Home Articole Cel mai mare sondaj national din istorie. Despre PSD

Cel mai mare sondaj national din istorie. Despre PSD

4078
8

Patru milioane de chestionare inseamna cel mai mare sondaj de opinie din istoria Romaniei. Despre PSD…

PSD va începe duminică distribuirea a 4 milioane de chestionare românilor prin care aceştia să fie întrebaţi cu privire la activitatea politică a PSD, a Guvernului, dar şi privind notorietatea social-democraţilor în teritoriu, a anunţat, vineri, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a anunţat că programul se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp, cel puţin până la alegerile parlamentare. Primul set de chestionare va începe să fie împărţit de liderii locali ai PSD duminică, întrebările vizând în principal activitatea politică a PSD, în pregătirea unui nou program al partidului. Patru milioane de astfel de chestionare vor fi distribuite în această primă etapă.

Liviu Dragnea a precizat că unele dintre întrebări se referă la activitatea Guvernului. “Sunt întrebaţi cetăţenii care este una din cele mai bune măsuri pe care le-a luat guvernarea actuală şi care este o măsură care i-a deranjat cel mai mult”, a spus acesta.

Mai mult, cetăţenii vor fi întrebaţi despre calitatea serviciilor publice din comunitatea lor, dar şi despre notorietatea unor lideri locali şi judeţeni. “Poate sunt colegi de-ai noştri care au senzaţia că sunt foarte bine cunoscuţi şi că sunt foarte apreciaţi, dar realitatea poate să spună altfel. (…) Televizoarele sunt pline de oameni politici, de ani de zile, din toate părţile, care spun că ei reprezintă nu ştiu ce comunitate, că ei vorbesc în numele poporului, dar n-au testat dacă ceea ce spun ei chiar este susţinut”, a explicat Dragnea.

Liderul interimar al PSD a spus că aceste chestionare vor ajuta partidul la stabilirea obiectivelor politice pe care vrea să şi le asume formaţiunea şi dacă acestea sunt susţinute de către cetăţeni.

8 COMMENTS

 1. fiefurile psd nicidecum cetăţenii de rînd! nu au nicio treabă sau legătură cu omul de rînd! O să cîştigaţi cînd veţi respecta omul de rînd din toate punctele de vedere! chiar dacă trebuiesc 30-33% voturi din 18.500. 000 înscrişi pe liste electorale=6-7.000 de voturi. de unde?

  • Cum se distruge un partid (PSD) ? (by the book)

   1. Fortezi liderii partidului sa ia decizii impotriva dorintei votantilor. (vezi decizia lui Ponta Dragnea de a cobita, de a numi pe Kovesi etc)
   2. Din umbra SISTEMUL ajuta niste mediocrii sa ajunga in varf. (Dragnea-Zgonea) Oameni care n-au nicio priza la votanti.
   3. Liderii promovati din umbra la varf sunt evident cu dosare si gata sa ajunga la puscarie. (dosarul lui Dragnea amanat ca sa poata fi santajat si mai departe)
   4. Avand in vedere punctul trei , liderii pot face orice compromis si obligati sa ia masuri care sa le asigure pierederea si mai departe a votantilor si alegerilor.
   5. Lideri cu imagine buna ca dna Andronescu, judecatorul Athanasiu au parte de dosare fabricate. (Microsoft) Deci descurajarea unor lideri de bun simt sa mai activeze la varf.

 2. PSD-ul acest urias partid cu potential uman nu chestionare ar trebui sa imparta ci solutii. Asa cum aminteam au oameni capabili de aceasta, numai tare am impresia c-au fost marginalizati ca in orice partid.

 3. Mi se pare o idee buna, chiar daca e folosita (cred) la refacerea imaginii “baronilor” locali si poate deveni mai periculoasa decat ingerinta DNA-ului in viata comunitatilor cu PSD-isti la carma, daca dezvaluie oprimarea la nivel local, chiar prin vocea oprimatilor. Primarita de la Craiova, orasul meu natal, se bucura de popularitate pentru ca ” a facut orasul sa arate frumos”, fraza pe care am auzit-o mai mereu cat am fost in vizita acolo, in vara asta si care contine, in subsidiar, afirmatia “nu fura, ca cei dinainte”, ca altfel n-ar avea bani sa dea pe benzi de circulatie ” suspendate”, restaurarea centrului vechi, s.a.m.d. probele de cinste ale edilului fiind astfel posibil de vazut cu ochiul liber. Cand am indraznit sa remarc faptul ca s-a trantit o statuie, uratica, a lui Balcescu in fatza liceului cu acelasi nume, in loc sa se renoveze cladirea liceului, monument istoric gata sa se prabusasca in strada desi “functioneaza” la capacitate maxima (scoala plus teatru de opereta) ei bine, mi-au sarit toti in cap, s-o scoata pe primarita la liman (n-a avut timp, daca mai sta cativa ani o face si p-asta, de ce nu te duci la ea, sa-i atragi atentia, primeste pe oricine, etc).
  Acest gen de reactii sunt pretioase fiindca aduc in concret persoanele puse in pozitii de autoritate si permit conducerii de la centru sa-si refaca politica resurselor umane dupa alte criterii decat “traditia” slugarniciei fata de partid. Opozitia, in acelasi timp, trebuie sa-si extinda acuzatiile la toata masa de activisti si alesi a dusmanului, nu numai la varfurile aristocratiei de partid, si sa-si radicalizeze discursul pana la a-l lipsi cu totul de credibilitate (vezi cazul orasului meu de bastina). Pericolul consta, insa, in a descoperi lideri impopulari care beneficiaza de protectie, dar abia aici se va vedea abilitatea imagologilor, in felul in care vor reusi sa intoarca descoperirea in favoarea partidului, fara a lasa DNA-ul sa le fure “vedeta”.

  • DNA-ul a dovedit ca “fura” doar cu PLANIFICARE;cu motivatiile este mai greu, dar iese treaba fie ea si trasa rau de par,ca doar suntem un popor de inventatori,nu-i asa? In ce priveste realizarile de la Craiova este bine de a cunoaste inainte de unde vin fondurile si pe ce gen de obiective vin mai usor.BINE CA NU A FACUT TERENURI DE FOTBAL IN PANTA.Si poate nu stii ce betze in roti se baga prin toata tara de catre “ceilalti” pe zona contractarilor.Blocaje cu contestatii aiuristice prin justitie care dureaza cu anii sau si cu sprijinul DNA sub lozinca falsa dar in trend a “luptei cu coruptia” dar cu adevaratul scop al intarzierii sau anularii realizarii unor obiective pe care spera sa le obtina ei cat mai curand, in speranta ca ajung ai lor la guvernare si sa le realizeze ei dupa vechile “metode” din vremea lui boc-basescu.

Leave a Reply