Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) transmite joi că declaraţiile liderilor politici de la mitingul PSD din 9 iunie au pus la îndoială derularea procedurilor judiciare şi au afectat grav independenţa justiţiei, în timp ce afirmaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, făcute o zi mai târziu în cadrul unei emisiuni TV generează presiuni cu privire la modul în care este instrumentată o cauză penală, mai exact plângerea formulată de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă. Dragnea a spus atunci că speră ca niciun procuror “să nu rişte atât de mult” să dea curs acestei “demenţe”, afirmând că “foarte mulţi procurori riscă să plătească greu”. Mesajul CSM vine după ce în şedinţa de miercuri a decis că independenţa justiţiei a fost afectată de atacurile politicienilor.

„Discursurile unor lideri politici din cadrul întâlnirii publice <<Stop abuzurilor din justiţie>>, din data de 09.06.2018, au pus sub semnul îndoielii corectitudinea derulării procedurilor judiciare, afectând în mod grav independenţa sistemului judiciar. De asemenea, afirmaţiile făcute în cadrul unei emisiuni TV din data de 10.06.2018, de către preşedintele Camerei Deputaţilor, sunt de natură să genereze presiuni cu privire la modul de instrumentare a unei cauze penale”, susţine CSM.

Reprezentanţii instituţiei dau asigurări că magistraţii îşi exercită atribuţiile conform standardelor constituţionale şi fac apel la responsabilitate din partea clasei politice.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii asigură societatea românească de faptul că magistratura îşi exercită atribuţiile conform standardelor constituţionale şi face un apel ferm la responsabilitate din partea clasei politice, în vederea garantării respectării principiilor separaţiei şi al echilibrului între puterile statului”, spune CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii a admis miercuri cererea de apărare a independenţei sistemului judiciar formulată de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România care a invocat atacurile la adresa justiţiei din discursurile de la mitingul PSD, precum şi declaraţiile lui Liviu Dragnea, care spunea, referindu-se la plângerea formulată de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, că speră ca niciun procuror “să nu rişte atât de mult” să dea curs acestei “demenţe”, afirmând că “foarte mulţi procurori riscă să plătească greu”, scrie news.ro

 

33 COMMENTS

  • @Carmen, Serios! Tu chiar crezi in vorbele lor?! Asta inseamna ca nu ai trecut printrun proces cu o hotarare judecatoreasca definitiva in care esti deposedat de drepturi pe baza actelor cu continut fals! Dreptatea e doar pentru cei care detin actele de asa natura,restul actelor originale depuse de pagubit nu sunt luate in considerare! Asa da dreptate impartita! E dupa modelul iohanis, case sau terenuri cumparate cu acte ce contin doar fabricatiuni!

   • Mi-a plăcut aseară în emisiunea dumneavoastra cand îl aplauda militianul Abraham pe dragnea ca si ce ca este Șeful camerei deputaților și il ameninta pe Johannis cu Anaful, deși nu are Anaful în subordine dar il are pe Teodorovici. Cum da ordine un condamnat un hoț dovedit de două ori unor instituții sa actioneze la comanda lui? Cum.isi justifica acest condamnat averea de milioane de euro?

 1. Pot doar sa sper ca decontul tâmpeniilor și ticăloșiilor juridice, economice și politice ale coaliției PSD – ALDE sa nu fie decontate în exclusivitate de poporul roman. Incontestabil suntem complici la toate aceste ticăloșii ale PSD – ALDE dar și ei ar trebui sa suporte o parte din consecințe (căci acestea nu vor întârzia sa apară).

 2. Domnule Tudor in emisiunea dumneavoastra il acuzati pe Johannis ca nu respectă constitutia, nicăieri nu scrie termenul in care Johannis trebuie sa o revoce pe Kovesi. Cel cu două condamnări ce caută in parlament sa schimbe codurile penale în favoarea sa? Ce cauta in varful statului un infractor deja condamnat , ce caută in varful statului un penal condamnat a doua oară chiar și în prima instanță, ce caută un penal urmărit pentru alte fapte grave in fruntea statului. Ce manipulează oana zamfir de guvernul zero al lui Ciolos? A stat un an fără majoritate parlamentară, celor 3 guverne pesediste le da sub zero ca nu au facut nici cat Ciolos? Ciolos a fost cinstit si intr-un an nu a creat nicio oripilare, nici o tensiune nici din interior nici din exterior, nu a luptat sa scape nici un infractor de închisoare. De ce creați psihoza ca oamenii cinstiti care s-au săturat să fie furați de politicieni ar urmări destabilizarea țârii? DRAGNEA este principalul vinovat pentru criza internă și externă a României!

