Ministrul Justiţiei Raluca Prună îi cere celui de Interne, Petre Tobă, să explice de ce întârzie să trimită documentele la DNA în cazul coloanelor oficiale, potrivit europafm.ro.

http://www.antena3.ro/actualitate/justitie/ministrul-justitiei-paseaza-dosarul-coloanelor-la-interne-358967.html

În acest dosar, fostul ministru de Interne şi vicepremier Gabriel Oprea este urmărit penal pentru abuz în serviciu.

DNA a cerut ministerului, printre altele, să spună care a fost bugetul alocat de poliţie pentru coloanele oficiale folosite de Oprea.

”Nu eu trebuie să vorbesc cu dl ministru Tobă. Din moment ce cererea doamnei procuror-șef Kovesi a fost sau a făcut afirmații publice, cred că e datoria Ministerului de Interne să explice dacă a avut într-adevăr întârzieri, de ce sunt aceste întârzieri și să discute direct cu Parchetele. Cred că discuția trebuie să aibă loc între ministrul de Interne și procurorul șef DNA. Fiind o cerere publică, eu sunt convinsă că dl Tobă a auzit de această cerere și va face în așa fel încât fie să lămurească dacă există o întârziere, fie să trimită acele acte, despre care doamna Kovesi spune că au întârziat să ajungă la DNA”, a spus ministrul Prună

Dosarul a fost deschis la scurt timp după ce poliţistul Bogdan Gigină a murit într-un accident rutier, în timp ce îl escorta pe fostul ministru de Interne.

Potrivit DNA, Gabriel Oprea, a folosit coloana oficială de peste 1.600 de ori în perioada în care a fost ministru de Interne, de multe ori în scop personal.

În acest dosar mai este urmărit penal tot pentru abuz în serviciu şi fostul procuror general Tiberiu Niţu, acuzat că a folosit ilegal însoţitori de la poliţie.

5 COMMENTS

  1. Oare “faza” cu metroul a doamnei ministru face parte din tot acest spectacol de mare impact a “coloanelor” ?

  2. Pruna bate toba ?
    De cand intervine ministrul in dosare penale ?
    A ramas DNA fara comunicatori ?
    Are juma de norma la DNA sau ce ?

Leave a Reply