Seful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae
Ciucă , a participat miercuri, 9 ianuarie, la ceremonia de preluare a mandatului Președinției Consiliului European, la nivelul Comitetului militar al Uniunii Europene (EUMC), activitate care se desfășoară la Bruxelles și la care sunt invitați să participe reprezentanții militari ai statelor membre UE.

Cu ocazia acestui eveniment special pentru Romania, generalul
Ciucă s-a fotografiat cu doi subordonati care-i sunt apropiati. Generalul Dumitru Scarlat, seful Reprezentantei Militare a Romaniei pe langa NATO si UE si generalul Ovidiu Uifaleanu, seful Statului Major al Fortelor Terestre.

In ultima vreme, numele celor 3 generali au fost vehiculate in manevre politice, care au adus Armata Romana si conducatorii ei militari intr-o zona de speculatii si tensiuni politice nedorite.

Generalul Dumitru Scarlat, un militar de elita al Armatei Romane, a facut obiectul unei propuneri chestionabile a ministrului apararii nationale, in sedinta CSAT din 28 decembrie.

Toate amanuntele sunt aici : https://radu-tudor.ro/analiza-evenimentelor-si-deciziilor-privind-seful-statului-major-al-apararii/

Cum propunerea ministrului nu a respectat rigorile legii, generalul Nicolae Ciuca ramane inca un an sef al Statului Major al Apararii prin decret prezidential, iar generalii Scarlat si Uifaleanu isi pastreaza posturile, fara sa fie mutati de pe o functie pe alta peste noapte, la comanda politica.

Ca un semn al solidaritatii si prieteniei dintre cei 3 militari de cariera ai Armatei Romane, si a relatiei lor nezdruncinate de tot soiul de manevre politice, s-au fotografiat impreuna la Bruxelles. Unde s-au intalnit, au discutat si lamurit rapid toate aspectele din ultima perioada. Barbateste, legal si fara intentii ascunse.

De la stanga la dreapta, generalul Dumitru Scarlat, generalul Nicolae Ciuca, generalul Ovidiu Uifaleanu, generalul Adrian Ciolponea.

14 COMMENTS

 1. Domnule analist, dar ce facem cu limba romana, saraca? Chiar o calcam cu tehnica militara? Cum adica “Generalul Dumitru Scarlat, … a facut obiectul unei propuneri CHESTIONABILE????
  Mai pune, bre, mina pe Dex, daca nu te descurci, dar nu inventa cuvinte, ca pina la urma o sa vorbim pasareste, daca o tinem tot asa!

   • Augustine nu fii chitubasar,folosim cuvinte si le adaptam functie de nivelul nostru,daca a spus chestinabil,as fi spus-o si eu nu inseamna ca a depasit dex-ul,ne integram lui ,dar ne folosim de cuvinte,azi,intr-un mod mai rapid decat poate sa cuprinda si sa integreze dexul!Ca le dam o forma acum e acceptabil, cat te integrezi in limba romana fara rigiditate ai momente sa descoperi sa vezi cat e de frumoasa!Nu mai e Graur sau Pruteanu sa ne ciupeasca de obraz,,le-ar fi admis!

 2. Generalul Nicolae Ciuca si generalul Dumitru Scarlat, asa cum aminteam, sunt figuri emblematice ale Armatei cu experienta campului de lupta, care nu meritau sa faca obiectul unei dispute politice si nu vad nimic rau in faptul daca se producea o schimbare intre acestia si accederea generalului Dumitru Scarlat in functia de sef executiv al Armatei. Oricum nicio batalie politica nu poate zdruncina spiritul de camaraderie a acestora.

 3. Dati si poza cealalta de 1000 de cuvinte care circula pe internet cu “sefa la bani” si “sefa la pastile” de la PSD: https://i.redd.it/h22e85aalg921.png

  Apropo, Ciuca a fost numit tot de PSD initial, de Dusa si Ponta! Dar acum ca s-a dat cu statu’ paurel e nevoie de un general al lui Valcov si la Armata!

 4. Nici un general nu indeplineste toate conditiile scrise in lege! De aici rezulta ca este necesar un mic artificiu, pe care legea nu-l interzice si anume o numire temporara in postul care permite indeplinirea tuturor criteriilor. Deci, Ciuca trebuia schimbat sau el ar fi trebuit sa-si dea demisia, ca sa nu se ajunga la incalcarea legii, pt ca metoda sasului de numire prin decret, ca asa vrea el, asta inseamna.