   • Referendumul cu parlament unicameral si max 300 parlamentari are?
    Legea care limiteaza nr de mandate pentru judecatori CCR are?
    Decizile de pierdere a pozitiei de parlamentar au termen de punere in practica?

   • De când sunt deciziile CCR echivalentul unor legi ? Nu fi ipocrit, sunt zeci de decizii ale CCR care zac prin parlament și nimeni nu s-a chinuit sa modifice legile pentru a le pune în acord.

   • Legea are termen dat prin Constitutie. Hotararile CCR nu au termen si nici decizia data de CCR in acest caz nu are. Indiferent cate interpretari face propaganda cum ca ea trebuie pusa imediat in aplicare. Intoxicare, dar deja ne-am obisnuit.

  • Carmen, eu sint o fire miloasa, si cind vad prosti ca tine, incerc sa-i ajut. Timpenia pe care o spui tu (iohahanes nu are termen pentru aplicarea deciziei) inseamna ca daca bolovanul se decide sa aplice decizia peste 7 ani, e OK! Nu stiu daca realizezi ce spui, dar, in fine… Eu iti spun ca iohaahnes avea datoria sa aplice hotarirea DE LA DATA PUBLICARII, ASADAR … E UN PENAL!
   Cum, un penal in fruntea Romaniei? Un penal adevarat? Ooooooo, DA! Jawohl!
   Acuma ajuta-ma si tu pe mine si spune-mi ce lege incalca Dragnea daca e presedintele Camerei Deputatilor. Legea, articolul, paragraful, alineatul! Hai, uimeste-ma!

  • Domnita (?),
   Cand oamenii cinstiti care s-au săturat să fie furați de politicieni au votat PSD si ALDE trimitand PD (ascuns, mascat acum sub denumirea de PNL) departe in opozitie, in lumea umbrelor si a tenebrelor. Oamenii cinstiti din tara asta au asteptat ca hotii (Basescu, Videanu, Boc, Ioan Oltean, Cocos, Udrea, Stolojan si tot neamul lor cel umblator pe pamant) sa mearga frumos la puscarie. Procurorii se fac a nu vedea si tot pe oameni ii baga la puscarie.
   Si a propos, Ciolos nu e cinstit si chiar a schimbat codul penal dupa cum i-a venit lui bine. Cum? Prin ordonanta de urgenta. Atunci nu v-am vazut agitandu-va. Sau scopul vostru e distrugerea tarii si a poporului nu pedepsirea hotilor.

   • Tu daca asculti doar propaganda pesedista nu ai de unde sa stii ca doamna Pruna a schimbat doar ce a cerut CCR având avizul pozitiv al CSM , l-ai auzit pe câinele turbat Dragnea atunci sa scoată vreun cuvintel? Nu…pentru ca tot ce a schimbat Pruna nu a avantajat pe nimeni, a facut doar ce a cerut CCR

 3. Dar cele aprox. 200 achitari si alte sute de decizii CEDO contrare nu te afecteaza cu nimic, draga CSM?
  Cum medicii au malpraxisul asa trebuie sa aiba toata lumea. Gresesti, raspunzi.
  Bâșt!
  PS: ba nene, oamenii efectiv nu inteleg ca in democratie baza oricarui stat e poporul.
  PPS: ba nene, daca ai ceva politic de spus, treci ca alternativa de vot.
  Fii candidat, nu candidoza.

  • Despre care decizii CEDO vorbiți? Despre acele decizii datorate unei legislații deficitar elaborate de clasa politică? Dacă va rog sa dați câteva exemple sunteți în stare? Sau repetați aiurea o placa uzată de alți nepricepuți care toată ziua stau cu CEDO în gura dar care nu au citit o singura decizie în toată viața lor?

 4. Aşteptăm şi parlamentul să respecte decizia ICCJ şi să îi dea afară pe cei trei deputați ALDE si PSD care au decizie definitivă de incompatibilitate si interzicere de a deține funcții publice. Sau cum, trebuie să respectăm doar ce zice CCR şi nu ICCJ? Nu ați zis nimic că fără ăştia trei noul cod penal nu ar fi trecut. Oricum probabil o să îmi răspundeți, dacă o să o faceți, pe lângă subiect, în stilul care te caracterizează. Seară bună

 5. Uniunea Bulgarilor din Banat susţine că deputata Csokany Petronela Mihaela nu a cerut şi nici nu a primit mandat din partea uniunii pe care o reprezintă în Parlament referitor la votul din parlament pentru Codul Penal, se arată într-un comunicat trimis presei, semnat de prim-vicepreşedintele Velciov Yablatosche Stefan.

