Adrian Streinu Cercel a vorbit, luni, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, despre ce va urma în perioada următoare în ceea ce privește pandemia de coronavirus. ”Ne facem că nu vedem? Ne facem că nu înțelegem? Care este problema noastră?”.

“Eu aş vrea să înceteze această polemică cu privire  la Terapie Intenstivă, că dacă primesc sau nu terapie antivirală, pentru că un pacient care nu este pozitiv în momentul în care ajunge în ATI pentru virus nu primeşte Remdesivir. Nu are de ce. Este un tratament care se aplică pacienţilor care au virus.

Eu nu aș vrea să fac medicină prin televizor, dar nici să las pe alţii care îşi dau cu presupusul despre ce avem noi de făcut în terapiile intensive din România.

Cei care au de făcut terapie intensivă în România ar face bine să pregătească oamenii şi să dea posibilitatea ca o serie de alţi specialişti care nu sunt specialişti în terapie intensivă să poată face un modul rapid de pregătire pentru că ceea ce va veni în lunile următoare…. va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”, a spus Streinu-Cercel în emisiunea “Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

1 COMMENT

  1. Domnul Cercel are idee pe unde umblă banalul și recomandatul vaccin antigripal? Că nu se găsește neam, la farmacii primesc cate 10-12 flacoane care se dau pe sub mână

Leave a Reply