Anunt important al ministrului roman al apararii Mihai Fifor cu cateva zile inaintea importantului Summit NATO de la Bruxelles (11-12 iulie) :

Astazi am fost primit la sediul ministerului federal al apararii din Germania de catre doamna Ursula von der Leyen, omologul de la Berlin. Nu putea fi un moment mai bun decat inaintea Summit-ului NATO de la Bruxelles, din 11-12 iulie.

Cu acest prilej, ne-am coordonat pozitiile nationale din domeniul apararii ce urmeaza a fi prezentate in cadrul aliat, saptamana viitoare. O Alianta mai unita, mai moderna si mai eficienta, o postura de aparare si descurajare coerenta, o prezenta aliata intarita pe intregul Flanc estic, inclusiv in regiunea Marii Negre, oferta României de a găzdui un comandament NATO pe teritoriul naţional, o cooperare intensificata a NATO cu partenerii, Georgia, R. Moldova, Ucraina, precum si cu statele din Balcanii de Vest – acestea sunt doar cateva din prioritatile tarii noastre pe care le-am transmis colegului german.

Impreuna cu doamna ministru Ursula von de Leyen am ajuns la concluzia ca noi, ministrii aliati ai apararii, ne-am facut foarte bine datoria pentru viitorul Summit NATO si am negociat in ultimele luni toate dosarele ce tin de domeniul apararii. Ramane ca saptamana viitoare sa fie luate decizii importante pentru Alianta Nord-Atlantica.

Am discutat cu colegul german despre cooperarea in cadrul Uniunii Europene si am convenit sa continuam dialogul pe initiativele PESCO , CARD , Fondul European de Aparare astfel incat acestea sa poata fi dezvoltate coerent pe timpul Presedintiei romane a Consiliului UE.

1 COMMENT

  1. Limba nu are oase si nici vorbele vorbite stabilitate! Nu va incredeti in ce nu va apartine,toate promisiunile si posibilele semnaturi zboara!

Leave a Reply