Cate doi reprezentanti de la fiecare partid parlamentar, un reprezentant al guvernului si zece personalitati vor participa la lucrarile unei noi comisii prezidentiale care va elabora un nou proiect de tara, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Cotroceniului, Madalina Dobrovolschi. Comisia va fi condusa de consilierii prezidentiali Leonard Orban si Cosmin Marinescu.

‘Această comisie nu va face o listă de măsuri, nu va fi o strategie, va fi un document politic, vor fi trasate nişte obiective, nişte ţinte clare, care să arate cum trebuie să se dezvolte România, ce linii de dezvoltare, de modernizare trebuie să urmeze România în perioada următoare, practic cum ne dorim să arate România ca membru al UE, ce nivel de ambiţii vrem să avem ca membru al UE, care este locul nostru, rolul nostru în UE. (…) Nu putem vorbi despre o suprapunere a acestui proiect cu alte strategii, cu proiecte de guvernare, pentru că nu este rostul acestui proiect de ţară. Este un proiect pe termen mediu şi lung, adică depăşim chestiunile cotidiene, luptele politice sau interesele de moment, dar fiecare partid va avea posibilitatea prin prezenţa în această comisie să-şi promoveze propriile idei’, a spus Dobrovolschi.

 

4 COMMENTS

 1. Astia pe cine mai vor sa prosteasca. Cine este artizanul noului “proiect de tara” ? Ce Doamne iarta-ma iar ne mintim ? Dupa atatea “proiecte de tara” si “master planuri” tara se scufunda la prima ploaie mai mare, n-avem autostrazi sau cai ferate macar pentru 120 km/h, in schimb stam bine la proiecte si studii de tot felul.

 2. Doamne feri’, vorba viitorului nostru presedinte ales, Dacian Julien Ciolos. Daca se muta gândirea naționala la Cotroceni avem sa vedem ce cu gândul n-am gândit : o țara condusă de catane care fac pe civilii. Unde ești tu, Platon Doamne? Republica plânge de sare ia de pe dansa!

 3. Ce e cretinismul asta? Cine l-a inventat? Cine isi aroga in tara asta atributii pe care nicio lege nu i le confera?
  De ce / de unde aceasta comisie este CONDUSA de niste consilieri prezidentiali? Cine / ce imi garanteaza mie ca astia nu sint prostii prostilor? Pe ce baza traseaza acesti neica-nimeni “nişte obiective, nişte ţinte clare, care să arate cum trebuie să se dezvolte România, ce linii de dezvoltare, de modernizare trebuie să urmeze România … “???
  Cine stabileste care sint cele 10 personalitati? Va fi si Hagi printre ele? Dar Bianca lu’ Bote? Dar Monica Macovei, madam Guseth sau De ce cel mai mare partid va avea acelasi numar de reprezentanti ca si cel mai mic?
  Cine este autorul acestui cretinism? Oare iohanes? Nu m-ar mira!

 4. Eu m-am saturat de strategii ca “trebuie sa”. Iohannis nu a facut nimic pana acum, in afara de a se plimba pe tot mapamondul in calitate de turist, iar “guvernul lui” a mai distrus din ce a facut fostul guvern. “Trebuie sa” e fumat si sunt doar vorbe. oamenii astia care sunt acum la putere nu vor face nimic pentru Romania si din acest motiv trebuie schimbati cat mai repede.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/09/08/scrisoare-catre-judecatorii-din-romania/

Leave a Reply