Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că nu a fost prezent la Palatul Cotroceni la ceremonia de depunere a jurământului de către noul şef al SIE, Gabriel Vlase, deoarece nu a dorit să accepte invitaţia de la un preşedinte care nu respectă Constituţia.

‘Nu am acceptat invitaţia nici eu, nici domnul Tăriceanu. Nu aveam de ce să merg acolo să răspund la invitaţia unui preşedinte care nu respectă Constituţia, care atacă permanent partidul pe care îl conduc, nu are niciun fel de rezerve, care blochează activitatea Parlamentului, un preşedinte de la care nu simţim o dorinţă de colaborare instituţională – că nu e vorba de alte dorinţe. Un preşedinte care girează plângeri penale împotriva primului-ministru, care îi spune premierului că e bine să-şi dea demisia şi să aibă grijă că e bine să facă ceea ce i s-a spus, care merge la discuţii despre programul financiar multianual şi nu discută nici cu primul-ministru, nici cu Parlamentul, nici Parlamentul nici premierul nu ştiu niciodată de ce merge undeva, ce vorbeşte acolo, ce angajamente verbale – că altfel nu le poate face – le face în numele statului român’, a argumentat Dragnea, într-o declaraţie susţinută la Parlament.

În opinia sa, Gabriel Vlase ar fi trebuit să depună jurământul la Parlament.

‘Şi am ajuns la concluzia că nu avem de ce să mergem acolo să fim parte dintr-o poză în care directorul SIE, care a fost votat de Parlamentul României aici, şi aici trebuie să depună jurământul, pentru că ăsta este forul suprem al acestei ţări, l-am votat, l-am susţinut, îi dorim succes în continuare, e suficient. Nu aveam de ce să mergem în această poză’, a menţionat preşedintele PSD citat de Agerpres.

3 COMMENTS

 1. Cand o aud p-asta cu blocarea Parlamentului ma ia de cap.
  Nenea, trezirea!
  Majoritatea sa faca ce ii constitutional in atributii.
  Mai usor cu lamentarile pe scari.
  Just do it.

 2. Johannis a distrus respectul fatza de ceremoniile oficiate de președinție încă de la momentul in care a exclus de la parada de 1 Decembrie pe demnitarii sus- amintiți. Nimic surprizător, deci, in faptul ca președinții Senatului și Camerei nu onorează cu prezenta lor o ceremonie oficiata de către președintele actual, adică taman cel care a exclus de la ziua naționala a României pe reprezentantii cei mai înalți ai forului legislativ românesc. Instituțional, nici n-aveau obligația sa participe: numirea lui Vlase fusese votată, Tariceanu și Dragnea își făcuseră datoria, instituțional vorbind, fatza de noul director al SIE, îl felicitasera la fatza locului pe Vlase, n-aveau de ce sa facă figurație la ceremonia de investire de la Cotroceni. Și, fiindcă veni vorba: ce importanta poate avea o ceremonie de investire a unui șef de serviciu secret pentru altcineva in afara personalului respectivei “agenții” ? Una absolut minora, ca nu toți demnitarii unei națiuni sunt legati ombilical de servicii cum e cazul la noi; desigur, judecând după modelul anterior, Dragnea ar fi fost nelipsit din rândurile aplaudacilor noului director al SIE( mai ales ca șef al PSD, partidul de proveniența al lui Vlase) și deci absenta sa de la ceremonie constituie, intr-adevăr, elementul surpriza al întâmplării. La Tariceanu gestul e absolut normal: nu era treaba lui sa meargă la Cotroceni, îl dispretuieste personal pe Johannis, gazda evenimentului, deci nici de plăcere nu s-ar fi deplasat, și mai avea și altceva de făcut, namely, micul dejun de “lucru” cu ambasadorii care-i scriu răvașe obraznice de parca ar fi tăiat porcul împreuna și, in general, dau buzna la Senat când li se nazare sfidand toate uzanțele diplomatice. O “cafea” formala pentru a restabili relațiile formale —o idee foarte nimerita când ai de-a face cu amatori deghizați in diplomați de cariera; la fel ca și ideea de-a nu mai face un ritual sacru din simpla numire a unui șef de serviciu, secret sau public; in consecință, nici nu merita menționat refuzul lui Tariceanu. Dragnea abia învață sa se poarte ca un înalt demnitar al statului și mai face și gafa sa spună motivul pentru care s-a abținut de la pișcotul cu spionii, dar e un început; sa speram ca nu-l îngroapă Johannis pina își desăvârșește educația!

 3. Oameni buni,nu cred ca exista alta tara in afara de romanica care sa aiba din noapte-n noapte scandaluri,balacareli,haituire,jicniri mai ales de la cel care ocupa ratacit, relaxat,turist permanent, primul scaun al tarii! De unde pana unde are acest vremelnic aceste facilitati?! Un om demn de functie si onorabil,munceste 24 din 24 pentru progresul tarii sale! Robotul ratacit e in scandaluri si vacante 24 din 24 ore platit gras si cu destule facilitati plus buget masiv! Isi face el statul lui dupa cum gura vorbea “guvernul meu”…la pooolivara! Stai sa vezi daca mai primesti voturile necesare pentru scaunul unei alte ture!

Leave a Reply