Democraţii din Camera Reprezentanţilor au obţinut miercuri seară voturile necesare punerii sub acuzare a preşedintelui american, Donald Trump, în cadrul unei proceduri de destituire puţin întâlnite, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Pragul a fost depăşit când 216 aleşi au aprobat capul de acuzare pentru abuz de putere împotriva miliardarului republican, pe cale de a deveni al treilea preşedinte american trimis în proces de destituire.

Donald Trump a fost trimis miercuri în judecată în cadrul unei proceduri de destituire, devenind astfel al treilea preşedinte din istoria Statelor Unite ajuns în această situaţie, notează AFP.

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a adoptat, cu 230 de voturi pentru, 197 contra şi o abţinere, potrivit unor linii strict partizane, capul de acuzare “abuz de putere” împotriva miliardarul republican.

Aceasta urmează să se pronunţe şi asupra celui de-al doilea cap de acuzare reţinut împotriva lui: “Obstrucţionarea activităţii Congresului”.

Senatul va trebui să organizeze procesul, probabil în ianuarie. Republicanii, majoritari în Camera superioară, nu şi-au ascuns intenţia de a-l achita.

Leave a Reply