  Mai mult, reprezentanţii bulgarilor din Banat susţin că deputatul ar fi un urmărit un inetres personal pentru că pe numele Mihaelei Petronela Csokany ar exista o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă din 18 ianuarei 2018.

 6. Well, recomandarea de “rezerva” din partea Comisiei de la Veneția se aplica și in cazul declarațiilor de la mitingul PSD asa ca CSM-ul se grăbește sa o folosească ca sa mai spele din onoarea, grav întinată, a justiției naționale. Ar fi interesant sa vedem cum reacționează la niște cereri de “reperare” a imaginii, dacă nu a onoarei, venite din partea unor adevărate victime ale sistemului, de pilda, a judecătoarei Risantea Georgescu, care mai “trage” inca de pe urma achitării Marianei Rarinca—doar ca adevaratii judecători își păstrează rezerva fără sa-i îndemne careva s-o facă, și nu se coboară la mijloacele utilizate de Kovesi, Bogdan și compania pentru a-și “repera” reputatiile. De altfel, observ ca a început un adevărat concurs de “albire” a celor mai mânjiți dintre colaboratorii lui Johannis, axat, esențialmente, pe aruncarea vinei pentru toate porcăriile spuse in public pe seama PSD și mai ales a lui Dragnea—Orbán are mari șanse la titlul de campion, dar nici alții nu se lasă. Prisca-PNL, de exemplu, s-a remarcat prin acuzarea lui Daniel Zamfir—care n-a înjurat pe nimeni, nici măcar după rușinoasa afacere a excluderii sale din PNL—de “proasta comunicare” cu colegii din partid. Zamfir ar fi trebuit, conform ilustrului Prisca, sa-și fi “convins” colegii de partid de justețea inițiativelor sale parlamentare, înainte sa convingă “adversarii” sa le voteze; e vina lui, deci, ca aceștia s-au repezit sa-l îngroape si politic, si profesional—asta e cea mai scârboasă manifestare de murdărie mintala pe care am văzut-o pana acum la un politician tânăr, mai scârboasă decât insultele USR-istilor (drese cu flori, de curând, pe principiul punem parfum peste murdărie șa se atenueze mirosul ) slugărnicia fatza de “intelectuali” a lui Cioloș sau grosolănia funciară a lui Johannis. Ce sa mai spunem de zoo-ul din justiție—de la Portocala la Lazar via Kovesi sunt 50 de specii rău mirositoare pe care nu le mai spala nici Dunărea, darmite CSM-ul. Iar Dragnea nu mai are ce pierde, așa ca sancțiunea din partea CSM e inutila; iar când va apărea si lista magistraților colaboratori ai SRI nu știu cine, sau ce, o sa mai apere “independenta “ justiției de atacurile “inculpaților de rang înalt”, poate doar vreo organizație religioasă care sa predice iubirea necondiționată, și s-o și practice fără sa țină seama de valurile de scuipat care vor acoperi casta. Pana atunci, însă, “rezerva” poate deveni un subiect de reflexie.

 7. CSM: afirmații de la mitingul anti abuzuri….. Blat bla bla! Ce frumoasa e poza! Romania s-a saturat de abuzuri!

 8. Faptul ca CCR a formulat o decizie judecatoreasca nu afecteaza increderea si independenta justitiei? Stim ca Iohannis nu va lua nici un fel de decizie insa CSM poate forta o demisie a lui Kovesi insa tac ingrozitor de suspect.

  CSM au decizii si mesaje partinitoare. Se vede ca sunt foarte selectivi in multe privinte.

 9. Zic si eu despre legea raspunderii magistratilor nimica!!!!!!!!!Aud?Tot se bate toba despre independenta justitiei,vad ca judecatorii isi fac treaba,dau achitari!Abuzuri nepermise ale procurorilor cu dosare facaturi,despre asta nimica?JENANT!

 10. Am citit la antena3″ surse din Comisia de la Venetia” il vor obliga pe Johannis sa o demita pe Kovesi, ce surse, ce manipulare ordinara

 11. Grețos concursul asta de slugă a lui Dragnea din partea lui Teodorovici, auzi tu il obliga pe Johannis sa dea banii chiar dacă casa aia nu a intrat în posesia statului….Ce lichele…de ce nu il roagă pe condamnatul dublu și urmaritul penal în alte procese sa isi dea demisia ca a ajuns și în New York times azi. Deja treaba asa pute ca asa vor cădea lichelele de pe lângă Dragnea ca nici material de analize nu va rămâne în urmă lor.

