Grupul auto german Volkswagen va trebui să ofere consumatorilor europeni aceleași compensații cu cele acordate americanilor, a declarat duminică, pentru un cotidian german, comisarul european pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM, Elzbieta Bienkowska, informează Reuters, preluata de Agerpres.

În cursul săptămânii viitoare se așteaptă ca Volkswagen să anunțe că a ajuns la o înțelegere cu autoritățile americane privind plata unor sume de aproximativ 10,3 miliarde de dolari pentru a pune capăt efectelor provocate de scandalul manipulării emisiilor poluante. Potrivit unor surse citate de Reuters, înțelegerea prevede că Volkswagen se va oferi să răscumpere cele aproximativ 500.000 de vehicule diesel vândute în SUA, precum și să plătească o despăgubire de aproximativ 5.000 de dolari proprietarilor acestor vehicule.

“Volkswagen ar trebui să ofere, în mod voluntar, proprietarilor europeni de automobile o compensație similară cu cea plătită consumatorilor americani”, a declarat Elzbieta Bienkowska pentru cotidianul german Welt am Sonntag.

Potrivit oficialului european, ar fi incorect pentru VW să îi trateze diferit pe consumatorii europeni din cauza unui sistem juridic diferit.

“Tratarea în mod diferit a consumatorilor europeni față de cei americani nu este o modalitate de a recâștiga încrederea”, a spus Bienkowska.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Oficialii VW au declarat că în Europa vor repera vehiculele afectate prin înlocuirea soft-ului ilegal dar nu au anunțat planuri care să vizeze plata unor compensații către consumatori, susținând că aceștia nu au suferit niciun fel de pierderi.

 

3 COMMENTS

 1. Cum???
  **Grupul auto german Volkswagen va trebui să ofere consumatorilor europeni aceleași compensații cu cele acordate americanilor….**
  Dacă spune: VA TREBUI sau AR TREBUI e clar că nimic concret nu va fi în favoarea românilor ! Taxe, impozite şi preţuri ca în occident şi când e vorba de daune sau nivel de trai: CA-N ROMÂNIA! HALAL LIMITĂRI şi LIMITAŢI ! Doar limba nu are oase ca să pocnească la manipulări, mai sper ca căpuţurile să ajungă ca bostanii crăpaţi de căldură sau ploi intense(a se citi karma/călcâiul lui Ahile)!
  E la fel cu urletele, vocalizele şi ipocrizia scăunarilor români care îşi trag veniturile de la instituţiile europene! Pe toţi îi doare-n laba gâştii de Marea Britanie, dar schelălăie ca să vadă poporul că îşi pierd energia pentru…manipulare şi pe ascuns se pupă precum cotoii. Cât despre ceea ce se va întîmpla în România, nu se va opune nimeni vânzării şi distrugerii acestei ţări!

 2. mostra de inteligenta de la Bruxelles: “Potrivit oficialului european, ar fi incorect pentru VW să îi trateze diferit pe consumatorii europeni din cauza unui sistem juridic diferit.”

  Ce inseamna incorect? Exista legal sau ilegal, atit. Deci sistemul juridic european (asta facut si de acest komisar european) nu e mai prost e doar… diferit. La americant trebuia despagubit consumatorul, la europeni ju, dar vine maica tereza si stabileste ea – dupa ce norme, dupa ce reguli? – ca e incorect. Miine poate stabileste altceva, tot dupa bunul plac, ca e corect ac statul sa-ti confiste banii din banca ca sa fi solidar cu… gasesc ei ceva.

  Se mai mira cineva de ce se va scufunda UE asta? Sau de ce nu au vrut englezii sa fie cindusi de asemenea imbecili?

 3. lucru german,de calitate.si mai sunt o gramada de fraieri care nu ar cumpara alta masina decat nemteasca nici picati cu ceara.cand ii aud:imi iau vw ca e masina nemteasca,de calitate,mor de ras.masina nemteasca pe dracu:facuta cu piese din china,india,turcia,romania(caz fericit) asamblate unde e mana de lucru mai ieftina,mai e aia masina nemteasca asa cum e romania putere nucleara.

Leave a Reply