Structura depozitelor din bancile romanesti arată gradul ridicat de polarizare socială, spune Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR. Iata cati bani au romanii in banci si cum sunt structurati.

 

———————————

 

Un număr de 9,5 milioane de români au depozite în bănci, cumulate, de numai 1,3 mld. lei, în timp ce 288.000 de români au economii de 66,5 mld. lei, conform datelor BNR.

Persoanele fizice rezidente cu depozite de peste 500.000 de lei (circa 110.000 euro) reprezintă 0,1% din total, adică 14.400, şi deţin 13,6% din volumul economisirii, respectiv 17,7 mld. lei (4 mld. euro), reiese din statisticile prezentate de Georgescu.

La sfârşitul anului trecut persoanele fizice rezidente aveau 14,4 milioane de conturi în bănci. Iar suma depozitelor înregistrate în aceste conturi era de 130,4 mld. lei. Depozitul mediu este de 9.100 lei, conform statisticilor.

Majoritatea deponenţilor români, respectiv 66%, deţin numai 1% din totalul depozitelor, în timp ce 2% dintre deponenţi au mai mult de jumătate (51%) din sumele totale economisite la bănci de populaţie, potrivit cifrelor prezentate de Florin Georgescu, citat de zf.ro.

 

3 COMMENTS

  1. Daca asa trebuie in democratia originala atunci e bine, adica mai mult de jumatate din deponentii romani detin doar 1 % din valoarea depozitelor. Toate astea sunt rezultatul politicilor (ne)sanatoase aplicate in anii de dupa ’89.

  2. Da,dar romanasii voteaza “drIapta” si Iohannis .Ei nu au bani nici de la o luna la alta,ce sa mai puna si pe conturi, insa se simt de “drIapta”.Romanasul are viziuni telenovelistice de dreapta care ii tin de cald, de racoare,de foame… Baga un covrig,apoi un Mentosan cu apa de la tasnitoare,se culca pe banca si se viseaza “aristocrat”.

  3. Oare crede cineva? Pare a fi propagandă de 0.0002 lei precum ”guvernul meu”! Tot cartonarii au şi în niciun caz omul de rând care prin bunul mers al ”reformelor idealo-idioate” e menţinut la limita sărăciei. De fapt, e imaginea politico-tehno halucinantă din cei 27 ani de democraţie escrocantă, plină de escroci!

Leave a Reply