Pentru ca moţiunea de cenzura a PSD-ALDE impotriva guvernului Grindeanu să treacă este nevoie de votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor, adică 233 de voturi în actualul Legislativ.

Dintr-un total de 464 de aleşi, majoritatea PSD-ALDE are un total de 247 de parlamentari.

Astazi PSD a batut palma cu UDMR pentru motiunea de cenzura.

UDMR are 21 parlametari la Camera, 9 la Senat.

Senatul României are un număr total de 136 de parlamentari.

Dintre aceştia, puterea are în total 76 de membri, dintre care 67 de la PSD şi 9 din partea ALDE, în timp ce partidele din opoziţie au 60 de mandate (PNL – 30 senatori, USR – 13 senatori, UDMR – 9 senatori şi PMP – 8 senatori).

La Camera Deputaţilor, dintr-un total de 328 de aleşi, PSD are 154 de mandate, în timp ce formaţiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu are 17 deputaţi, însumând un total de 171.

Partidele din opoziţie au, în total, 137 de mandate.

Alţi 17 deputaţi reprezintă minorităţile naţionale, în timp ce trei sunt neafiliaţi.

222 de parlamentari PSD+ALDE au semnat motiunea.

Ca ea sa treaca, sunt necesare 233 de voturi.

PSD si ALDE au 247 de parlamentari in ambele camere.

UDMR are inca 30.

Oricum am aduna PSD+ALDE+UDMR (la care putem adauga si Minoritatile), in orice varianta, motiunea de cenzura trece.

 

23 COMMENTS

  1. Motiunea de cenzura care trece va fi cosmarul lui Dragnea. PSD va pierde guvernarea. Iohanis n-o sa numeasca premier, de ce ai numi un premier de la un partid care a recunoscut ca propriul guvern a fost un esec si si l-a daramat singur?????

  2. Off-topic:

    ADEVARATA MIZA A CEEA CE VEDEM, BATAIA PE BANI SI SOARTA LUI PIPEREA CARE TREBUIE SA ISI TRAGA FIRMA AFARA CU SUCCES DINTR-O INSOLVENTA TELEFONATA A UNUI CIMITIR DE INSTITUTII PATRONATA DE PMB!

    CRONOLOGIA ATACULUI ASUPRA GUVERNULUI GRINDEANU

    Criza a debutat in 5 iunie 2017, cand Gabriela Firea a facut niste “dezvăluiri uluitoare” in emisiunea Subiectiv, cu Razvan Dumitrescu, de la Antena 3: foşti ofiţeri din servicii fac presiuni uriașe pentru RADET!

    Foşti ofiţeri din serviciile secrete fac presiuni uriaşe din partea unor companii străine care vor să cumpere RADET, acuză primarul Capitalei.

    Gabriela Firea a declarat la Antena 3 că în acest moment există o singură companie care face presiuni pentru a forţa primăria să renunţe la investiţiile în RADET şi să îl privatizeze.

    Primarul Capitalei avertizează însă că RADET nu este de vânzare iar în momentul în care se va dori privatizarea societăţii aceasta trebuie să fie transparentă.

    ”Cel mai mare pericol vine de la reprezentantii unor companii private care doresc cu toată forța să facă afaceri în continuare în acest domeniu. Ni se dau semnale explicite să o lăsăm mai moale cu organizarea și investițiile la RADET pentru că există firme interesate să cumpere cu totul pe doi lei RADETUL. Vin informații că Veolia vrea să preia RADET pentru că a mai preluat câteva în țară și a văzut că se poate și fără competiție serioasă”, a spus Gabriela Firea, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

    Sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/gabriela-firea-dezvaluiri-uluitoare-fosti-ofiteri-din-servicii-fac-presiuni-pentru-radet-416618.html

    In data de 6 iunie 2017 a avut loc urmatoarea discutie intre Vranceanu-Firea si Victor Ciutacu, RTV:

    Replici dure între Capitalei Gabriela Firea și realizatorul Tv Victor Ciutacu, după atacul primarului general al Capitalei la adresa Guvernului Grindeanu. DC News prezintă schimbul de replici dintre cei doi:

    Ciutacu: Doamnă stați un pic, dacă se schimbă Guvernul, o să facă ăștia planul ăla? Eu vă întreb ca bucureștean. Cu ce mă încălzește pe mine că e unul sau că e altul? Să spunem că vă dau ăștia mâine centura, metroul și reorganizează ELCEN-ul. O fi mai bine?

