Anthony Bourdain, celebrul bucătar-șef și scriitor, a murit vineri, la vârsta de 61 de ani.

Anunțul despre decesul faimosului bucătar a fost făcut de către CNN.com, care menționează că a fost vorba despre o sinucidere.

„Cu mare tristețe confirmăm moartea prietenului și colegului nostru, Anthony Bourdain. Dragostea lui pentru aventură, prieteni noi, mâncare și băutură bună și poveștile remarcabile din întreaga lume l-au făcut un povestitor unic.Talentele sale nu au încetat să ne uimească și ne va lipsi foarte mult „, a scris CNN.

Bourdain se afla în Franța, acolo unde lucra la un nou episod din apreciatul său show produs de CNN, „Parts Unknown”. Prietenul său, Eric Ripert, l-a găsit pe Bourdain fără semne vitale în camera sa de hotel.

Prin intermediul cărților și al producțiilor sale TV, Anthony Bourdain a explorat condiția umană și a ajutat oamenii să privească și să gândească diferit despre mâncare, călătorii și despre ei înșiși. Totodată, Bourdain a susținut populațiile marginalizate și a luptat pentru condiții mai bune de lucru în restaurante.

De asemenea, Bourdain a câștigat aproape toate premiile pe care le-ar fi putut primi în cadrul industriei, mai adaugă CNN, scrie psnews.ro

Episodul dedicat călătoriei în România de Anthony Bourdain în seria “No Reservations” şi scandalul care a urmat i-au adus realizatorului TV, care a decedat vineri, una dintre cele mai nefericite experienţe din carieră.

Românii au legat o relaţie specială cu Anthony Bourdain în 2008, când vedeta TV, care s-a sinucis vineri, a realizat o emisiune din seria “No Reservations” pentru Travel Network în mai multe locuri din ţară.

Mai bine de 1.200 de comentarii au încins în acel moment blogul realizatorului de la Travel Channel, cea mai mare parte venind de la români din ţară sau de peste ocean nemulţumiţi de felul în care Bourdain a povestit despre aventurile sale culinare în localuri bucureştene, la gardul Curţii Vechi sau printre turiştii cărora li se servea un festival Dracula cu Miss şi chiar într-o gospodărie maramureşeană în care se chinuia să îşi ţină pe picioare ghidul rus copleşit de băutura oferită de gazde.

Pentru tot restul carierei, Bourdain a enumerat episodul filmat în România printre cele mai nefericite momente trăite în călătoriile sale.

“Emisiunea românească pe care am făcut-o pentru «No Reservations» a fost un alt exemplu de emisiune în care lucrurile au mers groaznic, groaznic, tragic de rău. A fost un chin să facem emisiunea, dar, desigur, i-a lansat cariera producătorului Tom Vitale şi a ieşit foarte nostim. Nu e genul de emisiune după care să umblu să o fac. Nu căutăm să facem mişto de oameni în emisiune, încercăm să-i arătăm aşa cum sunt. De aceea e aşa de dureros să vezi cum încearcă unii să pară mai buni decât sunt şi pe mine mă face să turbez”, declara Bourdain într-un interviu din 2016 pentru publicaţia Forbes, scrie Mediafax.

 

1 COMMENT

  1. Un jurnalist,un bucatar,un “povestitor” adevarat,unic,a fost si va ramane mult timp!
    Pacat!
    Mare pacat!

Leave a Reply