6 COMMENTS

 1. Alinuța să-și vadă de lupta ei cu Orban și abia pe urmă să pună pe tapet o moțiune ce cenzură! Abia așteaptă udemereul să preia 2 ministere și vreo 20 de secretari e stat!

 2. Alocuțiunea stimatei ex-președinta a PNL, Alina Gorghiu, pe tema “jos guvernul Dancila” (nu pot sa zic tema moțiunii de cenzura deoarece ea nu trece de nivelul lozincilor) m-a lămurit definitiv cu privire la calitațile poetice ale liderilor acestui partid. Las laoparte matematica “secreta” pe care duduia o aplica “dinamicii” parlamentare (Interferența termenilor specifici fizicii e un efect al frecventării Cotrocenilor, presupun), poeții funcționează la inspirație apres tout; dar descrierea de către Gorghiu a dificultăților făuririi partidului Pro România (al lui Ponta, in limbaj popular) trebuie sa fie rezultatul unei inspirații de-a dreptul apollinica—altfel nu înțeleg cum Dumnezeu se poate spune “e greu sa CONSOLIDEZI, sa OSIFICI, sa PUI CĂRNIȚA pe un partid care n-a trecut textul electoral, etc” fără sa-ti golesti discursul de sens de la un cuvânt la următorul. Dacă n-ar fi decât antinomia “a osifica-a pune cărnița”—desemnând imposibilul act de a pune carne/viața pe un mort/schelet/fosila—și tot ar fi destul ca sa-ti dai seama, o auditorule! ca madam orator de partid O ia pe câmpii. Și nu sunt câmpiile Elizee—unde inspirația umbla haihui cu poetul—ca și matricea de la care pornește imaginea mortului cu cărnița pe el, verbul “a consolida”, nu implica acțiunea de a “învia morții”ci pe aceea de a pune beton in fundatia unei construcții, fie ea și teoretica, cum s-ar spune. Prin urmare, moțiunea de cenzura a PNL + strânsura numita opoziție, are ca tema sa consolideze statul prin învierea scheleților istorici? Ca altceva nu se poate înțelege din poezia duduii, și încă îți trebuie o imaginație extinsă pentru a cuprinde tot golul exprimarii respectivei duduite ex-președinte. Bravos opoziție “intelectuala “care vrei sa dai jos un guvern pe motiv ca premierul e “semidoct”! De unde-o fi el, Platon, amatorul elitelor, te saluta!

 3. Radu Tudor a cam umilit-o pe stimabila; misto subtil, de buna calitate, eleganta intelectuala… ea s-a cam prins de ceva, dar nu a reusit sa dreaga situatia. Ce sa zica: “ba, incercam si noi, iese, bine, nu iese, lasa ca luptam dupa vacanta”?
  Alinutza, ne vedem peste trei luni 🙂

 4. Am mai scris un comentariu aici dar nu a aparut.

  Gorghiu il concureaza pe Orban. hahaha! Ea, un trubadur al poeziei, ha! si el trubadurul muzicii de …..jale! Jale mare in PNL! lol
  Oare s-a gandit mult Gorghiu????? ….. folosind termenii osifice si pusul de carnita, incercand un soi de sens metaforic, potrivit ca nuca-n perete. Pe langa osificare si niste carnita mai trebuie niste sange in……sistem si mult creier. Altfel nu merge …..pa!
  Nu a avut nota buna la anatomie! lol
  Gorghiu a vrut sa spuna faptul ca partidul lui Ponta e cam slab, doar piele, mai putin os haha si trebuie consolidat, intarit. Cam asta era ideea “poetica” pe care a incercat-o. Mult zgomot pentru nimic! ha! pentru a sublinia consolidarea.
  Era mai simplu si normal sa foloseasca niste sinonime pentru cuvantul/ideea de a CONSOLIDA, dar asa se intampla in PNL, pe unii ii chinuie “talentul artistic” rau! hahhaha, pacat insa ca ne chinuie si noua auzul.

Leave a Reply