    Firea: Domnule Ciutacu, înțelegeți foarte bine ce vreau să spun. Nu eu decid o remaniere. Este vorba despre președintele partidului care realizează o analiză.

    Ciutacu: Doamnă, e președinte, nu-i sultan, cu toată dragostea pentru domnul Dragnea. El e președintele unui partid nu e sultan. Nu decide dânsul.

    Firea: Nu înțeleg replica dumneavoastră. Am zis eu că e sultan?

    Firea: Eu vă spun problemele Capitalei și dumneavoastră mă întrebați dacă schimb ministrul.

    Ciutacu: Nu doamnă, eu vă întreb dacă în calitate de primar v-ați simți mai confortabil cu alți miniștri care să administreze mai bine.
    (…)
    Firea: Vă interesează faptul că ofițeri în rezervă din serviciile românești fac lobby pentru companii străine pentru a prelua pe nimic RADET-ul?

    Ciutacu: Da, mă interesează foarte mult. Mă interesează și de ce Primarul General al Capitalei nu face plângere penală împotriva ofițerilor nepatrioți care fac lobby pentru firmele străine.

    Sursa:http://www.stiripesurse.ro/gabriela-firea-ciutacu-schimb-de-replici-la-romania-tv-m-a-i-luat-m-a-i-intors-m-a-i-sucit_1200543.html

    In data de 8 iunie 2017 au aparut urmatoarele declaratii facute de Vranceanu-Firea la RTV: „Am făcut demersuri oficiale pentru rezolvarea problemelor din Capitală. Eu nu voi accepta niciodată să se privatizeze pe 2 lei RADET. Mi se transmite să nu mai finalizăm fuziunea RADET-ELCEN ca să îl preia ei cu zero lei. Nu sunt glume de discutat cu cei din Executiv. Ne-am întâlnit jumătate de an şi degeaba. Noi nu dorim capul domnului Grindeanu ci rezolvarea acestor probleme. Eu am înţeles din interviul lui Grindeanu că se schimbă sau nu în punctele esenţiale”, a spus Firea în direct la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu.

    Sursa:http://www.stiripesurse.ro/gabriela-firea-il-critica-din-nou-pe-sorin-grindeanu-ce-i-a-transmis-premierului-la-romania-tv_1201228.html

    Iata ce declara joi, 8 iunie 2017, D-l Sorin Grindeanu:

    In imaginea acestor afirmatii premierul a spus că a discutat și cu ministrul Energiei despre problema ELCEN-RADET. “Dânsul mi-a spus că s-a întâlnit de mai multe ori cu reprezentanți ai Primăriei Capitalei și că au ajuns, se pare, la un punct de vedere comun. S-au văzut și ieri, s-au văzut și în trecut, nu stau să le număr întâlnirile pe care le-au avut, pe mine mă interesează să ajungă la un punct de vedere comun astfel încât să se aleagă soluția corectă și legală”, a afirmat Grindeanu.

    “Nu am niciun fel de orgoliu și o să o sun pe Doamna Primar general, astfel încât să arătăm, mă interesează să se rezolve aceste probleme pentru București, pentru bucureșteni și nu numai”, a mai declarat premierul.

