Eurodeputatul Cătălin Ivan i-a cerut vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Dobrovăţ, liderului PSD Liviu Dragnea să iasă public pentru a lămuri situaţia sa în partid, el afirmând că declaraţiile cu privire la faptul că el nu mai era membru al PSD au consecinţe ‘foarte serioase şi foarte grave’ cu privire la banii alocaţi de către PE grupului europarlamentarilor social-democraţi români.

‘Îi cer domnului Dragnea să mă cheme la partid cu toate documentele. Poate este dezinformat. Poate nu se convinge pe informaţii neverificate. Să spunem că a fost scăpare, o situaţie tensionată. Putem găsi scuze, dar e grav ce a declarat domnul Liviu Dragnea’, a spus eurodeputatul Cătălin Ivan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri la Dobrovăţ,

Ivan, care a precizat că este membru al PSD Dobrovăţ, organizaţie care se află în judeţul Iaşi, a spus că declaraţiile lui Liviu Dragnea, conform căruia nu ar mai fi membru al partidului, ar putea avea grave consecinţe politice şi financiare, şi nu numai, la nivel european.

‘Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte executiv al partidului, care ne-a trecut printr-o aventură europeană cu OUG 13, face o declaraţie foarte gravă care riscă să aruncă PSD şi PES într-un nou scandal european. Îi transmit domnului Liviu Dragnea că această simplă declaraţie, că nu sunt membru PSD de doi ani, are consecinţe foarte serioase şi foarte grave. Domnul Dragnea nu ştie, pentru că nu-l interesează ce se întâmplă la nivel european, dar grupul Social Democraţilor europeni, grupul PSD din Parlamentul European, primesc finanţare din bugetul Uniunii Europene pe câteva criterii, dar criteriul fundamental este cel al (numărului n.red.) membrilor’, a declarat Cătalin Ivan.

Europarlamentarul a explicat că, potrivit regulamentului PE, un grup politic primeşte o sumă de bani din bugetul instituţiei, sumă care ulterior e defalcată pe fiecare delegaţie naţională, iar numărul de membri este criteriul principal al algoritmului de alocare a sumelor.

‘Este vital pentru alocarea fondurilor în PE dacă PSD are în PE 15 sau 14 membri. Un simplu om în plus sau în minus înseamnă sume foarte mari de bani care au venit la delegaţia PSD sau grupul socialiştilor europeni în aceşti doi ani în care presupune că nu aş fi fost membru. N-are sens să vă spun ce scandal iese pe deturnare de fonduri, în condiţiile în care OLAF, Curtea Europeană de Conturi sunt cu ochii pe fiecare euro, mai ales în această perioadă de criză’, a susţinut eurodeputatul Cătălin Ivan.

Conform acestuia, toate cheltuielile ajung să fie verificate ‘la sânge’ de Comisia de Control Bugetar, al cărei vicepreşedinte este.

‘Corupţia la nivel european este o problemă foarte gravă. Nu ne jucăm cu aşa ceva. Nu e totuna dacă grupul social democraţilor are un membru în plus sau în minus. Nu e o joacă. Nu poţi să spui ‘acum am realizat că Ivan nu era membru de doi ani de zile’. E o copilărie. E o chestiune foarte serioasă pe care domnul Dragnea trebuie să o înţeleagă. (…) Ar trebui întrebat domnul Dragnea dacă în aceşti doi ani a informat grupul socialiştilor din PE că eu nu mai sunt membru de doi ani. Atât PSD cât şi PES au primit funcţii în funcţie de numărul membrilor. Cu cât grupul e mai mare, cu atât (…) se alocă mai mulţi bani, mai multe funcţii, mai multe rapoarte. Să ne spună domnul Dragnea dacă are PSD în PE funcţii care nu i se cuvin, dacă PES are acum funcţii în PE care nu i se cuvin, din moment ce nu mai sunt membru al acestui grup. Domnul Dragnea se poate juca la nivel judeţean, la nivel local, la Teleorman, dar nu ne putem juca cu astfel de declaraţii la nivel european’, a mai spus
Cătălin Ivan, în cadrul conferinţei de presă.

Europarlamentarul Cătălin Ivan nu mai este membru al Partidului Social Democrat, au susţinut miercuri liderii formaţiunii Liviu Dragnea şi Niculae Bădălău.

