Cine suGhiță?

Sînt peste cincizeci de oameni care știu, direct sau din surse de primă mînă, despre „celula de criză“ din casa lui Oprea, din decembrie 2009. Nu era tocmai o celulă de criză, era un fel de banchet îngrijorat al instituțiilor de oțel. Noua generație de unelte a Sistemului își dădea examenul de capacitate. Tînărul Coldea, tînăra  Kövesi,  tînărul  Maior  și  ceilalți  tineri  îmbătrîniți  prematur  îi  clădeau  lui  Băsescu  un nou mandat, sorbind whiskey de la Oprea și pișîndu-se  pe  părerea  lui Churchill despre democrație. Erau la prima lor fraudă electorală după referendumul din 2007.

Numărătoarea  din  teren  îl  făcea  pe Geoană  președinte,  cu  toate    statul  de drept dăduse în brînci să i-l bage pe Vântu în piscină și pe Turcescu în emisiune. Dar o altă numărătoare îl făcea pe Băsescu președinte, pe Elena Udrea vicepreședinte, pe Cocoș miliardar, pe Oprea ministru, general cu patru stele și îndrumător de doctorate. Coldea și pe Kövesi primeau un pachet de putere premium, cu imunitate de lux și vedere panoramică la cîmpul tactic.

Așa    s-a  ales  a  doua  numărătoare  și  iată-ne  aici,  rătăciți într-o  farsă  contrafactuală,  într-o  istorie  falsificată  de  oamenii unui colaborator al fostei Securități. Înțeleg, oare, idolatrii acestui regim bezmetic, îmbibat în abuz și hoție, care a surpat sistematic – prin ipocrizie și propagandă – societatea și statul, că în epoca Băsescu li s-a furat o secvență de viață și li s-a dat alta în loc? De fapt, e poate mai bine să nu înțeleagă.

Acum există șansa ca întreaga luptă din trecut, bazată pe ipoteze și revolte, să fie înlocuită cu fapte. Cei cincizeci de oameni pot fi chemați să depună mărturie, dar cea mai proastă idee ar fi să li se lase parchetelor ocazia de a-i chema. Vi-l imaginați pe procurorul-șef  Lazăr  străduindu-se  s-o  prindă  cu  minciuna  pe Kövesi? Sau pe Kövesi încercînd să limpezească împrejurările în care întreba: „Cum să-i potolim pe ăștia de la Realitatea?“? Procurorii ar îngropa cazul folosind același pămînt de la dezgroparea Ordonanței 13,  l-ar ascunde  într-un  subsol  de  unde  nu  răzbat nici întrebările amenințătoare, nici răspunsurile speriate. Ancheta  trebuie  făcută  de  Parlament  și    mir    această idee, care se plimbă de mult prin spațiul public, a reușit să străbată ceara din urechile coaliției PSD-ALDE. Interogarea martorilor trebuie  făcută  în  public  și  transmisă  în  direct  prin  televiziune. Așa cum McCarthy ancheta vrăjitoarele comuniste în anii ’50 și așa cum Robert Kennedy ancheta relația dintre mafie și FBI în anii ’60 – în ședințe publice, cu presa de față și cu jumătate din America  privind  la  televizor  –,  așa  trebuie    ancheteze  Parlamentul această infracțiune de fals și uz de fals istoric.

Unde mai pui că apariția martorului Ghiță extinde cazul celulei de  criză  din  2009  la  referendumul  din  2012,  ba  chiar  la  prezidențialele din 2014.

Ei, și după ce am afla adevărul – dacă acesta ar fi adevărul –, consecințele ar fi doar filozofice. Nu are rost să ne imaginăm că acțiunile  politice,  măsurile  economice,  dosarele  și  falimentele puse în operă de un regim ilegal ar putea fi anulate sau modificate. Nu-și va recăpăta nimeni ceva din ceea ce a pierdut. Dar, printr-un referendum, l-am putea pune pe Băsescu să țopăie un pic și să strige „Elena Udrea, dragostea mea!“.