    Sursa:https://www.agerpres.ro/politica/2017/06/08/grindeanu-bucurestiul-e-important-pentru-romania-cred-ca-e-mai-constructiv-sa-discutam-asezat-decat-la-televizor-23-13-31

    Prin Dispozitia Primarului General al Municipiului Bucuresti nr. 1657/ 27.12.2011 s-a creat un grup de lucru la care a participat si AMRSP (Agentia Municipala de Reglemantare a Serviciilor Publice) care impreuna cu Guvernul Romaniei sa lucreze la adoptarea actului normativ de aprobare a transferului cu titlu gratuit a pachetului de acţiuni emise de Societatea Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN) din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Energiei in proprietatea privată a Municipiului Bucureşti. Guvernul Romaniei nu a aprobat, pana acum, actul normativ precizat.

    Intarzierea implementarii Memorandumului (aprobarea actului normativ) care consfinteste trecerea ELCEN in proprietatea Primariei Capitalei impiedica demararea şi realizarea unor programe de investiţii cu finanţare europeană privind modernizarea sistemului de transport agent termic, care nu poate fi realizat decat in condiţiile existenţei SACET integrat – pentru care există o sumă alocată de 176 mil. Euro – finanţare nerambursabilă din partea Comisiei Europene.

    De asemenea, mai blocheaza si utilizarea fondurilor alocate Primariei Municipiului Bucuresti prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, acestea fiind in valoare de 676,33 mil. Euro, din care:

    – 250 mil. Euro pentru proiectul “Instalaţie de valorificare energetică cu cogenerare de inaltă eficienţă a deşeurilor municipale in Municipiul Bucureşti”;
    – 187,7 mil. Euro pentru proiectul “Modernizarea sistemului de transport al energiei termice in Municipiul Bucureşti” (valoarea investiţiei fiind estimată la cca. 340 mil. Euro).

    E firesc ca guvernul sa faca tot ce este posibil pentru a bloca devalizarea acestor fonduri europene.

    In ce priveste solutia privatizarii RADET, in detrimentul solutiei fuziunii cu ELCEN, exista urmatoarele informatii prezentate tot de AMRSP:

    Insusi FMI, in declaratia data cu ocazia vizitei delegatiei sale in Bucuresti din anul 2016, precizeaza, printre altele, ca “Trebuie accelerata privatizarea planificata a intreprinderilor de stat, pentru a atrage capital de finantare a noilor investitii si facilitarea transferurilor de tehnologie, mai cu seama in sectoarele energie si transporturi. Este de asemenea important sa se inregistreze progrese in privinta reducerii stocului mare de arierate ale Intreprinderilor publice“. (pag. 11).

    Banca Mondiala are un punct de vedere potrivit caruia “privatizarea majoritara a ELCEN impreuna cu clientul sau pentru energia termica RADET (un furnizor diferit al energiei termice detinut de Municipiul Bucuresti) ar avea mult mai multe sanse sa abordeze cu succes problemele lor cronice operationale si financiare”. (pag. 11).

    Sursa: http://www.habitaturban.ro/wp-content/uploads/AMRSP%20SACET%20Integrat.pdf

    INTREBARE: Daca atat FMI cat si Banca Mondiala considera ca solutia este privatizarea, atunci de ce unii considera ca solutia e fuziunea ELCEN-RADET si anularea datoriei “istorice” a RADET din pix? Doar asa, ca sa scape unii din insolventa si dupa aceea sa o rupa pe fonduri europene cu depasirea termenului de predare a proiectelor si suplimentarea fondurilor din bugetul local cu vot in C.G. la foc automat, sub imperiul argumentului ca trebuie neaparat finalizate proiectele pentru ca Primaria sa nu fie pusa in situatia sa dea banii inapoi luati din fondurile europene? Diferenta alocata din bugetul local se stie ca de obicei e sifonata dupa aceea cu firme autohtone, pentru ca pe acei bani nu mai sunt controlati de organismele de management europene!

    • Ce intrebare proasta pui! Privatizarea va garanta ca apoi privatul sa inceapa sa urce preturile si sa nu-i pese de saracii din Bucuresti, asa cum se intampla in UK de pilda, in numele obtinerii de profituri private cat mai mari.
      Dar daca ramane la primarie, atunci primarul asculta de votanti, adica nu de actionarii privati, ci de populatia Bucurestiului.

