Home Articole Ce cauta o firma din Romania pe filiera atacurilor cibernetice ale Rusiei...

Ce cauta o firma din Romania pe filiera atacurilor cibernetice ale Rusiei in SUA?

2808
6

Site-ul DCLeaks.com este gazduit de THCServers.com, o afacere de familie cu sediul intr-o fosta ferma de pui din comuna Carcea, langa Craiova, arata o ancheta Associated Press preluata de hotnews.ro

Pe DCLeaks.com au fost publicate pentru prima oara mailurile furate de pe serverele partidului Democrat din Statele Unite, in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2016, castigate de Donald Trump. Hacker rusi afiliati serviciilor secrete ale Rusiei sunt suspectati ca s-au aflat in spatele actiunii de piratare a acestor mailuri.

AP arata ca DCLeaks este legata in mod evident de Fancy Bear, o grupare de hackeri despre care surse din serviciile secrete americane spun ca lucreaza in slujba serviciului secret al Armatei Rusiei, GRU.

Fondatorul THC, Catalin Florica, afirma insa ca nu a fost niciodata contactat de vreun om al legii.


“E curios. Sunteti primii care ne contacteaza”, a declarat Florica, pentru AP.

THC nu a facut decat sa inregistreze site-ul DCLeaks, o operatiune care dureaza cateva minute, noteaza agentia internationala de presa.

Informatia apare intr-o ancheta ampla a AP care arata ca FBI nu a anuntat zeci de membri ai administratiei americane despre incercari de infiltrare in conturile personale de Gmail din partea gruparii de hackeri Fancy Bear, in ciuda faptului ca detinea informatii in acest sens.

Astfel, dintre cei 80 de oficiali americani interogati de AP, doar 2 au fost avertizati avertizati de FBI ca erau vizati de hackeri afiliati Fancy Bear, bratul armat al informatiilor militare rusesti.

Politicieni de rang inalt au descoperit ca erau tinte ale spionajului cibernetic doar in momentul in care au fost informati de AP, o situatie pe care au descris-o drept “bizara”.

 

6 COMMENTS

  1. A inceput sezonul cersetorulor! Nu,nu e vorba de saraci sau de saracitii prin lege,e vorba de popi care au inceput cersetoria la usile proprietarilor! Pe o raza de 500 mp sunt deja 4-5 biserici si inca se mai construiesc,doamne! Nu sunt scoli sau spitale dar bisericile rasar ca ciupercile dupa ploaie! Exact cum era cu ceva timp in urma cu avocatii, multi,destui si inca rasar! Ce dementa de prosteala cu acest “stat in stat”! Tupeul fara limita,vrem ca vi s-a marit venitul,care venit bre? Lor nu li s-a marit veniturile si alocarile de la bugetul statului,cred ca mult mai mult decat unui muncitor sau pensionar care se chinuie sa traiasca sub talpa politicianului lacom!

  2. Apropo de aceste firme cu caracter de sponsorizari ascunse,am inteles in vara ca ecista site-uri de turism care sunt axate pe aceasta linie si tocmai in poala mamucai de fier in a carei tari sunt violuri si teroare de la invitatii in casa lor!

  3. Domnule Tudor, ne spuneti si ceva concret, palpabil sau verificabil? Ca de zvonuri, banuieli si supozitii, toate scotindu-i pe rusi vinovati de toate relele pamintului, e podul plin!
    “Este evident ca aia sint legati de ailalti, despre care unele surse din serviciile secrete afirma ca se poate banui ca e posibil sa nu fie exclus”
    Pai la modelul asta de inlantuiri logice putem dovedi orice, chiar si ca rata impunge. Nu mai vorbesc de faptul ca Saddam Hussein trimitea rachete pe Marte, incarcate cu camile contaminate bacteriologic si chimic. De-aia nici nu s-au gasit armele lui Saddam. Pai daca le-a trimis pe Marte… Se pare, foarte probabil, cu ajutorul hackerilor rusi!

Leave a Reply