Întrebat dacă Ivan a fost exclus de Comitetul Executiv Naţional de miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că acesta nu face parte din Partidul Social Democrat, fiind exclus de mai mult timp de Organizaţia sector 1.

‘Le-am explicat colegilor mei un lucru foarte important: nu poate fi exclus din partid cineva care nu mai e membru. Dl Cătălin Ivan nu mai e membru al partidului demult. A fost exclus de Organizaţia sectorului 1 de ceva vreme. Deci, nu e cazul’, a spus Liviu Dragnea.

Cătălin Ivan a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că din 2015 este membru al PSD Dobrovăţ, care aparţine de Organizaţia Judeţeană Iaşi a PSD, fapt care poate fi probat cu procesul verbal întocmit la acea vreme.

‘Primirea mea la Dobrovăţ, în organizaţia judeţeană a PSD Iaşi stă în baza unui proces verbal.(…) Este mai bine de un an şi jumătate de când sunt membru la PSD Dobrovăţ. Tot procesul de primire în Organizaţia Judeţeană PSD Iaşi s-a finalizat în acel moment în care Comitetul Executiv Judeţean a luat act de prezenţa mea la PSD Dobrovăţ’, a declarat Cătalin Ivan.

Europarlamentarul a afirmat, totodată, că la vremea respectivă au existat discuţii privind mutarea sa de la PSD Dobrovăţ la PSD Iaşi.

‘A fost o discuţie cu toţi membrii Comitetului Executiv Judeţean. Există şi un proces verbal. Probabil că domnnul Dragnea a fost indus în eroare de organizaţia PSD sector 1, care a pierdut şirul a câta oară mă exclude. Voi prezenta toate documentele Comitetului Executiv Naţional’, a mai declarat miercuri Cătălin Ivan.

13 COMMENTS

 1. Domnule Ivan,

  Pai ce sa faci domne cu suma de bani daca atunci cand guvernul PSD trece prin niste momente grele si e atacat de statul securist si iubitorii lui (ambasadori si komisari UE) dumneata esti de acord cu vpocile securiste in mod public?
  Da-i naibii de bani si afara din partid !
  Si asa PSD e partid de gaini fricoase dar chiar sa iesi in public si sa-ti pui cenusa in cap !!

 2. Catalin Ivan asta este altul care ar vrea sa fie el presedintele PSD in locul lui Liviu Dragnea. Mai are de asteptat, e inca tanar, sa nu se grabeasca chiar asa de tare! Am mai vazut noi povestea aia cu excluderea lui Geoana din PSD.

 3. Neinteresant interiorul psdeului.
  In schimb am vazut ca ati primit amenda, culmea pentru prezentarea unui miting neautorizat. Adica plati voi in loc sa plateasca zarzavagii.
  Va intreb si eu daca a meritat sa prezentati, sa-i legitimatii si sa-i energizati pe acesti zarzavagi?
  Eu in viitor, as ignora total subiectul, sau as motiva neprezentarea lui, cu asemenea amenda.
  Sa inteleg ca trebuia sa fiti si voi in piatza eventual sa-i indrumatii si pe altii sa iasa, caci altfel nu le inteleg supararea membrilor cma.

  Ps: Nu uitati ca CMA-ul face parte din sistem.

 4. I-ati cerut explicatii condamnatului cand l-ati primit in studio? Daca domnul Ivan are dreptate va fi din nou scandal in PE. Cat il mai incurajati pe condamnat ? Doamne apara Romania de astfel de oameni!

  • Mamare, chiar daca esti basista oparita “de dreapta” premisa fiind ca in aceasta viata nu se poate face apel la creierul matale, totusi ti-ai pus vreodata intrebarea de ce ar posta cineva ca matale niste ragaieli basiste ordinare non-stop pe aici, avand in vedere ca toata lumea stie ca nici postul tv A3 si nici blogul acesta nu sunt niste trompete ale propagandei basisto-securiste sau ale celor erijati in sustinatori “de dreapta” care de fapt sunt fostii basisti opariti spalati pe creier?

   P.S. Eu nu cred ca la matale neintelegerea realitatii pleaca de la basismul expirat pe care-l ai in capul vidat, ci mai degraba cred ca ai fugit din spital in pijama pe strada cu perfuziile infipte-n cap! Respekt deosebit. Pa, pa

 5. Ia uite-i s-au apucat lupii tineri de facut revolutie. Da coltul ierbii si astora s-a incins tarata in ei, poate nu degeaba.

