Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a comparat mumia lui Vladimir Lenin, expusă în Piaţa Roşie din Moscova, cu moaştele sfinţilor creştini, în filmul documentar Vaalam, din care au fost difuzate câteva fragmente pe pagina web a Radioteleviziunii Ruse, informează duminică EFE.

“Pe Lenin l-au pus într-un mausoleu. Cu ce este el diferit de relicvele sfinţilor pentru ortodocşi şi, în general, pentru creştini?”, s-a întrebat retoric şeful statului rus, care a declarat că partizanii înhumării mumiei lui Lenin îi spun că în lumea creştină nu există tradiţia de a nu îngropa rămăşiţele umane. “Cum să nu? Mergeţi la Muntele Athos (Grecia) şi veţi vedea că există relicve de sfinţi”, a susţinut el.

Liderul de la Kremlin a atras atenţia că puterea sovietică “nu a inventat nimic nou, ci pur şi simplu şi-a adaptat la propria ideologie ceea ce umanitatea inventase deja cu mult timp în urmă”. Putin a adăugat că ideologia comunistă şi creştinismul sunt similare, deoarece conceptele egalităţii, fraternităţii şi justiţiei sunt înscrise în Sfintele Scripturi.

Potrivit mai multor sondaje, circa 60% dintre ruşi sunt în favoarea înhumării rămăşiţelor pământeşti ale fondatorului Uniunii Sovietice, însă Kremlinul asigură că înhumarea mumiei lui Lenin nu este un subiect pe agenda sa, scrie agentia romana de presa Agerpres.

PS : Aceasta afirmatie facuta de Vladimir Putin iti intoarce pur si simplu stomacul pe dos! Sa-l compari pe Lenin, probabil cel mai anticrestin lider politic din istorie, generatorul unei doctrine care a detestat crestinismul si pe credinciosi, este o blasfemie fara margini.

Bolsevicii comunisti i-au ucis (in inchisori si nu numai) pe cei care credeau in Dumnezeu, i-au batjocorit, umilit, terorizat pentru faptul ca indrazneau sa marturiseasca si ei credinta ortodoxa, romano-catolica, greco-catolica, protestanta.

Marturiile din inchisorile comuniste, cu torturile si asasinatele bolsevicilor impotriva celor ce-si marturiseau credinta, sunt identice cu cele din lagarele naziste.  Sunt milioane de marturii ale ateismului infiorator, de factura criminala in esenta lui, adus de comunism pe lume.

Si acum ideologul sef al bolsevismului e comparat cu sfintii crestini?! Cand comunismul bolsevic a ucis 100 de milioane de oameni, majoritatea nevinovati? Cand Stalin a tras cu artileria in Biserica Ivan cel Mare de la Moscova pentru ca-l deranja crucea de pe turla pe care o vedea de la fereastra sa? Si cand biserici romanesti au fost transformate in grajduri pentru animale, iar icoanele folosite ca lemn de foc dupa invazia trupelor sovietice in Romania in 1944? Ar mai fi atat de multe marturii ale infernului comunist de amintit.

Sa compari crima calaului si virtutile victimei, asta numai Moscova putea face.

Aceasta afirmatie a lui Putin trebuie pusa la insectarul psihiatriei politice drept una din marile aberatii ale secolului 21 !

6 COMMENTS

 1. Well, cultul personalității e un cult și, probabil, in cazul lui Lenin, produce venituri importante de la turiști/gura casca și pelerini/nostalgici ai comunismului deopotrivă. Pe de alta parte, Puțin însuși lucrează la instalarea propriului cult deci n-are nici un interes sa îngroape precedentul, nici la propriu nici la figurat, cel puțin pana in clipa in care cultul propriu nu va fi luat supremația asupra cultelor precedente. Dacă adăugăm la toate astea relațiile complicate existente in Rusia intre biserica ortodoxa, traditiile imperiale și faraonismul comunist, instalarea cultului “putinian” devine o problema aproape imposibil de rezolvat in condițiile in care Rusia este, totuși, nevoită sa se plieze pe modelul democrațiilor occidentale, esențialmente pragmatice și deci opuse oricărui cult in afara de cel al banului; mimând democrația, pe deoparte, si năzuind, pe de alta, la “sfințenia” modelului tzarist, Putin face ceea ce au făcut și vor face, întotdeauna, parveniții dotați cu talent, recte, va adopta, din modelele “trecutului”, pe cel care corespunde cel mai bine situației sale de conducator al “tranziției”—va încerca sa devină un Napoleon al Rusiei, un împărat ieșit dintr-o revoluție, păstrător de tradiție și “modernizator” in același timp. Și, blasfematorie sau nu, formula pare sa meargă: Occidentul nu pricepe nimic din “misterul” Putin și se străduiește sa-l “traducă” in termeni de geopolitică, Orientul pricepe ca e vorba de un mister in construcție și încearcă sa-l încorporeze in mitologia locală (vezi noua Iliada siriană) iar Israelul, un stat democratic autentic bazat pe o Constituție de natura religioasă, pricepe făcătura și se tine in alerta permanenta fatza de orice mișcare a “tzarului democrat” plasat la cumpăna dintre Occident și Orient. Pentru alde noi, micii sateliți Vârâți cu forța armelor in groapa comunista, cultul lui Putin e pur și simplu malefic, o religie impusă, pe care, cu ajutorul adevăratei credințe, va s-o suportam cum am suportat și altele înaintea ei. Restul e tăcere.

 2. Parca ar fi primul sau unicul “inteligent” in exprimare si comunicare!
  Apropo de “criza” guvernamentala actuala, pare a fi ceva provocat din cauza ca nu se mai pot justifica cu promisiunile si trebuie sa intre altii in haosul facut de guvern si cum alitie. Cialitia are nevoie sa castige alegerile! Amintiti-va cum au intrat la guvernare tehnocratii! Pare a fi actiune identica! Oricum,se vad mult prea multe chiar daca vor sa ascunda adevarul. Daca premierul e din cluj,face clujul bogat cu investitii,daca e din bucuresti,se intampla la fel? Atunci sa fie unul din vaslui,poate ridica nivelul de trai in zona si afacerile vor fi mutate din sectorul 5 bucuresti(toate sunt acolo) in zona moldovei! Sa se dezvolte si moldova romaneasca,face parte din Romania! Nu?

 3. Poate ca la moastele alea se inchina Putin !
  E libertate in lume, fiecare se inchina la ce crede de cuviinta.
  E o “mica ‘ diferenta, totusi: ala e imbalsamat , sfintii, nu.
  Si mai e una: depinde la ce te inchini, ca sa ajungi in Rai sau sigur in…iad !

Leave a Reply