Chestorul Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit în funcția de secretar de stat, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Pe de altă parte, prim-ministrul l-a demis din funcția de secretar de stat pe Dumitru-Daniel Chirilă.

Bogdan Despescu este născut în 8 iunie 1972, în Nehoiu, județul Buzău, este căsătorit și are un copil.

Chestorul Despescu și-a început cariera în anul 1995 la Poliția Municipiului Buzău unde a activat în cadru Biroului de Investigare a Fraudelor. A urmat o perioadă în care a lucrat pe linia de investigare a fraudelor la mai multe birouri din cadrul județului Buzău, iar în 2006 a devenit adjunct al inspectorului șef în cadrul IPJ Buzău. Despescu a stat în această funcție până în 2011 când a devenit inspector șef la IPJ Prahova, numai că a stat aici doar un an, iar în 2012 s-a întors la Buzău pe funcția de șef Serviciu Cabinet. În 2013 a redevenit adjunct al inspectorului șef în cadrul IPJ Buzău și în aprilie 2014 a fost împuternicit inspector șef la IPJ Constanța, iar în luna iulie a fost numit oficial în funcție.
In 2015 a fost numit sef al Inspectoratului General al Politiei.

 

 

1 COMMENT

  1. și când ne gândim că fostul prim-ministru M. Tudose a fost înlăturat de la Guvern de către CEX-ul PSD pentru că toți au crezut minciuna doamnei Carmen Dan (fost Min. al MAI).

Leave a Reply