Liderul militar al Armatei Romane, generalul Nicolae Ciuca, sef al Statului Major General, posteaza un mesaj foarte important pe pagina sa de Facebook :
Joi, 20 aprilie, voi participa la ceremonia de Bun venit pentru primul detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI), precum și la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Justice Eagle 17, ce se va desfășura la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi.
La acest eveniment vor participa și reprezentanți ai Ambasadei SUA în România și ai Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.
Distinșii vizitatori vor asista la un exercițiu tactic cu trageri de luptă cu muniție reală, executate cu tancuri M1A2 „Abrams” și TR-85 M1 „Bizonul”, vehicule de luptă M2A3 „Bradley” și MLI-84 M „Jderul”, obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 „Paladin” și obuziere calibrul 152 mm, sprijinite de avioane MiG-21 LanceR și elicoptere IAR 330 – Puma.
Dislocarea în România a capabilităților militare americane reprezintă o măsură suplimentară de descurajare a oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre şi de răspuns adecvat în cazul unei crize.
Militarii americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii pentru întărirea securității şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

La exercițiul Justice Eagle 17, care se desfășoară în perioada 10 aprilie – 5 mai, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, participă peste 350 de militari români și americani din Forțele Terestre Române și Forțele Terestre ale Statelor Unite în Europa. Militarii români fac parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi Batalionul 285 Artilerie – structuri din Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.
Detașamentul de militari americani este asigurat de Batalionul 1 „Vulturii luptători” din Brigada 3 Blindate, Divizia 4 Infanterie.
#MAPN #sefSMG #SMG #ArmataRomaniei#JusticeEagle17
Iata aici documentul Pentagonului ce descrie investitiile majore militare si financiare americane pentru intarirea Flancului Estic al NATO :

Si alte exercitii militare importante sunt subliniate de Pentagon :

https://www.defense.gov/News/Article/Article/1156281/resolute-castle-17-exercise-opens-in-romania/

15 COMMENTS

 1. Mai nou trupele de ocupatie sunt numite garantii de securitate:)))ce dragut:))militarii aia americani vin cica ca sa-i apere (soto) pe romani:)))hai sa nu ne mai mintim acei mercenari americani vin aici ca o garantii de protectie fata de afacerile, fata de felie detinut statele unite din colonia Romania..si vin sa apere afacerile Chevron si Exxon la Marea Neagra ,gazele de sist, petrolul din platforma continentala dat gratis de tradatorul de neam si tara Tariceanu…
  americanii sunt aici ca un garant al statutului de colonie si baza militara americana a Romaniei

   • Nu ,nu sunt nici troll si categoric nu sunt sovietic, bunica si strabunica me erau din familie de nici boieri si si-au vazut toata averea si munca luata de comunisti ,v-am spus la in post mai vechi ,sunt din Iasi student la drept in anul 1 (puteti verifica ip-ul)
    De ce sunt sovietic pt ca nu vreau trupe staine venite ca si cele sovietic la jaf,in tara mea???sunt sovietic pt ca vad ca Romania e i colonie a vestului???

    • Puteti nega faptul ca Romania a devenit o colonie???
     Resursele naturale au fost mai toate vandute,bancile romanesti si distributiile de energie plus industriile (atat var mai aveam )au trecut toate på straini toate o tara daca pierde economia strategica devine colonie!punct.vreau sa vorbim de jafu urias al Ue /SuA in Romania,despre EADS to din proprietatea,Bechtel,FMi, peivatizarea OmV Petrom..jajul austriac al padurile..

     • Fondul proprietateavoiam sa scriu,imi cer scuze,scriu de pe telefon si am autocorectul care modifica din cuvinte

     • Simplu pt ca eu stiu ,am citit am invatat storie si stiu ca si dumneavoastra ca nu e vorba ca o tabara/parte e buna si cealalta e Rea nu!ambele vor sa jefuiasca så isi extinda puterea si sfera de influenta ..occidentul atat de laudat de dumneavoastra isi datoreaza prosperitatea jafului Colonial si inrobirii popoarelor..fix acelasi lucru s-a intamplat dupa 89cand dupa caderea cortinei de fier occidentul a primit o sansa istorica..europa de est o piata de desfacere mare usor de jefuit de resurse naturale si transorfamt in furnizori de forta de munca ieftina si piata de consum…prin preluarea pieselor strategice din economiei si resuse naturale..plus diatrugerea capitalului si capitalismul autohton totul pentru propasirea capitalului corporatist strain..
      Faptul ca-i uråsc pe comunisti nu må face orb la Jaful euro-Atlantic..si oricum comunismul e mort dar neoliberalismul colonialist globalist nu e..
      E ironic ca tocmai voi la A3 ,care ati avut de suferit enorm datorita faptului ca v-ati opus regimului basescu si mai tarziu regimului Asta securistic abuziv si exteem de intruziv al neosecuristatii DNA SRI intitulat abuziv stat de drept(sustinut si protejat si azi de ambasada SUA)tocmai voi, care ati avut mult de tras din cauza politicii de distrugere a capitalului romanesc,tocmai voi så nu vreti sa vedeti cine conduce in stil Colonial Romania..

     • V-am spus mai sus scriu de pe telefon si am autocorect activat,acesta imi sterge litere si modifica cuvinte si uneori cand recitesc textul mai sar cate o problema (nu o vad) voiam så scriu istorie
      Dar asta este sigurul lucrul pe care l-ati gasit in text care sa va atraga atentia…..

     • Din punct de vedere economic si politic ceea e v-am scris eu este perfect adevarat de ce nu pot du pot si simplu nationalist si patriot de ce trebuie sa fiu obligatoriu pro-rus sus pro occidental de ce?
      Romania a devenit o colonie..a pierdut resursele naturale distribuțiile de energie ,1/2din terenurile Agricole,comertul mare(de mari dimensiuni)padurile si bancile..
      Nu nu sunt student la Moscova ci la Iasi la Cuza
      Sunt anti occidental pot ca am scris ca A3 a fost abuzata de regimul securistic care conduce Romania si ca unul dintre scopurile pt care profesorul Voiculescu a fost aruncat la puscarie il reprezintă faptul ca domnia sa este unul din mari oameni de afaceri româniiar in Romania este programată distrugerea capitalismului autohton

 2. Ha ha!Adica a fi roman ,,antioccidental” sa fie sinonim cu un sarac incalecat de TOATE oranduirile posibile de la sclavagism pana la capitalism in biata Romanie a anului 2017?

  • Crede-ma nu sunt sărac deloc absolut deloc ..sunt naționalist eurosceptic si pro-roman atat!nu pro-american nu pro-rus nu pro-european..
   Da vreau capitalism, capitalism adevarat,protectionist nu corporatism internationalist si neomarxist.

Leave a Reply