  Nicolae Ionel Ciucă (n. 7 februarie 1967, Pleniţa, judeţul Dolj)

  Nu m-am inselat! Pe acestia ii cunosti si fara sa stii de unde vin, la modul precis. Conduc Romania de 74 de ani cu multe “succesuri” si am ajuns ce si unde se vede, cu mici sanse de revenire.
  Cit pot? Citeste declaratia numitei Kovesi, despre reclamatria ei la CEDO, ca sa intelegi cine sint!
  Ce servitori crezi ca si-a ales vestul, de-a lungul istoriei, in tarile pe care le-a cucerit in vederea stoarcerii de resurse? Exact ca astia pe care-i vezi zi de zi! Si te miri ca totul este pe dos?! Erstaunlich!

 5. Pe linia dscursului antieuropean al PSD as dori sa lamurim cateva lucruri:
  1. DISCURS ANTIEUROPEAN – este un discurs impotriva Europei, Romania inclusa. Deci, PSD nu are un discurs antieuropean. Ar fi un discurs impotriva Romaniei.
  2. Discurs anti UE – este un discurs impotriva UE, ca constructie. Este cazul UKIP cu BREXIT, PUTIN, in parte TRUMP. Nici un partid din Romania are un discurs anti UE. Ar fi vorba de un ROEXIT:
  3. Discurs anti COMISIE UE. – este un discurs impotriva politicilor/politicienilor care conduc UE prin Comisie.

  Deci, discursul PSD este anti Comisie UE. Dvs, cu rea intentie, “confundati” discursul anti-UE cu discursul anti COMISIE-UE, sugerand fals faptul ca PSD are un anti-UE. Perfect neadevarat.

  E ca si cum cand critic PSD-ul aflat la guvernare, critic Romania.

  Aceasta eroare e normala la cineva care nu a auzit de UE, dar nu la dvs.

  Eu o calific ca rea intentie. si ar fi bine sa va modificati discursul.

  Si eu sunt anti COMISIE-UE, cu FRANŢ olandezul. Au inclus protocoalele en Rezolutie? Dupa Franta si vestele-galbene ce spui de protestele din 10 august? A iesit FRANŢ olandezul sa spuna ceva?

  • Ca sa condensez eu si sa pun destu’ (!) pe rana, o sa sintetizez: Radu Tudor critica din sculare in culcare (SI PE DREPT CUVINT) faptul ca romanii nu construiesc autostrazi. Este asta un DISCURS ANTIROMANESC? EVIDENT, NU!
   Si-atunci, daca eu il critic pe nea Sciatica ala pentru alea-alea – sa zicem – de ce ceea ce spun eu este un discurs antiUE?

 6. RT ati vorbit despre vestele galbene, dar nimeni nu s-a gindit sa spuna ce vrea sa insemne acele veste? Care este motivul de le poarta si ce vor sa spuna prin asta? Uneori chestiile simple va duc la esenta si puteti sa intelegeti ceea ce vedeti. Ca miscarea este folosita si de altii si dusa in alte directii, este o chestie clara, insa, incercati sa va explicati acest lucru de baza, ca simbol.
  Discursul individei numita LCK merita sa fie mentionat de catre tine pe acest blog. E ceva ce n-am intilnit niciodata, nicaieri!

 7. LACRIMA DIN CIZMĂ
  Ştiţi voi ce-i ăla marş
  În arşiţa de vară
  Pe cap cască de metal
  Bătătura să te doară?
  Aţi purtat vreodată
  Cizme în toiul verii?
  Să staţi în câmpul ars
  Fără plăcerea berii?
  Ai stors ciorapii uzi
  Din cizmele pline
  Cu sudoarea adunată
  Ce s-a scurs din tine?
  Ai stat vreodată
  Încălţat o săptămână
  Zi şi noapte ne-mbăiat
  Fără mâncare bună?
  Ai mers cu tancul încălzit
  Pe-o arşiţă nebună?
  Ai tras cu tunul zăpăcit
  S-auzi în cap ce-ţi sună
  Ai mâncat în gamela
  Din raniţa prăfuită
  Şi felu-ntâi şi felul doi
  C-o lingură coclită?
  Ai mâncat ceva stricat
  Burta să te doară?
  Ai păzit sârma ghimpată
  În gerul de afară?
  Ai băut apă din baltă
  Sufocat de sete?
  Atunci eu te apăram
  Alţii se distrau cu fete
  O viaţă am îmbrăcat
  Un veston de militar
  Deşi a fost la curăţat
  Îţi lasă gust amar.
  I-am apărat şi eu.
  Fără să am reproş
  Acum îmi este greu.
  Dar ei mă dau la coş.
  Sufăr de mai multe .
  Deloc nu-s bucuros.
  Aş spune eu nevrute,
  Dar nu este frumos.
  Nu contează stângăcia rimei, ci reflectarea unei crude trăiri.

Leave a Reply