In contextul ingrijorarilor create de victoria unui politician cu profilul lui Donald Trump in cursa pentru Casa Alba, cateva date din relatia Romania-SUA cred ca sunt importante. 


La 31 decembrie 2015, investiţiile americane în România ocupau locul 12 după investiţia în echivalent valută, cu aproximativ 2,40% din totalul investiţiilor străine directe, vizând, în principal, următoarele sectoare: comunicaţii, industrie electronică, industrie chimică, industria lemnului, industria alimentară, comerţ, silvicultură şi minerit. Valoarea totală a capitalului social, în echivalent valută, a fost de 1.334.127,57 milioane USD, iar numărul de societăţi comerciale înmatriculate era de  7.092.

Din punctul de vedere al volumului investiţiilor, printre cei mai importanţi investitori americani în România se numără: Smithfield, Lufkin, Timken, Ford, Honeywell, Delphi, Hewlett Packard, IBM, Oracle, Procter&Gamble, General Electric, Cargill, Citibank, McDonald’s, Coca-Cola, Pepsico, Philip Morris, Qualcomm, Solectron.

La 31 decembrie 2015, volumul schimburilor comercial s-a ridicat la 1.919,275 milioane USD, din care importuri SUA 753,338 milioane USD, iar exporturi către SUA 1.165,936 milioane USD. Ca urmare a evoluţiei exporturilor şi importurilor, balanţa comercială este în favoarea ţării noastre, înregistrând un excedent de circa +412,597 milioane USD.

Datele sunt preluate de la Ministerul Afacerilor Externe.

 

3 COMMENTS

  1. Ar fi interesant de stiut ce am exportat noi in SUA, ca daca e cherestea e jale. In afaceri iti trebuie un negociator bun si bine intentionat.

  2. Acuma … că iese premier Gabriela Firea sau Alina Gorghiu , tot blonde-s fiecare 😀 Doamna Firea este o piersicuță aproape dar nu întocmai coaptă pentru Palatul Victoria.Ar fi sinucidere politică !
    Și-n plus ea ia caș bun de la București ! De ce ar risca ? Nu văd o astfel de variantă
    De ce nu se revoltă PSD și nu scapă de Dragnea ? N-au cum să câștige cu un scor satisffăcător alegerile pentru că Dragnea e șeful PSD.A fost puțină liniște în PSD când șefă interimar era Ministru Muncii.

Leave a Reply