Fost ministru al Apărarii, generalul Victor Atanasie Stănculescu a murit în urmă cu o săptămână într-un azil de bătrâni, la vârsta de 88 de ani.

Unul din personajele-cheie ale Revoluției din 1989, generalul Stănculescu spunea că adevărul va ieși la iveală după moartea sa. Aceste adevăruri ar putea fi înregistrate pe cele noua casete lăsate de Stănculescu, pentru a fi folosite după moartea sa.

Acestea sunt la Viena și depozitarul acestora are deplină libertate de folosință, potrivit avocatului Cătălin Dancu.

Casetele au 90 de minute fiecare, potrivit lui Victor Stănculescu, care a făcut declarația într-un interviu prezentat în exclusivitate la emisiunea Punctul de intalnire, duminică, la Antena3: „Am dus în afara țării 9 casete a 90 minute fiecare. (…) După ce mor eu se va afla adevărul despre Revoluția din 1989. Se scriu câteva romane, da”.

Una din afirmatiile importante este ca România a exportat în anii ’80 armament în valoare de 9,5 miliarde de dolari.

http://www.antena3.ro/actualitate/punctul-de-intalnire-interviu-document-cu-victor-atanasie-stanculescu-cand-vom-afla-adevarul-despre-364296.html

http://videonews.antena3.ro/video/sanatate/generalul-stanculescu-despre-intalnirile-sale-cu-yasser-arafat-si-muammar-ghaddafi-zHFBy42bn9L.html

http://videonews.antena3.ro/video/sanatate/punctul-de-intalnire-interviu-document-cu-victor-atanasie-stanculescu-efBDJpyG93Y.html

 

5 COMMENTS

  1. Foarte interesanta emisiunea “Punctul de Intalnire” de aseara. In privinta interviului cu generalul Stanculescu mi-am amintit cateva aspecte interesante pe care le-am uitat de la prima transmisie a acestuia. “Mare om, mare caractere” un fin cunoscator a problemelor cu care s-a confruntat si se confrunta Romania. Astazi am avea mare nevoie de oameni de anvergura generalului Stanculescu.
    doar o curiozitate banala m-ar face sa vizionez acele casete, in rest ce era de spus, s-a spus voalat.

  2. ”Adevarul, in sfarsit” carte aparuta in 2009 la editura RAO… ”are un titlu simbolic sugerat de insusi Generalul Victor Atanasie Stanculescu in decursul a mai multe serii de dialoguri initiale de istoricul Alex Mihai Stoenescu. La 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, cartea propune, in cinci interviuri, o incursiune neobisnuita in culisele revolutiei din 1989 prin ochii unui protagonist care dezvaluie marturii zguduitoare despre aceasta etapa dureroasa a istoriei noastre recente.”
    Ramane de vazut de vom afla vreodata, daca ” adevrul” din carte este acelasi cu cel din casete! Istoria, mai ales in anumite momente ni se serveste cu lingurita/fie piste false/fie deloc, protagonistii principali preferand sa ia cu ei misterul, din ce motive nu-mi dau seama, dacat sa spui unui popor ”astia suntem, atat am putut”. Pe scurt, este o chestiune absolut dureroasa, sa vezi irationalitatea unor structuri de stat care si-au spoliat tara si nici acum nu dau dovada ca ar fi invatat ceva, ratacitori spre nimic!

  3. Parca aveam ceva fabrici de armament, e logic ca au exportat ca nu mi amintesc sa ne fi impuscat intre noi

  4. Cand o sa apara casetele … si singurii care pot sa aiba acces la Casete sper sa fiti voi Presa!Politicienii daca le vor avea sigur nu le fac Public!!Presa tb sa faca presiune aici e vorba de istoria Romaniei!!Sunt sigur ca nici macar Presedintele Tarii sau Senatului nu sau gandit un minut sau sa spuna Public ca ar fi foarte normal ca Statul Roman sa aiba acces la aceste Casete!!Sper sa vina ziua aceea cand Presa o sa aiba acces ca Politicienii dorm,ca de obicei!!

Leave a Reply