Potrivit statisticilor oficiale de la Ministerul Muncii, în România, în momentul de față, există o schimbare destul de serioasă în privința contractelor de muncă.

Numărul total de contracte aflat în evidența Ministerului Muncii, adică salariații, se ridică la 6.303.522 de contracte, dintre care 5.821.822 sunt pe perioadă nedeterminată, iar 481.700 sunt pe perioadă determinată. Conform valorilor înregistrate, la 2 aprilie 2018, numărul de contracte individuale de muncă active este cu 26.907 mai mare față de valoarea acestui indicator la 1 ianuarie 2018.
Numărul total de pensionari înregistrați în evidența Ministerului Muncii este de 5.038.200. Pe acest număr se lucrează la noua lege a pensiilor.
https://www.youtube.com/watch?v=Riwd7t5d_WQ

2 COMMENTS

  1. Bun, cati lucreaza la stat si cati la privat, cate din cele 29000 de locuri de munca sunt de fapt noi bugetari, ar fi foarte interesant de aflat. Contractele cu timp partial sunt extrem de benefice si nu ar trebui suprataxate, nu exista la noi in cultura dar in SUA de exemplu sunt multi oameni care au 2 locuri de munca, si la noi sunt multe categorii de oameni care ar putea beneficia de un loc de munca cu 4 sau 6 ore pe zi, studenti, mame cu multi copii,

    Oricum avem foarte putini angajati pentru o populatie de 20 de milioane de locuitori, avem urmatoarea situatie:

    20 milioane de romani – 6 milioane de angajati – 5 milioane de pensionari – 3 milioane de romani plecati – 4 milioane de minori = 2 milioane

    Avem 2 milioane de oameni dintre astia sunt oare toti PFA, toti liber profesionisti sau sunt milioane de oameni care nu fac nimic, nu contribuie cu nimic in societate, ii paraziteaza pe altii, traiesc din ajutoare sociale, furt si smecherii ca altfel ar fi murit de foame pana acum.

  2. Potrivit INS-ului,suntem peste 18 milioane de cetateni,calculul ministerului muncii arata ca sunt peste 11 milioane de angajati si pensionari,cam 2 milioane de copii(INS) pana in 17-18 ani. Restul pana la peste 18 milioane,ce sunt? Someri si cersetori parteneriali ai politicului(turisti electorali)? Cum se poate numi tara in care somerii si partenerii politicienilor sunt finantati mai bine decat pensionarii care au muncit o viata?!
    INS-ul va creiona alte cifre,rotunjesc in scop politic si bruxeleste! Sa vedeti atunci cati cetateni vor fi pe liste la alegeri! Un mic calcul: ioha:esec-isi va cauta echilibru ,tari si dragnea: esec total,ponta:pare a avea castig/creste pana la 59 ani,orban:esec,ghorghiu: nu are voturi sificiente,plesoianu:are noroc,singurul care incepe o etapa de noua viata,de cariera:ciolos,dar va pierde pe parcurs tot ce castiga si nu ramane in tara,are ceva aranjat si nu se tine de cuvant,tudorel t.se plafoneaza,se multumeste cu ce are pana la 68 ani. Sponsoreala va curge la fel si esecul pentru destui.Sa vedeti ce s andal puternic va fi daca vor castiga psd-istii,nai ceva ca la referendum! Sper ca alegatorii sa puna stampila pe cei care merita la modul serios!

Leave a Reply