11 COMMENTS

 1. Vad ca domnul Badea sughita cel mai rau,zau ca imi pare rau de dansul,ce-l mai urmaream in perioada USL (direct de multe ori si in reluare) si cum nu-l mai urmaresc deloc de vreo 4 ani de cand a devenit frate cu penalul.Culmea este ca “cel mai frate” cu penalul este chiar Basescu…Acum e si Ghita o victima,nu se incadreaza la virgula in Constitutia aia facuta de Iliescu pentru urmasii lui,bai daca eu sunt cinstit(nu si sarac) macar voua sa va las niste portite sa devalizati bugetul,sa abuzati de functie si sa va faceti de cap…cam asa a gandit-o atunciu puterea PSD+PRM…Ce tara blestemata sa aiba o constitutie in 2017 facuta de catre cei doi continuatori ai comunismului si ai Securitatii,ai populismului tipic secretarilor de partid si de violenta in limbaj a nationalistilor extremi….Da,ei ne-au facut Constitutia,noi(adica tot ei) au votat-o si gata,ne supunem.Mircea suGhita seara de seara iar noi sughitam a paguba…Furati,cu banii luati si tot noi vezi doamne suntem agresorii acestor ingerasi de politicieni,nu-i lasam sa-si vada de ale lor.Pana la urma toata aceasta propaganda poate va reusi,toate dosarele vor disparea,vor fi respiunse si singurul VIP inchis care n-a fost sustinut de nimeni cu aceeasi determinare va ramane profesorul Voiculescu….Toti se cdau azi niste profesori Voiculescu pozand in victime ale sistemului.Inclusiv Basescu.S-o plati bine aceasta campanie de albire a infractoriilor SUPER-MILIONARI ?

 2. Da va dati seama ca acum s-a infiintat o comisie parlamentara care va verfica alegerile din 2009 !!!! Condamnatul definitiv la puscarie pentru ca a fraudat un referendum va fi presedintele comisiei!!! VA DATI SEAMA DE ABSURDITATEA SITUATIEI? UN PUSCARIAS SA FIE PRESEDINTE DE COMISIE ? Apoi sa nu te bucuri ca Lulutza baga la puscarie o clasa politica putred de corupta? Sa nu ne bucuram ca doar ea are curajul sa se puna cu aceasta mafie transpartinica? Sa nu ne bucure ca doar EA mai lupta cu HOTII ROAMANIEI? De la media nu mai avem asteptari ca fiecare jurnalist manipuleaza sa isi apere patronul!

  • Bai postacule tu esti absurd ca vrei sa induci ideea penalului si puscariabilului.
   Tot prostu stie ca a fost o decizie politica,fara nici o legatura cu fapta penala,care de altfel nici nu este denumita clar in motivarea judecatorilor.
   Nici motivarea nu i semnata,de aceea e posibil ca Dragnea sa scape de condamnarea nedreaptă.
   Mai lasa ne ,ca nu mai tine decat la fraieri….

   • Care toata lumea stie ca a fost o condamnare politica? Da : lumea manipulata de jurnalisti care isi apara patronii…cam asta-i lumea ta redusa. De cealalta parte este majoritatea care respecta hotararile definitive ale instantelor ca de-aia avem institutii abilitate de lege care dau verdicte!

 3. Din câte înţeleg, apare un nene destul de dubios după aproape 8 ani şi “denunţă” că în seara alegerilor în casa unui alt dubios s-ar fi strâns niște persoane, punând la cale fraudarea plebiscitului (nu ni se spune prin ce modalitate practică; de ce erau strânşi într-un singur loc şi de ce nu erau “răspândiţi în teren, fiecare la postul lui” pentru a fura alegerile etc.) iar parlamentul este musai să facă un fel de anchetă pe care nu este bine să o înainteze parchetului general ci eventual să o ţină bine. Wow …………….. jurnalism la cel mai înalt nivel. Sunt atâtea tâmpenii adunate pe centimetru pătrat încât ………… nah, mai bine îi las pe tâmpiţeii gen “ultras băsist” să li se înfierbinte ceea ce ei numesc creier dar de fapt este un precursor al organului menţionat.

 4. S-a răhățit oprea in pantaloni de frica lui kovesi. I se potriveste porecla de generalul izmană. Vai mama lui de fricos.

 5. Ghita a fost membru de partid PSD, deputat PSD, finantator PSD, membru in comisia SRI din partea PSD, manager de campanie online cand Dragnea era sef de campanie, a primit contracte cand Ponta era prim-ministru PSD, Grindeanu ministru Comunicatiilor PSD, Dragnea ministru Dezvoltarii PSD, Oprea ministru la Interne UNPR numit de Ponta PSD, contracte la sanatate cu Banicioiu ministru PSD, era tot timpul in preajma lui Maior sef la SRI din partea PSD, mergea in vacante cu Dancu membru PSD, Georgica Severin care controleaza CNA coleg de circumscriptie Prahova cu Ghita, intreaga familie Cosma a ajuns in Parlament de la Prahova finantati de Ghita, prieten cu Cocos si Udrea si coleg de terasa si televiziune cu Basescu, ETC. !

  A raspuns PSD ceva pana acum despre ce a facut baiatul asta ? Cati bani si cate functii a luat sau cati le-a dat ?

  Si dupa toate astea nimeni din PSD nu-si aduce aminte de el, nu-l cunoaste, nu i-au fost colegi dar de sughitat ar trebui Coldea si Kovesi ?

 6. “Interogarea martorilor trebuie făcută în public și transmisă în direct prin televiziune.”
  Sa vinda drepturile, s-ar putea sa faca la buget mai mult decit ce se da pe Liga 1 🙂

Leave a Reply