“Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie” a declarat șeful DSU, medicul Raed Arafat, duminică, de la Antena 3.

“Nu cred că ministerul sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară.” a subliniat Raed Arafat.

“Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase. Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem sa ajungem intradevar sa luam masuri serioase de relaxare si revenire la normalitate.”

Șeful DSU a prezentat bilanțul testelor și vaccinurilor în Romania și a explicat care este evoluția zilnică a cazurilor de infectare cu COVID-19, în cadrul emisiunii “Punctul de întâlnire” de la Antena 3.

“În ultima perioadă suntem pe un platou, nu putem să spunem că scădem semnificativ sub. Sunt zone în care cazurile au scăzut, sunt foarte puține zone care sunt egale sau la creștere.

Numărul de cazuri a scăzut datorită măsurilor luate în ultima vreme. Și nu sunt măsuri atât de dure, față de alte țări.”

1 COMMENT

 1. https://www.jpost.com/israel-news/antiparasitic-drug-reduces-covid-19-infection-exclusive-658949

  Studiu NOU doblu-orb, cu grup de control, in Israel: 100 pacienti inrolati cu forme medii si usoare: pozitivii s-au negativat in 6 zile, adica nu mai aveau si deci nici nu mai transmiteau virusul.

  La “Pasteur.S.A.” din satul Filipesti, Romania, pana acum o luna un flacon de 100 tableta costa exact 113 lei, adica 1.13 lei per tableta!

  Comitetul din Romania (de taiat frunza la caini) care inca mai studiaza ce sa faca cu privire la ivermectina sa faca bine sa aprobe folosirea acestui medicament CEL PUTIN pentru asimptomaticii care sunt vectorii in populatie ai acestei boli!

  ———-

  Dl Arafat ar face bine sa recunoasca: platoul pe care ne aflam se datoreaza celor care si-au facut deja rost de medicament.
  Cresterea cazurilor din Timis se datoreaza influxului de migranti clandestini in Romania veniti din Serbia (afgani, sirieni, pakistanezi etc).

Leave a Reply