Aproximativ 99% dintre pontajele întocmite pentru angajaţi sunt făcute la mişto, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism, Dragoş Anastasiu, în cadrul Conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii.

Reprezentantul Alianţei Pentru Turism – organizaţie-umbrelă a patronatelor din Turism şi HoReCa – a ridiculizat mai multe practici birocratice care ţin de monitorizarea muncii sau de securitatea în muncă: pontajele, condica de prezenţă, evaluarea la risc a punctului de lucru şi medicina muncii.

“Zona asta juridică pe noi ne omoară – cu pontaje, cu toate nebuniile din lume, care încă mai există: deci suntem ţara în care, pe de o parte, avem telemuncă şi, pe de altă parte, avem pontaj. Iar la telemuncă cred că ar trebui să mergem la faţa locului să vedem unde, care e camera ăluia – exagerez, dar aşa a fost. Mi-au spus colegele mele de la HR că la una dintre ele (dintre variantele de muncă la domiciliu sau telemuncă, n.r.) trebuie să aibă grijă inclusiv dacă (angajatul, n.r.) îşi rupe piciorul ducându-se la baie în timpul muncii. Adică suntem duşi cu pluta, sincer! În 2020! Şi avem pontaje, condică de prezenţă şi pontaje. Eu văd că am un angajat care jumătate de lună face pontaje. Şi acum, între noi fie vorba: 99% dintre pontajele alea sunt făcute la mişto. Avem evaluarea la risc, o chestie naţională, în care pentru fiecare sediu în parte trebuie făcută evaluarea la risc. Avem multe inepţii. Aţi văzut că medicina muncii s-a făcut online în pandemie? Când am auzit că ăla face medicina muncii online – i-a explicat cum să-şi ia tensiunea la televizor. Cât de nebun trebuie să fii? Deci cum putem să flexibilizăm?”, a declarat Dragoş Anastasiu, adresându-se în special reprezentantei Autorităţii Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prezentă la eveniment.

Purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism a mai susţinut că o parte dintre funcţionarii statului introduc obligaţii cu scopul de a-şi justifica existenţa.

“Din păcate, în zona de funcţionărime se fac tot felul de acte şi se introduc tot felul de chestiuni acolo, pentru că fiecare trebuie să-şi justifice existenţa, pe partea cealaltă să plimbe nişte hârtii, şi dacă hârtiile alea n-ar mai fi, n-ar mai avea ce să plimbe. Nu vreau să fiu rău, nu este ceva generalizat”, s-a adresat din nou reprezentantul patronatelor din Turism şi HoReCa reprezentantei ANOFM, scrie Agerpres.

PS : Om de afaceri cu oarece succes inca de pe vremea guvernului Nastase cand ducea ministri cu autocarul, Dragos Anastasiu se remarca de ani buni ca un apropiat al dreptei. E perfect ok intr-o democratie. Arogant, apropiat al liberalilor, detinator de fotografii cu Ludovic Orban si Klaus Iohannis, patronul Eurolines are dreptate cand critica aberantele masuri din zona muncii. Acolo unde guvernul persista in greseala de a mentine masuri birocratice cu iz absolut comunist

1 COMMENT

  1. Tu zici intreband: de ce mai exista BEC,BEM si care mai sunt, vezi ca astazi dimineata, colegii de la stiri au dat o informatie socanta: voturile reale primite de un candidat(parca psd), le-au bagat in tableta buclucasa in numele altui candidat( pmp) si au ramas exact asa fara nicio modificare(caras severin, parca)! Asadar, pierzi cu voturi reale, pierd cetatenii care au votat candidatul localitatii respective pentru ca asa a decis dicteurul de numere pe tableta buclucasa! Capii entitatilor hotaratoare, nu au descifrat adevarul! Nu vor saaccepte realitatea votului cetatenilor si,…raman plantatii fara vot la conducerea localitatilor! Halal respectarea legii!, sau: poate ca ministerul public lucreaza la programul “evitati infractorii pnl”!

Leave a Reply