      • Cititi raspunsul adresat D-lui Radescu de la comentariul imediat urmator, care raspuns este valabil si pentru dvs.

        Cred ca nu ati aflat inca sau va prefaceti ca nu ati aflat e ca in Bucuresti aveti deja privatizate alimentarea cu apa rece si canalizarea capitalei si ca aceasta nu v-a condus la situatia de a nu mai avea apa rece sau de a va da factura de plata a apei reci afara din casa.

        Va garantez ca oricum, niste manageri straini ai unor operatori economici privati specializati pe diferite domenii distincte de activitate, cum ar fi termoficarea centralizata etc, sunt oricum mult mai competenti si mai eficienti in administrarea unor servicii de utilitate publica decat managerii autohtoni care in marea lor majoritate au fost si sunt numiti politic in functiile de conducere si care au adus aceasta regie la aproape 1 miliard de euro datorie si la situatia de faliment efectiv.

        Daca sunteti dispus/a sa intelegeti ca regia respectiva fiind administrata in asemenea fel ofera tuturor garantia faptului ca serviciul respectiv oricum se va inchide pe cale naturala si dvs. veti ramane fara apa calda si caldura, e treaba dvs. Daca nu vreti sa intelegeti, pentru noi toti ceilalti este oricum tot la fel.

      • Gestionarea foarte multor domenii de activitate cu manageri numiti “pe criterii politice”, care nu au o legatura profesionala cu domeniile respective, este o practica generatoare de faliment. Economia Romaniei este o dovada vie, ea va sta la dispozitie.

        Regia adusa in discutie este condusa si la ora actuala tot de niste personaje numite politic de D-na Primar General Firea, un fost militian, un fost pucist din Constanta etc. fiind pusi directori sau administratori care sa gestioneze situatia!! Inteleg ca pe dvs. nu asta va ingrijoreaza ci va preocupa in special daca o sa mai aveti sau nu apa calda si caldura la iarna si daca va creste sau nu pretul la termoficare. Pe baza informatiilor oferite sper sa va puteti extrage singura raspunsurile vis-a-vis curiozitatile ce va preocupa.

    • Da de ce nu te intrebi tu in avantajul cui militeaza FMI si BM pentru privatizarea cu orice pret a acestor fabrici de bani?
      O sa-mi spui ca astia mor de dragul nostru si n-au nici cel mai mic ghiseft la treaba asta. Chestie pe care am observat-o cu n alte ocazii 🙂 🙂 Cit de eufemistic sa fiu ca sa-ti spun ca esti naiva?
      Sau ai si tu cota?

      • Stimate D-le Radescu,

        Ceea ce platiti in prezent este o utilitate subventionata de primarie si administrata de asemenea de primarie in ultimii 27 de ani (regia respectiva a fost infiintata in 1990, prin descentralizarea fostului G.I.G.C). Pe baza acestei subventii si a managementului defectuos regia mentionata a ajuns la aproape 1 miliard de euro datorie intrand in insolventa din aceaste cauze, ajungandu-se la riscul ca institutia sa isi sisteze serviciile respectiv oferite populatiei. Regia de termoficare a capitalei este in situatie financiara de faliment la ora actuala, sper ca macar atat aveti posibilitatea sa intelegeti!

        Daca dvs. considerati ca aceasta este calea care va garanteaza asigurarea in continuare a utilitatilor de care beneficiati, inseamna ca ori nu intelegeti ca mergand pe aceasta cale serviciul respectiv se va inchide pe cale naturala fiind periclitat de cei care l-au gestionat si administrat in ultimii 27 de ani, ori dvs. nu intelegeti nimic din nimic, lucru care se pare ca e cel mai probabil.

        Postarea nu fusese facuta pentru a intra in dialog cu cineva, cunoscut fiind nivelul de informare si de intelegere a comentatorilor care posteaza pe acest blog, ci fusese un mesaj transmis D-lui Tudor, care nu ma indoiesc ca a inteles despre ce era vorba.

