Mesajul ministrului afacerilor externe Teodor Melescanu :

Doresc să-mi exprim regretul şi să cer scuze tuturor românilor din diaspora care nu au putut să-şi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creşterea numărului secţiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfăşurat în condiţii bune sau satisfăcătoare.

În consecinţă, am dispus o anchetă în ţările în care s-au semnalat situaţii regretabile, pentru a stabili cauzele şi măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente. De asemenea, am solicitat elaborarea în regim de urgenţă a unei analize la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, pentru identificarea de soluţii concrete şi propuneri de modificări legislative care să contribuie la dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor diasporei.

5 COMMENTS

 1. Sunt legi fara cap si fara coada. Cum poti sa faci o sectie de votare intr-un loc in care nu stii daca exista alegatori, votanti. Multi dintre cei care merg la vot sunt ori turisti, ori imigranti, ori trecatori cazuali.
  Pentru a exista o ordine ar trebui facut precum in tarile europene: cei care vor sa voteze ar trebui sa se inscrie personal sau pe internet pentru a face parte din listele de alegatori ACTIVI. Exista multi absenti si morti care inca sunt pe listele de alegatori.

  Cititi legi europene si legi democratice, incepeti sa copiati lucruri utile.

 2. Scuze ? Nr.de romani in strainatate e mult mai mare decat in evidenta ambasadelor.Lucreaza la negru.De aici si in ghesuiala si disproportia dintre cetateni si nr.cabinelor de vot.
  Ar trebui sa se inregistreze legal in bazele de date.
  Daca tot au votat pentru lege….

 3. Eu ma intreb, sincer, ce mai vrea fosila asta? Serios acum, chiar nu are bani sa traiasca decent?

  Ori crede ca el vrea sa faca un mare “bine” conationalilor…

  Asta si tot guvernul pesedist au facut exact acelasi rahat ordinar ca in 2014.

Leave a Reply