Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis sâmbătă într-un raid american în nord-vestul Siriei, anunţă CNN.

Citând oficiali de rang înalt din domeniul apărării şi încă o sursă informată în legătură cu acest subiect, CNN afirmă că al-Baghdadi a fost ucis într-un raid coordonat de armata SUA în nord-vestul Siriei, dar confirmarea oficială va veni după testele ADN  şi după cele biometrice, scrie news.ro

Oficialii din domeniul apărării au relatat că liderul ISIS ar fi detonat o vestă cu explozibil în timpul raidului.Raidul a fost derulat de comanourile pentru operaţiui speciale, iar CIA a oferit asistenţă pentru localizarea liderului ISIS.

Baghdadi a stat ascuns în ultimii cinci ani. În luna aprilie, ISIS a publicat o înregistrare video în care apărea un bărbat care părea a fi Baghdadi. A fost pentru prima dată când acesta a fost văzut din iulie 2014, când a vorbit la Marea Moschee din Mosul. În februarie 2018, mai mulţi oficiali americani au afirmat că Baghdadi a fost rănit în urma unui atac aerian care a avut loc în mai 2017, iar din cauza rănilor suferite a trebuit să renunţe la conducerea grupării teroriste pentru aproape cinci luni. 

ISIS a ucis zeci de mii de oameni nevinovati, cu o cruzime greu de imaginat.

2 COMMENTS

  1. A enspemia oara când e anunțată moartea băiatului asta. Ba l au omorât în atac cu drone, ba în bombardament cu f22, acum cică se arunca în aer. Arabul asta are 9 vieți ca pisicile. Sa ai bugetul militar 40% din totalul global, trupe speciale cât au toată armata alte state și sa nu poți omora un amarat de Camilar mai mare rușinea. La anul sunt curios în ce stil îl mai omoară.

Leave a Reply