Două noi cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate în România, fiind vorba de o femeie de 73 de ani din Buzău și de un bărbat de 60 de ani din București, numărul persoanelor îmbolnăvite cu acest nou tip de virus ajungând la 17. Femeia în vârstă de 73 de ani din municipiul Râmnicu Sărat a ajuns, duminică seara, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Ea se întorsese din oraşul italian Rimini la începutul lunii martie.

Victor Costache a explicat, după ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, că femeia din Buzău venea dintr-o zonă care, la acea dată, nu era cu suspiciune de coronavirus, iar din acest motiv nu a stat în izolare, acasă.

Victor Costache recunoaște că ultimul caz de coronavirus poate pune probleme: ‘Femeia nu era în izolare’

”Ambii pacienți au venit din Italia. Femeia din Buzău a revenit pe 2 martie, cel din București a revenit la sfârșitul lunii februarie. Pacienta din Buzău este în drum spre Matei Balș, iar cel din București este spitalizat la Gerota. Cel din București era internat la Gerota și venea din izolare. Cea din Buzău a venit dintr-o zonă în care nu era coronavirus, nu era în izolare.”, a spus Victor Costache.

 

1 COMMENT

  1. Alooo Domnu Presedinte matale ce mai faci? Stai in izoleta la tri coceni sa nu te prinda virusul? Ia o matura si goneste pe impostorul post dancila de la guvern poate il bagi in carantina ca se baga singur in belea. In plina criza medicala el ne spune senin ca a inceput negocierile pentru combinezoane adica nimic de preveniresi combatere Combinezoanele sunt echipamente de protectie a muncii si trebuiau sa existe pe stoc si in institutii si la rezervele de stat. Legea prevede sanctiuni pentru neluarea masurilor de protectie a muncii si procurorii dorm. Pintea a prins fonduri la buget? Dar catu si compania are capitol finantat pentru protectia muncii …ca s-au ocupat toti doar de pensii speciale si tiribombe. Sa se verifice cine a taiat capitolele pentru dotari in caz de razboi si epidemii nu mai zic de institutii de stat si particulare prinse in planurile de aparare . In Romania din 1977 pana acum au fost tot felul de evenimente pana in caz de catastrofa: cutremure.epidemii umane si animale.inundatii incendii .poluare…..mitinguri lacrimogene catastrofe aviatice…. doar qtacuri teroriste nu au fost…Toate astea necesitau echipamente si atunci acum si pe stoc…. Dar gastile comuniste aliate in furaciuni nu au facut nimic . Nici pe plan local gastile din primarii nu au facut mare lucru. La capitala capitalistilor comunisti firea a dat bani la clopote si panselute ceva concerte si artificii adica miliarde de dolari. Pentru protectia cetatenilor in afara de ceva gentute cu lanterna si tignal de la oprescu pentru salvare la cutremur in rest munti de gunoaie toxice si apa cu rugina. Domnilor procurori si judecatori iata ceva teme pentru bagat la bulau inconstienti care au dosare medicale ca pot nenoroci Romania. Nenorocirile naturale nu va iarta nici pe voi.Nu mai sunt croitorese in Romania sa fabrice combinezoane si masti? Nu mai au spitalele statii de sterilizat echipamente si cazarmamente? Rusine gasca de nebuni!

Leave a Reply