Judecătorii Curții Constituționale reacționează dur, după valul de atacuri pornit în spațiul public, ca urmare a deciziei privind revocarea Laurei Codruța Kovesi. Judecătorii CCR sesizează Comisia de la Veneția, Consiliul Europei și președintele Conferinței Curților Constituționale Europene.
”Plenul Curții Constituționale a României, întrunit la data de 5 mai 2018, a hotărât, cu unanimitate de voturi, în prezența tuturor membrilor săi, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) și a Președintelui Conferinței Curților Constituționale Europene în legătură cu atacurile virulente declanșate împotriva Curții Constituționale, prin care unii reprezentanți ai unor autorități publice, precum și ai unor partide parlamentare au discreditat și delegitimat autoritatea acestei instituții fundamentale a statului – garantul supremației Constituției – fiind pusă sub semnul îndoielii obligativitatea deciziilor sale, fiind făcute chiar îndemnuri adresate populației și Președintelui statului să nu respecte și să nu pună în aplicare Decizia Curții Constituționale nr.538 din data de 30 mai 2018, privind cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Ministrul Justiției, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, în principal, și între Guvernul României și Președintele României, în subsidiar, cerere formulată de prim-ministrul Guvernului. Plenul Curții Constituționale a  considerat că aceste acțiuni sunt de natură să pună în pericol democrația, statul de drept și funcționarea justiției constituționale”, arată judecătorii CCR, citati de stiripesurse.ro

15 COMMENTS

  • Ca nu intelegeti dvs e alta treaba. Ati ratat insa notiunea de unanimitate. Adica inclusiv judecatorii CCR din partea Presedintelui, bre.
   Da, tanti Livia included.

 1. Well, li se servește lui Johannis și cetei sale de “juriști” a dose of their own medicine; desigur, madam Stanciu nu putea sa facă opinie separată in chestia asta, e și imunitatea ei in joc daca, doamne ferește! iese de-o fortare a porților de către trupele de “civili” in coada cu Cioloș.(asta nu iese in frunte, vine și culege resturile, ecologic,după bătălie). E foarte jenant ce se petrece in ultimele săptămâni dar măcar CCR iese din rezerva fireasca și da de știre despre aberațiile produse de clica ineptă instalată la Cotroceni—o ieșire care adauga la jena generală, evident, justificata, însă, de apărsatoarea prostie și rea voința a președintelui și-a anturajului sau galonat sau negalonat.

  • Da si in plus Iohannis o sa fie scos si de la numiri de procurori prin simetrie.

   Sistemul securist avea Plan B : daca pica Codruta numim pe altul si mai rau. Now it is not going to happen…

   Sa traiesti Tudorele c-ai avut curaj sa infrunti mizeria asta de sistem stalinist !

   • Mi se pare ca gresesti. Ca sa-l numeasca pe altul, mai bun sau mai rau, acela trebuie sa fie PROPUNEREA LUI TOADER.
    Si eu ma gindeam cum ar fi sa vina, in locul cordutei, augustin lazar. Doamne fereste si apara!

 2. Si altii au diplome de studii fara studii! Vezi raportul fluieratorului arbitru care a jicnit o natiune!

 3. Manelica Iohannis si sluga jalnica Ludovic s-au jucat de-a mistocarii cu CCR.

  La intelligenta lor nula s-au gandit ca ar fi bine sa-si bata joc de CCR chiar inainte sa dea motivarea.
  Urmarea? Motivarea o sa fie precisa si facuta pentru genul de presedinti smenari care mint si o intorc cum vor ei.

  Iohannise nu numai ca n-o sa ai derptul sa demiti procurori dar NICI SA NUMESTI.

  Asa ca viitorul procurer DNA o sa fie numit numai de Tudorel.
  Ghinion !

  • Prostia lui iohanes si a turmei sale e ULUITOARE. Sa ne imaginam ca miine PSD da o lege si papagalii dau fuga sa conteste legea … la CCR , in care miine, desigur, vor avea o incredere oarba 🙂 Imagineaza-ti ce urmeaza

 4. CCR trebuie sa ramana o institutie puternica, trebuie sa atace dur si argumentat, de data asta trebuie informate de graba toate forurile internationale, informate asupra atacurilor dure ale anarhistilor care au fost tinuti si sunt in unele cazuri, in brate de catre anumite institutii europene.
  Ciolos e istorie, daca nu cumva toata steahta de anarhisti sososisti si altii, nu-l vor resuscita.
  Parca am mai vazut aceasta piesa cu alti actori mult mai capabili, fata de actorasii actuali, Iohannis, Ciolos si mai nou Ponta. Daca psd-alde vor sa supravietuiasca atacurilor anarhiste, trebuie sa actioneze cu multa inteligenta, tact si o strategie bine pusa la punct.

  • Nu numai Radu Tudor vă felicită pentru comentariile civilizate, și eu vă felicit pentru acest aspect, numai că pare să fiți confuz. Admiteți că deciziile majore pentru această țărișoară se iau din alte țări dar aveți impresia că „forurile internaționale” nu mai pot de grija democrației din România! Păi dacă „forurile internaționale” ne-ar dori binele ar fi primele care ar milita pentru recăpătarea independenței statului român, numai că observăm contrariul. Nu te mai poate mulge nimeni dacă ești un stat independent! Nu aceasta este intenția „forurilor internaționale”.
   Mirciulică are perfectă dreptate. Singurul lucru de care se tem „forurile internaționale” sunt masele. Masele sunt esența democrației, nu o Curte Constituțională dintr-o colonie! Ce să le mai faci maselor? Să-i extermini. Nu este productiv. Ai nevoie de mase să producă plusvaloare. Este fals să crezi că „forurile internaționale” ne doresc binele.

 5. Pe timpul lui Ceausescu securitatea avea o unitate especializata pe dezinformare. Aceasta folosea tehnici de manipulare si dezinformare in occident.
  Ar fi interesant de vazut unde sunt cei ce faceau parte din respectiva unitate si cu ce se ocupa in prezent.
  Doar atunci vom intelege multe lucruri din evenimentele actuale. NKVD foloseste acelasi tip de strategie cu europenii si cu americanii.
  Kovesi cat de curand va ajunge la NATO asa cum Maior a fost “ascuns” in Washington.
  Imi aduc aminte ca in anii 2000 faceam referire la o posibila colaborare politie-sri pentru combaterea coruptiei insa s-a ajuns la abuzuri.
  Iar toate acestea datorita independentei exagerate a justitiei.

  • Amice, esti serios? Toate strategiile si tacticile, fortele si mijloacele au ramas neatinse si absolut operationale, atit in tara cirt si in diaspora (doar asa a fost posibila punerea in scena a dramoletei ” Diaspora se infurie, ca n-o lasa Ponta sa voteze”
   Cu niste actori bunicei, cu un public mai mult decit naiv, votul a fost intors (NU IN URNE)

Leave a Reply