Legea care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale are în vedere “o măsură care trebuie bine judecată”, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

“În esenţă, este o măsură care trebuie bine judecată. Când ajunge la mine, o să mă exprim atunci, fiindcă vreau să citesc în detaliu înainte să fac o afirmaţie publică, dat ţin să amintesc tuturor în acest context că noi, acum câţiva ani de fapt, am introdus impozitarea pe venit global ca o măsură de echitate socială, după care s-a renunţat uşor-uşor din motive evident electorale la acest impozit pe venit global. Cred că este o discuţie care e un pic mai amplă şi cu ocazia verificării acestei legi o să mai fac câteva afirmaţii”, a spus Iohannis.

El a fost întrebat şi de alte legi ce i-au fost trimise spre promulgare, inclusiv cea care modifică şi completează Legea Educaţiei Naţionale, unul dintre amendamente menţionând că, în unităţile de învăţământ şi în spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, sunt interzise “activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.

“Cred că aţi aflat pe surse ce voi face cu legea identităţii de gen, dar o să comentez atunci când fac actul respectiv de rigoare iar cu celelalte legi le comentez atunci când am o decizie formată şi o să aflaţi atunci de la mine, însă termenul este destul de departe pentru a da o promulgare sau o reexaminare sau o trimitere la Curte şi voi face atunci remarcile într-un cadru potrivit”, a punctat Iohannis citat de Agerpres.CONSTITUTIA ROMANIEI – ARTICOLUL 92

Atribuţii în domeniul apărării

(1) Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

3 COMMENTS

 1. cum sa taie Iohanis pensiile “militarilor”? sa-si dea singur foc la valiza? no way…

  stati linistiti, pozind ca de obicei in salvator, o retrimite la parlament si o schimba aia

  … ca nu poate El lasa supranomenclatura din armata, securitate, politie, jandarmerie si din restul de politii si servicii, nemaivorbimd de procurori si judecatori (desi astia intra la “servicii”) – toti eroi, luptatori si aparatori si neamului – fara pensii de cite 2-3000 de euro…

  distractiv e insa cum toti, daca si cind le vine rindul (magistrati, apevisti, parlamentari…) constata ca socialismul e bun dar sa nu li se aplice si lor

 2. Reporterul o intreaba pe Roberta Anastase: Nu-i asa ca daca ati numara dumneavoastra voturile, ar trece o motiune impotriva noului PNL pdl-izat de azi ????

  BESTIAL spre DEMENTIAL !!!!

 3. La spitalele de stat stai pe scări să-ți primești rețeta !

  O internare intr-un spital particular se face după ce plătești 350 RON testul Covid – 19 !
  Păi de ce să plătesc un test pe care nu-l cer eu , nea’ Tătaru ?
  Dacă economia e pe butuci, mai faci un ban ,,cinstit’’ pe spinarea amărâților de bolnavi ?

  Medicamentele la farmacia proprie tot asa scump le vinzi cum scrie presa, bisnitarule ?

Leave a Reply