Comisarul European pentru Dezvoltare Regionala Corina Cretu a postat aseara un mesaj important :

Astazi a fost, cred, cel mai important moment al mandatului meu de Comisar European. Pentru prima oara in istoria Uniunii Europene, Politica de Coeziune va avea cea mai importanta alocare, 374 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2027 , pentru 27 de state membre (din pacate, Marea Britaniie va parasi proiectul european in martie 2019).

Nu au fost negocieri usoare, avand in vedere plecarea celui de-al doilea net contributor la Bugetul UE si nevoia de a introduce noi prioritati.

Alocarea pentru Romania in ceea ce priveste fondurile pe care le gestionez se ridica la aproape 31 de miliarde pentru perioada 2021-2027, cu aproximativ 8 la suta mai mult fata de perioada 2014-2020.

Am constiinta impacata. Va doresc tot binele din lume, o seara frumoasa!

5 COMMENTS

 1. Doamna comisar are constiinta impacata, a facut tot ce se poate pentru tara din care provine, schimb golanasii damboviteni se porcaie cat e ziulica de mare, in loc sa puna umarul la atragerea de fonduri europene si dezvoltarea durabila a Romaniei. Ma astept ca finatista de varf din usr Cosette Chichirau sa puna umarul la dezvoltarea Romaniei.

 2. Pana la urma Romania a fost exclusa din programul pilot UE de creștere a absorbției fondurilor europene (Bulgaria,Polonia ,Croatia Spania si Grecia) si am pierdut 1,64 miliarde euro pana in 2020? doamna Cretu mi-a oferit un raspuns lipsit de esenta ..
  Apreciez ca din 20 21 ( vb doamnei Premier) se aloca romaniei fonduri europene consistente , dar pana atunci guvernului doarme in continuare si avem proiecte doar din gura si pe hartii ?

 3. Apropo de miliarde de euro, am vazut ca putini economisti au reactionat la cifrele prezentate ieri de Viorel Stefan.Cica 8.000.000 de romani pot beneficia de imprumuturi intre 40.000 si 55.000 de lei! Poftim? Asta inseamna 320 de miliarde de lei, circa 70 de miliarde de euro! De unde atatia bani? E pana in 2025 si asta ca si autostrada Iasi-Tg.Mures?

  UE ne dau abia 31 mld de euro. Intreg bugetul Romaniei pe anul 2018 e de doar 314,5 miliarde de lei!

  E un program in rate sau cum? E un program de decontare si nu de imprumut? Suna mai degraba a propaganda sau a program cu dedicatie pentru cativa de prin consilii judetene, deconcentrate si alte structuri locale ce au nevoie de bani. Ma indoiesc sa ajunga banii astia la 8 milioane de romani!

 4. Se vede faptul ca nu suntem in stare sa facem proiecte si sa obtinem banii de UE. Pot sa creasca fondurile alocate Romaniei si cu 50% ca tot degeaba.

  PSD-ul nu are nici o scuza, sa nu uitam ca sunt la putere din decembrie 2012, cu Ponta, cu Grindeanu cu Tudose, cu Dancila (Dragnea), tot PSD este…..ba mai mult, a fost singurul partid care a avut membri in guvernul Ciolos, si nu orice post, ci vice-premier si in acelasi timp ministrul dezvoltarii (Dancu), adica au avut un “sef la bani”.

  La Bucuresti la fel, nici un proiect mare de infrastructura nu este in derulare cu fonduri europene, nici macar depus in vederea obtinerii de finantare. Firea, zici ca-i in opozitie, tipa ca nu o lasa PNL-ul sa faca si sa dreaga, in conditiile in care are majoritate lejera in consiliul local, are toate sectoare+consiliile aferente.

  Corina Cretu, care este comisar european tot pe filiera PSD-Socialistii Europeni, a atras atentia ca guvernul/autoritatiile locale nu depun proiecte pt. accesarea fondurilor disponibile. Saptamanile trecute a spus ca pt. Moldova nu exista nici un proiect mare de infrastructura in derulare, mai mult, nici macar proiecte nu sunt depuse…..o fi si asta de la “statu’ paralel”, o avea si asta “interese sa nu sa dezvolte Romania”

Leave a Reply