 6. Off topic,
  .
  Domnule Radu Tudor,
  .
  Sper să nu vă fie cu supărare dar o auzeam, mai ieri, pe @Mihaela, supărată pe unul ..”Tiriplici, Ciriplici sau nu stiu cum” de pe la Sinteza Zilei, pe care nu știa cum îl cheamă.
  Și eu, unul, nu înțeleg de ce nu se subtitrează, când și când, în timpul talk-show-ului numele celui care vorbește, că n-o fi operație pe creier (vorba lui Mircea) mai ales când apar inși necunoscuți. Dacă ai pierdut începutul cu prezentarea invitaților, salut….!, ești pierdut. Te-ntrebi mereu cine-i prostu..(am glumit, firește 😀 da-n casă, în doi, mai vorbim și-așa dacă ne calcă pe nervi câte unul). Sau, în cel mai bun caz,… îți spargi creierii să-ți aduci aminte (dacă l-ai mai văzut, evident) cum îl cheamă pe respectivul. Și nu știu dacă știți dar Ginko Biloba e scumpă și necompensată…UN MOFT, cum s-ar spune. Se poate face ceva sau întrebarea este retorică ?! Vorbiți cu…șefu’ ?
  .
  Și-am mai văzut o chestie de cazi jos și asta ATENȚIE d-le Radu Tudor!…, la Punctul(dvs.) de Întâlnire în care dvs.,(…puțină ATENȚIE aici), în centru vorbeați cu unul din stînga (așa cum privește telespectatorul ecranul) care… nu vorbea deloc și se uita tot…în stânga la rama televizorului, în schimb vorbea ăla din dreapta care se uita, evident, tot la dreapta vorbind și el cu rama din dreapta a televizorului. Adică, mai clar, s-au încurcat ecranele mai toată emisiunea. Nu știu dacă ați înțeles ceva din cele expuse dar eu am fost foarte atent ce scriu fiind, cred … foarte clar. ”Clarificatoare şi rezolvatoare” (cuvinte sibien-sibilice, ce să mai..) ar fi să-mi spuneți că nici nu știți și evident să nu recunoașteți aceste greșeli și, dacă au fost, să nu mai faceți. Eu opinând omenește, cred. 😀
  Repet, sper să nu vă fi supărat dar, credeți-mă, deranjează și face să crească multora…HTA-ul +Pulse 😀

  • …Și mai este o problemă, tot de ”bucătăreală”, dacă nu vă deranjează, o problemă care este chinuitoare, crede-ți-mă, și v-am mai spus-o pe aici!
   Mă uit la PAGINA 1(articole) ACTUALĂ DE PE BLOG
   Jos, contoarul indică: 1,2,3……671. Întrebarea este cum ajung eu la pagina 336? Evident, v-o spun, în vreo 3 ore de te-apucă plânsul să ajungi la , de exemplu, 4 aprilie 2013(ziua kioveșoaiei și-a bicăi, ve-ți spune 😀 ) și să vezi ce spuneau @gemil, @nimabe, @jurist, @total reccal sau… dvs, atunci. Și, chiar, uneori mă interesează…
   Înainte , adică acum vreo doi trei ani contoarul era de forma 1,2,3…..10……462 după care tastând 10 aparea 10,11,12….20….462. Tastai 20….s.a.m.d .Deci, din 10 în 10, deci mai rapid de zece ori. Nu-ți trebuie 3 ore ci 18 minute care-i altceva…

   • …și ”veți”, mai sus, în loc de ”ve-ți”. Scuze! În rest ați înțeles, și că nu a-ți…… 😀
    Probleme cu căpocul. Era trecut de miezul nopții, și muncisem f.f. mult pe-aici.
    ”Nu-ți”…. e bine, ”garantat vanghelie”

 7. Băăăăă!
  Nu vă mai certaţi în public!
  Nu câştigaţi nimic!
  Spălaţi-vă rufele/lămuriţi-le la sediu între voi şi nu prin telefon sau pe micile ecrane!
  Ivan-e, toţi aveţi dreptate şi drepturi dar rezolvaţi-le la sediu între voi!

Leave a Reply