Sociologul Marius Pieleanu a prezentat în emisiunea „Punctul de întâlnire” rezultatele ultimului sondaj Avangarde pentru anul electoral 2019.

„S-au tot vehiculat fel de fel de cifre. Eu vorbesc de cifrele produse de Avangarde. Rezultatele sunt pentru 45% dintre românii cu drept de vot care și-au cristalizat o opțiune de vot. Însă nu avem siguranța că toți vor merge la vot. 55% nu sunt hotărâți sau nu vor să meargă la vot”, a spus Marius Pieleanu.

PSD – 33%
PNL – 23%
USR – 12%
ALDE – 10%
Plus – 7%
ProRomânia, UDMR și PMP – 1%

Alegeri prezidențiale

Reprezentantul PSD+ALDE – 36%
Reprezentantul PNL – 32%
Reprezentantul USR, Plus – 18%

Klaus Iohannis – 32%
Liviu Dragnea/Călin Popescu Tăriceanu – 20-21%
Dacian Cioloș – 15%

8 COMMENTS

 1. La sondajul IMAS a surprins cat de sus e Pro Romania iar la acesta surprinde cat e de jos. Parca aici s-ar da lupta in acest moment, sa vedem cat electorat PSD migreaza de la Dragnea la Ponta. Surprinde raspunsul imediat dat de Avangarde, nu cumva IMAS sa-i strice concediul sefului daca ramane fara replica. Despre PSD la 33% nu mai are rost sa discutam, e halucinanta… N-o fi nici 17 dar mai sus de un 25 nu au, sigur-sigur …

 2. Ce prostie!
  La europarlamentare prezenta va fi intre 25 și 30%. Asta înseamnă PSD pe la 50%.
  UDMR nu are 1% niciodată. Pot scrie multe rânduri de ce acest sondaj pt. Europarlamentare e o prostie.

 3. Ce faceti d-le Tudor, va dati “demisia” ?
  Am urmarit cu interes “Punctul de Intalnire” de aseara, emisiune interesanta seara de seara si la un moment dat, in partea a doua a intalnirii am avut o senzatie de mahnire cand ati inceput sa vehiculati notiuni ca populism, anti europenism, etc. Trebuie totusi sa observati o anumita reticenta a UE la adresa Romaniei. Ce ar trebui sa facem, sa plecam capul la infinit ? Mai bine ar face presa o campanie impotriva tuturor europarlamentarilor romani ostili tarii care i-a trimis in inalta demnitate europeana.

   • Imi pare rau ca n-ati sesizat “demisia”, bineinteles ca era o gluma cu atat mai mult cu cat m-am uitat la emisiunea Dvs. cap, coada, cu referire si la “demisie”.

  • Ce vrei sa spui ca antena3 si GhițăTv nu au fost ostili cu europarlamentarii nepesedisti? Ce ai vrea acum sa trimita comando de jandarmi acolo la Bruxelles sa-i amendeze cum fac aici cu demonstrantii? Ce principii ai mai frate? Acei europarlamentari au vorbit despre guvernul incompetent aflat in slujba grupului infracțional dragnea, ce realizari a avut acest guvern draga? In afara pensiilor speciale si eliberarea pe strazi a violatorilor si a politicienilor infractori? 60km de autostrada dar niciun alt proiect inceput desi au tot … Acei europarlamentari tin cu romanii, iubesc Romania , doar au facut ca Uniunea Europeana sa se implice efectiv in starpirea Ciumei Rosii care a distrus ce s-a construit cu greu 29 ani de la revolutie! Ai vazut interviul dat de melescanu la BBC? Ai vazut cum eluda de la subiect si cum râdea la intrebari stanjenitoare? Chiar domnule Tudor antena de ce nu a dat acel interviu in care melescanu este grotesc si pierdut de realitate? Lasa ca facebookul si-a facut datoria avand zeci de milioane de vizualizari romanii fiind scîrbiți de acesti iresponsabili care conduc Romania. Ma bucur ca de cand au preluat presedintia UE marile cotidiene occidentale au pus ” mitraliera” pe grupul infractional dragnea tariceanu!

 4. Parlamentare 2016 camera deputatilor:
  Prezenta: 39,4%
  PSD: 44,1%
  PNL: 19,45%
  USR: 8,6%
  UDMR: 6,1%
  ALDE: 5,4%
  PMP: 5,1%

  Adica: PSD+ALDE=49,2% iar PNL+USR+PMP=33,1 si UDMR 6,1%

  Sondaj:
  Prezenta: 45% Caaaat??? Ma rog…
  PSD – 33%
  PNL – 23%
  USR – 12%
  ALDE – 10%
  Plus – 7%
  ProRomânia, UDMR și PMP – 1%

  Adica: PSD+ALDE+ProRomania=44% iar PNL+USR+Plus+PMP=43% si UDMR 1%

  Asta inseamna ca exista vreo 400.000 de romani care au votat cu PSD sau ALDE in 2016 si acum voteaza PNL, USR, Plus sau PMP ? Sa raspunda domnul Pieleanu la aceasta intrebare.

  La prezidentiale, daca Dragnea candidează, va pierde in turul al doilea in fata oricui e anti-PSD. Intotdeauna turul al doilea a fost bazat pe vot anti/contra. Daca in schimb va candida Tariceanu, va castiga in fata lui Ciolos sau Iohannis.

Leave a Reply