Doi turisti, un politist din Republica Moldova si o femeie, au fost dusi marti seara la sediul Politiei Sibiu, de un echipaj de jandarmi, dupa ce acestia s-au oprit in fata casei presedintelui Klaus Iohannis pentru a-si face poze de pe trotuar, relateaza Agerpres. Cei doi turisti au parasit sediul Politiei Sibiu dupa ce, in urma verificarilor, s-a stabilit ca nu reprezinta niciun pericol.

“La sediul Politiei Municipiului Sibiu, cele doua persoane, o femeie si un barbat, au fost aduse aseara, in jurul orelor 19:00, de un echipaj al Jandarmeriei. Noi nu am facut altceva decat sa interogam bazele de date, pentru a face o verificare suplimentara, cu privire la identitatea lor. Avand in vedere ca nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi sa plece”, a precizat miercuri, pentru agentia de presa citata, comisar Luciana Lazar, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu.

Jandarmeria Sibiu sustine ca nu este ilegal sa faci fotografii casei presedintelui Iohannis, de pe domeniul public. Totusi, daca cei de la Serviciul de Protectie si Paza (SPP) – care asigura protectia imobilului, amplasat pe strada Balea din Sibiu, relativ aproape de zona centrala a orasului – solicita jandarmilor sa faca verificari, acestia sunt obligati sa ia masuri. Acest lucru s-a intamplat marti seara, SPP solicitand jandarmilor sa-i verifice pe cei doi turisti care fotografiau imobilul.

“Exista persoane care au manifestat un interes aparte pentru un obiectiv care este pazit. Sunt masuri de ordine fiind vorba de resedinta unui presedinte. Jandarmii au stabilit identitatea celor doua persoane, insa trebuiau sa mai chestioneze si niste baze de date, sa verifice daca acel om chiar e politist sau nu, pentru ca oricine poate pretinde ca e politist. Identitatea unuia dintre ei figura ca este politist in Republica Moldova. Ei (cei doi n.red.) au sustinut ca nu doreau sa faca poze casei presedintelui, ci doar sa se fotografieze pe ei. (…) A fost o neintelegere. Imobilul beneficiaza de masuri de protectie suplimentara”, a explicat Alexandru Costea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Sibiu. Potrivit acestuia, nu este prima data cand jandarmii verifica persoane care, din diverse motive, stationeaza prea mult in fata casei presedintelui Klaus Iohannis si chiar a fost aplicata o amenda unui tanar care nu a fost cooperant cu fortele de ordine.

12 COMMENTS

  1. Ei, trebuie si SPP-ul sa-si arate utilitatea, ca daca o mai tzin mult astia cu dreptul sau ne-dreptul la garda/escorta pentru demnitarii in functie, odata se sumetzeste guvernul si ne taie de la buget. Sau mai rau, seful insusi ne inlocuieste cu SPP-isti americani!

  2. Nici macar base nu-si permitea arogante dintraslea :))) el i-ar fi invitat inauntru la un spritz, in mod categoric :))

  3. :)))))) Ca să nu mai fie un om cu 2 case şi păzit non stop în 2 locuri, de fapt 6 case dubioase, propun o măsură ideală!
    :))))))))) Personal cred că ar fi mult mai bine să fie declarată casa Muzeu şi să-i împăieze pe amîndoi(prima doamnă a lui şi primul domn robot vorbitor pas cu pas) pentru poze la liber! :))))))))))))
    ))))))))) Nu credeţi că-i mai util ?

  4. Din pacate asta este una din marile nenorociri ale aceste natiuni. Are multi prosti harnici. Mereu se gasesc din astia care fac exces de zel. Ii gasesti peste tot. E o boala greu vindecabila. Si de fapt fac ca munca celor care au oarece interese sa fie foarte foarte lesne.

  5. Cei doi turişti au stârnit bănuieli pe deplin justificate! Adică vii din altă ţară în excursie la Sibiu şi cel mai potrivit fundal pentru o poză în doi ar fi o stradă anonimă, cu o casă obişnuită, de fapt decorul era mai mult un gard. Jandarmii noştri ar fi trebuit să-i întrebe dacă ştiu unde este casa preşedintelui lor şi dacă şi-au făcut poze şi acolo.

  6. Sunt curioasa daca toate cele 6 – 7 case ale presedintelui sunt la fel de pazite ca cea de pe str.Balea din Sibiu!? E bine de stiut pentru cei care au de gand sa treaca prin acest oras ca sa nu pateasca vreo napatita, , pozandu-se din intamplare langa una din aceste case prezidentiale!

Leave a Reply