9 COMMENTS

 1. Da, raportul Comisiei este intermediar dar cel din toamna va fi și mai crâncen (nu ca ar conta foarte mult pentru PSD – ALDE dar va marca un pas important în scurtul drum ce-l mai avem de străbătut pana la excluderea din Consiliu Europei și apoi din UE).

 2. E foarte posibil sa fie amplificata problema lipsei de personal in sistemul judiciar daca magistratii se vor putea pensiona dupa 20 de ani de activitate. Cred ca Tudorel de-aia e nemultumit si intr-un fel inteleg. Sunt termene scurte la: investigarea faptelor, judecata, motivarea solutiilor; deci procesul este, prin noile legi, accelerat si este rezonabil sa fie asa. Dar trebuie sa ai si personal cu care sa poti uman sa te incadrezi in aceste termene. E de competenta ministerului justitiei problema si e normal ca Tudorel sa se implice serios…

 3. Ce sa zica, daca lasa dupa prosti va fi aruncat din Comisia de la Venetia, aia nu tin slugoi de infractori, apoi poate il zboara si Universitatea din Iasi unde studentii l-au umilit ca va ramane in istorie ca aparator de infractori nu ca si Kovesi iubita, apreciata ca Ioana D’Arc

 4. Tot aud la TV, chiar acum la A3, Oana Stancu spunea : “Presedintele este Garantul Constitutiei”.

  Nu scrie nicaieri asta, nici macar in Constitutie. Art. 80 – Rolul Preşedintelui:

  1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
  (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

  De la a Garanta, la a Veghea este cale lunga. Pretinsii specialisti in toate, inclusiv in Constitutie nu-s in stare sa citeasca si sa retina un paragraf. Au luat un cuvant de la un aliniat si l-au adaugat la altul pentru ca manipularea sa aiba un impact mai puternic.

  L-am auzit si pe Badea si pe Ciuvica, care cum ii vine sa-l faca de rahat pe Johannis il ataca spunand ceva de genul “tocmai el zice asta…el care este Garantul Constitutiei? Pfffff. Smen de comunicare, alba-neagra, propaganda smechereasca.

  • @vali, citeste articole,vezi documentare pe youtube, pune-ti mintea la contributie si gandeste cu creierul tau pentru a da un posibil verdict! Criminala e absolut toata clasa politica,la inaintare sunt guvernantii care ocupa functiile dar beneficiara e toata clasa politica,ei se inteleg pe ascuns incat doar naivii nu ii descopera!

   • du-te ma de aici. psd e partid socialist. stii ce inseamna socialist ? stii ca e urmasul pcr-ului impreuna cu tariceanu si udmr. administratia locala are si ea vina ei, dar in zonele sarace a condus doar PSD.

    • În primul comentariu ai definit excelent Pezedeul , în al doilea …nu prea! Ei apar ca partid în registrul partidelor politice și așa trebuie să îi vadă lumea , ca partid , să fie votați ca să ajungă unde trebuie . În realitate însă , văzând cum acționează , par a fi mai degrabă vreun Cartel de Medellín , de Teleorman , de ce vreți voi . Trist este că după 50 de ani de comunism tocmai pocinogul acesta mai lipsea pe capul bietei țărișoare .

 5. Well, Johannis a cerut “ajutor” de la Comisia de la Veneția și comisia i l-a dat, in sensul ca a răspuns cu recomandări apăsate de a schimba prostiile puse pe lista de “defecte” ale legilor justiției. Între timp, nemaiavând răbdare sa aștepte ajutorul promis, Johannis și-a trimis consiliera sa “demită” unul din judecătorii CCR pentru a termina cu bătaia de cap creata de respectiva curte și-a scapa de datoria fata de Constituție. Judecătorul, in loc sa se predea, a făcut gălăgie in presa, Curtea s-a supărat și-a dat alarma unde? Tot la Comisia de la Veneția, vezi bine. Care s-a luat cu mâinile de cap și-a făcut doua rapoarte: unul pe placul președinției, al doilea pe legalitate, adică exact invers decât in ajutorul președintelui și-a clicii sale. Concluzie: Comisia s-a făcut de cacao nu in fatza “juriștilor” romani disprețuitori de Constituție și-a generalului lor, Herr Klaus, ci fatza de colegii de breasla mai puțin implicați, spre deloc, in intrigaria securista de la București. Un scenariu de comedie extrem de plauzibil având in vedere cantitatea de prostie concentrata la Cotroceni și efectele acesteia asupra auditorilor de buna credință; se vede clar cine profita de toate astea fiindcă înțeleg ca “societatea civilă” a lăsat-o balta cu legile și umfla din nou basica răsuflată a OUG-ului cu amnistii si grațieri fantoma—adică partida Cioloș, evident dornica de acțiune dar știind ca s-a tras prea mult in direcția cu “ajutorul” extern și regrupandu-se in jurul unor teme locale pe care sa le poată rezolva pe plan local. Sa vedem cât mai suporta și populația idioțeniile care i se servesc drept “iluminare” fiindcă la Vest e mare intunericire după câte văd, iar de la Est, Doamne ferește! de ce poate apărea ca “salvare”.

Leave a Reply