        • Marry, ti-e ciuda ca unii care au gestionat gresit nu vor fi pedepsiti si vor mai lua si bani europeni.
          Alternativa ar fi privatizarea, care e si mai rea decat atat! Ar urca preturile pentru profit, asa cum au facut in orasele mai mici din tara, ca au fost nevoiti oamenii sa se debranseze si sa-si faca soba cu lemne la bloc! Iti dai sema?!

          “Postarea nu fusese facuta pentru a intra in dialog cu cineva, cunoscut fiind nivelul de informare si de intelegere a comentatorilor care posteaza pe acest blog…” — ce mai copita, Marry! Stii tu cine e fudul…

          • Stimta/e D-na/le, mie nu imi este ciuda de nimic si nici nu ma preocupa ce convingeri aveti sau nu aveti dvs. Oricum, eu nu incerc sa va conving de nimic si de asemenea prefer sa evit dialogul cu dvs, avand in vedere subiectivismul de care dati dovada si implicit nivelul la care purtati discutiile.

            Cred ca nu ati aflat inca sau va prefaceti ca nu ati aflat e ca in Bucuresti aveti deja privatizate alimentarea cu apa rece si canalizarea capitalei si ca aceasta nu v-a condus la situatia de a nu mai avea apa rece sau de a va da factura de plata a apei reci afara din casa.

      • D-le Radescu,

        Eufemistic vorbind, va garantez ca cel mai probabil nu este faptul ca eu sa am vreo cota din procesul de privatizare, ci faptul ca eu cred ca dvs. veti avea o foarte mare cota din procesul de faliment ce va urma in legatura cu regia de termoficare a capitalei.

        Sper sa intelegeti macar intr-un final meandrele si procesele economice ale pietei libere bazata pe obtinerea de profit din performanta si ale privatizarii unor obiective care altfel ar trebui sa se inchida nu inainte de a fi executate silit, pentru ca niste genii administrative (manageri numiti pe criterii politice) le-au adus in starea de incapacitate financiara si de faliment garantat. Anularea datoriilor din pix va va afecta tot pe dvs. economic, pentru ca nicio gaura financiara nu poate fi facuta disparuta doar din pix. Probabil ca intelegeti oricum aceste lucruri pentru ca din comentariul postat de dvs. nu ma indoiesc ca dvs. aveti garantat aceasta capacitate.

  3. Si daca trece sau nu trece ei cad oricum in picioare…Niciunul nu iese in pierdere asa ca nu ma intereseaza decat un singur lucru,cei care au bagat mana pana la umar(chiar si pana la cot) sa fie bagati dupa gratii zeci de ani,nu cu suspendare,nu cu injumatatirea pedepsei sau arest la domiciliu…Acolo,dupa gratii.Chiar daca procurorii vorbesc porcos,chiar daca-s inregistrati in sedintele de lucru(probabil la PSD se vorbeste la modul academic in sedintele tensionate)….oricum ar fi lumea nu mai suporta hotia asta la cel mai inalt nivel.

    • Un papagal plin de ifose, Boța asta, care a venit in emisiune numai si numai ca sa ne spuna ce rau e Dragnea si ce minunat e Sorinel Puciul! Aa, si in plus ce destepti si ieoropeni sint timisorenii in comparatie cu teleormanenii, cu bucurestenii si cu oricine. Mai bine s-ar uita papagalul ce au facut timisorenii dintr-un oras care era pe vremea studentiei mele mindria Romaniei. Jumate nici nu mai e a lor, iar jumatea ailalta e varza. Cu asta va mindriti, fraierilor?
      Rezolvati problemele Romaniei voi care n-ati fost in stare sa tineti un orasel?

  4. Se tot fac calcule de tot felul, numai sa aiba grija ce manevre fac, nu care cumva sa compromita insasi ziua de 1 Decembrie, ca zi de referinta a natiei romane.

  5. Ce mi-ar placea cel mai mult e ca UDMR sa ceara legile alea care se voteaza azi urgent, ca troc pt sustinerea motiunii iar la votul acesteia sa le dea tzeapa:))) practic asa am merita

Leave a Reply