala.

    • ilici este la fel de tradator de neam si la fel de ticalos ca basau, ambii merita sa moara-n puscarie, dar cine sa faca asta intr-o tara fara justitie ?

  • madam aia e fostul ministru liberal in domeniu, varga. cu o zi inainte, madam asta varga a fost facuta praf de alta madam pana. madam asta varga e o tuta atat de proasta( caracteristica liberala) incat repeta ca un papagal niste chestii demonstrate a fi mincinoase. tema de atac liberala ( vad ca ai aderat cu brio la ea) e ce s-a intamplat pe vremea lui nastase(???!!!) iar tuta asta liberala, varga, in prostia ei, ca fost ministru in guvernul ponta timp de mai bine de 1 an nu a citit( cat de mincinoasa poate fii tuta asta?) legea aia pe care o critica!!!??? cum poti sa afirmi ca nu se mai poate face nimic prin lege? atunci sa revenim la haiducie poate te prinde unul pe strada si iti da cu parul in cap doar zici ca nu mai conteaza legile!?

   • Cucoana aia cand era pe functie, se invartea numai printre smecherasii din zona afacerilor cu lemn si nu numai.Am vazut-o la o nunta la Tulcea si cum spuneau niste localnici erau acolo unii mari smecherii din manevrarea lemnului,pestelui,vanatului si alte afaceri de prin Delta.

 3. Nu ştiţi ce bucurie am cînd apare momentul publicitar în care relataţi despre oamenii demni şi onorabili ai acestei ţări! Oameni de care nu se scrie în nicio pagină de carte sau nu se citeşte aceste pagini. Este unica şansă de a se informa tineretul zilelor noastre! Mulţumesc pentru plăcerea de a informa individul om.

 4. Radu, cum să nu-i dea satisfacţii că în perioada cînd a fost primar acest individ, majoritatea dintre consilierii capitalei erau de la PSD? Am văzut în seara asta omul care l-a ajutat să-şi ia casa(emisiune rtv, e în paralel cu a voastră). Aşa se dovedeşte clar complicitatea dintre politicieni şi de ce se tem PSD-iştii.

 5. Justitia daca il gaseste vinovat atunci sa-l condamne…nu stiu daca se da un verdict ar trebui satisfacut sau nu Basescu…iar nu vad legatura fortata cu Basescu …

 6. OPRITI MAFIA MONOPOLULUI HYPERMARKETURILOR

  “De la 1 iunie, TVA la produsele alimentare va scădea la 9%. Acest lucru s-ar putea să nu se observe în preţul produsele din marile magazine.

  Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România şi care are afaceri în agricultură, spune că retailerii percep taxe uriaşe de marketing. Acesta a dat ca exemplu magazinul Kaufland, unde se plătesc 8 taxe care însumează 90% din preţul final al produsului!

  “Eu cred că preţurile vor rămâne aceleaşi pentru că retailerii ne cer taxe mai mari, nouă producătorilor. Eu vând produse lactate către Kaufland unde trebuie să plăteşti 8 taxe care însumează 90% din preţul final al produsului. După ce s-a anunţat reducerea TVA, ne-au trimis notă că mai vor 7%”, a declarat pentrueconomica.net Adrian Porumboiu. Potrivit acestuia, situaţia este întâlnită în toate reţelele de hipermarketuri. “Câte impozite se plătesc din acest adaos comercial de 90%?”, se mai întreabă retoric Porumboiu, care crede că este vorba despre miliarde de euro neimpozitate care se repatriază în ţările de origine ale respectivelor reţele.

  “Diferenţa de preţ de la fabrică la hipermarket este 90%. Este o umilinţă totală”, mai spune Porumboiu, care nu se gândeşte însă să renunţe la contractele cu hipermarketurile. “Nimeni nu are curajul să se ia de hipermarketuri”, mai crede omul de afaceri.”

 7. Nimic nu s-a schimbat. Pedelacii lui Basescu conduc in continuare nestingheriti Romania. Ei sunt peste tot, infiltrati in toate ungherele autoritatii de stat.
  Ponta joaca un rol bun pentru el si numai el, dar extrem de periculos. Nu intamplator a spus ca doar DNA il poate da jos din functie si cat de repede o va face. Toate la timpul lor.
  Deocamdata este Dragnea la rand.

 8. Candidatul ideal pentru orice funcţie de conducere în România, trebuie să îndeplinească următoarele condiţii :
  -Să aibă puterea de a nu recunoaşte minciunile-i scoase pe gură,
  -Să fi înşelat statul sau proprietarii cel puţin odată în viaţă,
  -Să mintă privind adevărul din ţară,
  -Să aibă proprietăţi fie şi cu ajutorul fabricilor de acte,
  -Să fie primul scandalagiu al ţării,
  -Să manipuleze orice în propriul folos,
  -Să aibă imunitate pe viaţă,
  -Să primească pomeni din orice fie şi din bugetul ţării,
  -Să fie milogul şi executantul marilor puteri,
  -Să fie aproape analfabet sau cu multitudinea de diploma second-hand,
  -să fie imoral 100% sau consumator de băuturi alcoolice(vezi comportamentul anteriorului timp de 10 ani)
  -Să anihileze orice drept al omului şi nu în ultimul rînd, să fie infractor dovedit dar cu tupeu. Cam asemenea indivizi au candidat în cei 25 de ani de la’’revoluţie’’ şi au cam cîştigat ! vezi anchetaţii şi arestaţii actuali care au candidat pentru funcţii.

 9. vorba lui petrache( adica secretarul executiv liberal): pai in cazul asta nu se mai fac campanii electorale , nu mai indemni oamenii se iasa la vot( masura prevazuta in constitutie) ca te trezesti arestat

 10. fireste ca ii va da satisfactie, ca pana acum, asa cum au facut toate institutiile populate de slugi ale basaului. Va dovedi oare ca este inalta si nu joasa cur-te? Am imense dubii … si o lipsa TOTALA de incredere in sistemul judiciar romanesc, in “justitie”, precum si un dispret care ma duce la voma numai cand aud de asemenea nedreptati, smenuri, actiuni ordonate, oameni nevinovati trimisi dupa gratii, brigazi antiteroriste care ridica batrani … puahhhhhhh.

Leave a Reply