Cei trei noi judecători ai Curţii Constituţionale a României – Livia Stanciu, Attila Varga şi Marian Enache – îşi preiau pe 13 iulie mandatul, după depunerea jurământului de învestitură.

Preşedintele interimar al CCR, Valer Dorneanu, a anunţat miercuri că noii judecători vor depune pe 13 iulie, la ora 10,00, jurământul la Palatul Cotroceni.

După înnoirea Curţii, cei nouă judecători îşi vor alege preşedintele pentru următorii trei ani.

Livia Stanciu a fost desemnată judecător la Curte de către preşedintele Klaus Iohannis, Attila Varga – de Camera Deputaţilor, iar Marian Enache – de Senat.

Pe 9 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României.

Attila Varga a primit aviz pozitiv din partea Camerei Deputaţilor, pe 8 iunie, pentru a ocupa funcţia de judecător la CCR.

Pe 7 iunie, Senatul a decis numirea deputatului Marian Enache în funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Ulterior, senatorii liberali au contestat, la CCR, Hotărârea Senatului nr. 80 din 7 iunie 2016 privind numirea lui Marian Enache judecător constituţional, pe motiv că acesta nu a avut susţinerea unui grup parlamentar. Pe 29 iunie, Curtea Constituţională a României a respins sesizarea PNL.

Curtea Constituţională a declanşat procedura de numire a trei judecători având în vedere că în data de 13 iulie expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader şi Valentin Puskas. Preşedinţia a numit un judecător în locul lui Augustin Zegrean, Camera Deputaţilor, în locul lui Tudorel Toader, iar Senatul în locul lui Valentin Puskas, scrie Agerpres.

 

2 COMMENTS

  1. Daca maestrul Klemm merge pana la capăt cu brutalitățile Madam Stanciu se va încorona la CCR tot așa cum Koveși s-a înscăunat la Hotelul Triumf. Johannis trebuie salvat cumva de pata pe integritatea personală adusă de procesul casei luată fraudulos si nimeni altcineva nu-i poate întoarce sentința decat eroinele precedentului Rarinca. Deci Muntele (de moralitate) si Mahomed (Profeta DNA ) se vor intâlni din nou la vârful proiectului de tara-sau la baza?cum vrem s-o luam- emis de integrul de la Cotroceni Daca pe Klemm il păleste vreo directiva de la Dept de stat (văz ca FBI-ul a lasat-o pe madam Clinton din gheare deci sunt mișcări si pe acolo) si-si revizuiește “diplomația ” trebuie căutat printre clienții acoperiți ai Justiției unul care sa fie sacrificat/descoperit intru spălarea onoarei prezidentului.

Leave a Reply