  • Hai, mars, jivina stalinista carmen.

   O ADUNATURA DE TORTIONARI – Abuz revoltator comis de parchetul lui Kovesi. 27 de oameni au fost hartuiti ani de zile de DNA si tarati prin sali de judecata, pentru ca in final sa fie achitati. Unul dintre inculpati a ramas paralizat dupa ce a facut atac cerebral. Alti trei inculpati nu au mai apucat ziua in care sa fie declarati nevinovati, murind in timpul procesului. Achitarile incasate de DNA in primele sase luni ale anului au ajuns la 235 (Minuta)

 12. Off-topic:

  Traiasca buzoianca Elena Urdea, viitoarea SEFA’ Statului din Romania, care-a furat banii la fraieri cu barba’su Cocos si a fugit cu marafetii in insulele Balneare!

  Traiasca Cocos, buzoianca Urdea, Adriean Vicleanu, Bica / care a fugit si ea, Popoviciu si cu toti basistii care au praduit tara, la cot cu sefu’ lor Basescu Sticle care a luat 20 miliarde euro imprumut in numele fraierilor, ca sa aiba ce sa praduiasca el cu frate-su si cu gasca lui de panarame!

  P.S. Traiasca si europarlamentara EBA, care a reprezentat cu foaaaaarte mare succes Romania in analele de la Bruxelles si din Uniunea Europeana! Traiasca toti basistii opariti erijati in rezistenti sorosisti si inversori disperati clantai hotarati pe treaba… Basistii nu mor niciodata, nici nu se schimba, dar si restul (era sa zic fraierilor) uita mult prea repede. Haide sanitate si mult spor la clantanit tuturor basistilor opariti expirati! Sal

 13. Domnule Radu Tudor, am o nelamurire: numele sectei este #rezist sau #retard? Ca vad o serie de oameni care au grave probleme cu durata in care pricep lucruri elementare. Retardul, intarzierea in a observa lucrurile simple, evidente inseamna ceva! Acum cateva raspunsuri pentru sectanti! Un individ , care incearca sa para inteligent, intreaba “De când sunt deciziile CCR echivalentul unor legi ?” Altul, care fie are probleme cu nivelul de cultura , fie ii lipseste chestia aia care ince cu I si se termina cu Q, posteaza idei de genul “Legea are termen dat prin Constitutie. Hotararile CCR nu au termen si nici decizia data de CCR in acest caz nu are. Indiferent cate interpretari face propaganda cum ca ea trebuie pusa imediat in aplicare. Intoxicare, dar deja ne-am obisnuit.”. Astora doi, eu zic sa le aratam ce spune Constitutia la art.147 , alin (4). Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.” Ce spune art.142, alin (1) ” Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei.” si art.146, cu privire la atributii “e) soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii;” Asa ca da, decizia CCR este obligatorie sa fie pusa in practica. Unii , fiindca nu exista o formulare expresa a termenului de punere in aplicare, considera ca ea poate fi amanata sine die. Da, daca esti un ticalos sau ai un interes! Daca esti un om cu scaun la cap si nu un om cu multe case din meditatii, pui in aplicare decizia, dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial. Fiindca este general obligatorie. Alt exemplar din secta #rezist/retard incearca sa faca impresie cu idei de genul “Despre care decizii CEDO vorbiți? Despre acele decizii datorate unei legislații deficitar elaborate de clasa politică? Dacă va rog sa dați câteva exemple sunteți în stare? Sau repetați aiurea o placa uzată de alți nepricepuți care toată ziua stau cu CEDO în gura dar care nu au citit o singura decizie în toată viața lor?” Dar de, sectantii astia, nu pentru cultura si inteligenta sunt renumiti! Ce judeca CEDO? CEDO judeca dosarul, decide ce drepturi au fost incalcate si stabileste valoarea daunelor pe care statul condamnat este obligat sa le plateasca. La respecarea Drepturilor Omului se refera CEDO. Acolo mergi daca consideri ca, in cadrul procesului, ti-au fost incalcate drepturile. Apropo, credeti , domnule Radu Tudor, ca persoana care se identifica ca fiind Carmen, e o “fetita cu ochii albastrii”, sau e blonda natural

Leave a Reply