”Sunt fără replică. În fiecare zi, se dărâmă, pur si simplu, tot ce înseamna, în mintea noastră, construcție europeană și construcție occcidentală: democrație, libertate. Pur si simplu! Cum adică statul român poate opri o anchetă judiciară? Păi cum rămâne cu independența justiției? Dacă Guvernul României poate opri ancheta judiciară împotriva doamnei Kovesi, ar putea opri și ancheta judiciară împotriva dlui Liviu Dragnea, de exemplu. Cum se întâmplă lucrurile acestea? Cum adică să oprești o anchetă judiciară într-o justiție independentă? Eu nu pot să înțeleg!” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3, în emisiunea ”Obiectiv”, care subliniază că oricine înțelege acuzațiile de luare de mită ce i se aduc Laurei Codruța Kovesi. 

Bogdan Chirieac afirmă că Frans Timmermans, prin declarațiile sale de astăzi, face ”presiune explicită asupra justiției din România. Aștept ca Inspecția Judiciară (IJ) din țara noastră să apere independența și reputația justiției din Români și-n cazul lui Manfred Weber, care a cerut oprirea imediată a anchetei judiciară împotriva doamnei Kovesi, dar și-n cazul domnului Timmermans – n.r. să reacționeze IJ.”

”Pe mine mă îngrijorează când dl Timmermans spune că știe exact situația din România, Ungaria și Polonia. Dacă și-n cazul Ungariei și Poloniei, cunoaște situația la fel de prost ca în cazul României, Europa are o problemă. Mai departe, dl Timmermans dorește ca doamna Kovesi să-și urmărească procedura de numire în funcția de procuror european. Foarte bine, să facă doamna Kovesi și Europa acest lucru. În același timp, nimeni nu poate opri ancheta judiciară din România, pe standardele noastre. Dacă oprești ancheta judiciară în cazul doamnei Kovesi, eu cred că și în cazul dlui Dragnea trebuie oprite imediat anchetele” a mai explicat Bogdan Chirieac, citat de www.dcnews.ro

”Ne aflăm în fața unui caz cu totul special, nemaiîntâlnit în istoria UE și eu aș spune chiar și a lumii occidentale, în care înalți oficiali internațională ai unei organizații din care România face parte ne cer să ne încălcăm Constituția și legile țării pentru un singur om. Eu o privesc cu mare respect pe doamna Kovesi. Inculparea doamnei Kovesi, care nu poate profesa ca procuror pentru că este inculpată, a schimbat, în 0,1 secunde politica a două partide importante din România: PNL și USR PLUS. Până atunci, penalii nu aveau voie în funcții publice, acum și-au redefinit ce înseamnă penalii, au spus că numai condamnații definitiv, până acum, dacă aveai dosar penal, ți se spunea să faci pasul înapoi. Deci în 0,1 secunde, Opoziția din România și-a schimbat punctul de vedere, acum UE spune: opriți ancheta! Eu cred că doamna Kovesi țintește o funcție prea mică, dânsa trebuie să fie președintele Europei, al României și al SUA” a conchis Bogdan Chirieac.

6 COMMENTS

 1. Acum intelegem si noi ce inseamna democratia occidentala.
  Daca au intervenit in treburile interne ale justitiei inseamna ca e ceva obisnuit.Au mai intrevenit si in alte cazuri ?

  • Esti sigura ca intelegi ce inseamna democratia occidentala, sau stii care-i diferenta intre democratie si dictatura ?

 2. Se putea parasi tara si cu Control judiciar (mai trebuia facuta o cerere…). Problema e alta. Au trecut 2.000 de ani degeaba, Justitia nu s-a schimbat cu nimic, tot “Barabas” iesind in castig…
  Cele 12 Ambasade reprezinta tarile “parte” in experimentul Romania. Problema e ca, daca observati, experimentate pana la urma au fost/sunt aceste tari…
  Aceste 12 Ambasade sprijina, cred cu bunastiinta, un regim opresiv, selectiv de Justitie, prin care sunt inlaturati, in primul rand, adversarii politici si economici (firmele romanesti). Deci Ambasadele sunt direct interesate, dar ramane de vazut daca vor mai fi…

 3. Romania tara coincidentelor , ne alintam Pro europeni,ipocrizia ne tine de foame si umple buzunare si politica un tabu notoriu!
  Ironia face ca tara asta ,e ca in proverbul ala cu ” sa te feresti de saracul care s-a ajuns si de prostul pe care l-ai scos in lume”
  Deci ….analizam ,analizam,analizam si tot prost o ducem ,si uite asa nici europa nu este ceea ce pare si se contureaza vesnica conspiratie bla ,bla ,bla ..
  Deci sa dus dracu construcția europeană și construcția occcidentală , democrația si libertatea ca sa incheie apoteotic !

Leave a Reply