Unul din cei mai nefrecventabili, intoleranti si populisti politicieni ai Europei este luat la intrebari de justitia franceza. 

Preşedinta Adunării Naţionale franceze (fostul Front Naţional) Marine Le Pen, convocată vineri la tribunalul din Paris, a fost anunţată despre reîncadrarea inculpării sale în fapte prezumate de “deturnare de fonduri publice” în cazul asistenţilor fictivi ai partidului în Parlamentul European, relatează AFP.

Convocată vineri pentru o primă audiere în urma inculpării sale pentru “abuz de încredere” şi “complicitate la abuz de încredere” în iunie 2017, Marine Le Pen a ieşit din tribunal la sfârşitul dimineţii.

Delictul de “deturnare de fonduri publice” este pasibil de zece ani de închisoare şi de un milion de euro amendă, faţă de trei ani de închisoare şi 375.000 de euro amendă pentru abuz de încredere.

Ea nu a răspuns întrebărilor judecătorilor pe fond, invocând faptul că aşteaptă o decizie a Curţii de casaţie privind un recurs care urmează a fi examinat pe 27 noiembrie, a declarat ea pentru AFP.

“Autoritatea judiciară nu se poate erija în arbitru al conţinutului muncii politice a unui deputat şi ale fundamentelor sale decât încălcând principiul constituţional al separării puterilor”, a afirmat ea despre recursul depus.

“Le-am spus deci magistraţilor că voi răspunde tuturor întrebărilor lor după ce instanţa va tranşa această chestiune de principiu care este absolut primordială pentru natura sa constituţională, întrucât are legătură chiar cu esenţa principiilor democratice ale Republicii”, a adăugat ea.

Când a fost pusă sub acuzare în iunie 2017, Marine Le Pen nu a răspuns întrebărilor şi s-a mulţumit să dea o declaraţie, negând orice angajare fictivă şi contestându-le magistraţilor dreptul de a ancheta în acest caz.

“Suntem cu toţii nevinovaţi de faptele care ne sunt reproşate”, a repetat ea vineri.

De la sfârşitul lui 2016, judecătorii Claire Thépaut şi Renaud Van Ruymbeke anchetează asupra unui posibil “sistem” organizat de partid şi preşedinta sa – ceea ce ambele părţi neagă – pentru a finanţa salariile angajaţilor permanenţi pe socoteala Uniunii Europene, deturnând sumele aflate la dispoziţia eurodeputaţilor rezervate angajărilor de asistenţi parlamentari.

În iunie, magistraţii au dispus blocarea a 2 milioane de euro din subvenţiile publice pentru formaţiune, sumă redusă în final la un milion de euro de Curtea de apel din Paris. Ancheta judiciară deschisă pentru “abuz de încredere şi escrocherie în grup organizat” cumulează în acest stadiu în jur de 15 inculpări cunoscute, pentru “abuz de încredere”, complicitate sau tăinuirea acestui delict.

Sunt implicaţi Frontul Naţional, Louis Aliot, partenerul preşedintei, şi Nicolas Bay, al cărui nume este vehiculat pentru a conduce lista Adunării Naţionale la alegerile europene din 2019. Magistraţii iau în calcul acum să reîncadreze toate inculpările existente, în baza unei jurisprudenţe recente a Curţii de casaţie.

5 COMMENTS

  1. “Ciufuta” asta e pe aceeasi lungime de unda cu cristine lagarde! Ambele par niste “papadii” vorbitoare dar cancerigene, nu se leaga nimeni de h ata lor, fiecare face ce vrea, asa e reforma a in eoropica.

  2. Deci a inceput si in Franta acelasi circ sorosist cu dosarele penale adversarilor politici. Astea cu “instigare la abuz in serviciu” am mai auzit-o dar vad ca francezii vin cu una si mai gogonata:” complicitate la abuz de incredere”!! oare cum se dovedeste asta in instanta? Scrie unul pe o foaie si conteaza ca proba? Ce circ juridic!
    Se apropie europarlamentarele si PPEul e avariat grav asadar s-a trecut la eliminarea adversarilor politici pe cale procurareasca, reteta perfectata la noi de ani buni..

  3. cum Coldea statea, parca, pe Coasta de Azur, poate a dat consultanta globalistilor lui Macron despre cum sa-ti amutesti adversarii politici. Cine sa stie mai bine decit generalul despre facut dosare, acuzatii, DNA, inchisoare, etc ?
    Iata, a patentat si Romania un model: acela al dosarelor utile, al politicienilor acuzati/inchisi pentru “binele general”. Sa ne platesca francezii redevente…

  4. Poliție politica. Se întâmpla si prin alte părți, n-am inventat noi apa calda. In Franța e deja de notorietate ca justiția e politizată si acționează la comanda, împotriva politicienilor incomozi si indezirabili, gen Le Pen, Sarkozy, Fillon. Al dracului ca doar Macron e imaculat, cel mai cinstit. Sa fie coincidenta cu faptul ca promovează politicile globaliste sorosiste? Eu cred ca nu. In Franța onorabila justiție eliberează pe banda rulantă delincvenții arestați de poliție, cei de prin cartierele cu probleme, pe unde încă mai au curajul sa intre polițiștii, inclusiv dintre cei înregistrați ca potențiali teroriști. Adică huligani care merg sa “tuer du flic” (sa le facă felul polițiștilor), vandalizează, agresează etc, sunt arestați, pe urma vine un judecător cu Soros in suflet si-i eliberează. Asta e o realitate.
    Au inculpat-o pe Marine Le Pen ca a distribuit un clip al teroriștilor, pe motiv de apologie a terorismului, in timp ce ea are de ani de zile cel mai dur discurs împotriva terorismului islamist si al migrației necontrolate. Asta da, e chiar de noaptea minții.

Leave a Reply