Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat marți că și-a încheiat ancheta privind utilizarea de către Hillary Clinton, în perioada în care a fost secretar de stat, a unui server privat de email, și a transmis dosarul justiției, recomandând ca actuala candidată democrată la președinția SUA să nu fie urmărită penal, relatează Reuters, DPA și AFP.

“Nu se impune urmărirea penală”, a declarat șeful FBI, James Comey, într-o conferință de presă, anunțând sfârșitul investigațiilor foarte sensibile efectuate de poliția federală, despre care s-a comentat că ar putea deraia cursa spre Casa Albă a lui Hillary Clinton.

Unele dintre email-urile trimise de fosta primă doamnă utilizând un server privat erau clasificate drept “secrete” și persoane rău intenționate au putut avea, teoretic, acces la ele, a precizat șeful FBI. Ea totuși “nu a avut intenția” de a încălca legea, potrivit lui James Comey.

Concluziile anchetei FBI nu au făcut obiectul niciunei interferențe din partea Ministerului Justiției, a dat asigurări Comey.

Hillary Clinton este candidată în alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie, dar campania sa a fost afectată în ultimele luni de scandalul email-urilor profesionale trimise de pe un server privat în perioada în care a condus Departamentul de Stat (2009-2013).

Ea a participat voluntar, sâmbătă, la o audiere de trei ore și jumătate la sediul FBI din Washington.

Ministrul american al justiției, Loretta Lynch, a dat asigurări vineri că va respecta recomandările FBI și ale procurorilor implicați în anchetă, încercând să excludă astfel orice suspiciune de interferență politică în acest dosar ultrasensibil.

Loretta Lynch a devenit obiectul unei polemici pentru că s-a întâlnit săptămâna trecută cu fostul președinte Bill Clinton, o întrevedere denunțată ca un aranjament ilegal de Donald Trump.

Fostul lider de la Casa Albă, al cărui avion s-a aflat lângă cel al ministrului justiției pe aeroportul din Phoenix, a urcat în aparatul de zbor al Lorettei Lynch pentru a discuta cu ea. Cei doi politicieni se cunosc de mult timp, notează AFP.

Ministrul a afirmat atunci că întâlnirea de pe pista aeroportului a fost una întâmplătoare și că discuția care a urmat nu a atins subiectul dosarului email-urilor private ale fostei prime doamne.

Republicanii s-au folosit însă la maxim de acest moment, denunțând o inițiativă a lui Bill Clinton cel puțin stângace, dacă nu pur și simplu scandaloasă. “Întâlnirea dintre Bill și Loretta Lynch a fost probabil amorsată și dorită de Hillary!”, a scris vineri pe Twitter Donald Trump, potrivit Agerpres.

3 COMMENTS

 1. Cea mai tare ”misiune” a guvernului tehno-Cioloş ca program îndeplinit pentru România: aeronavă pentru ocupantul principalului scaun al ţării!
  De unde?
  Exact!!!
  De la Berlusconi !!!
  Profesionistul în femei! Menegerul sexului ! Omul alintat de femei uşoare! Poate fi considerat capul escrocheriilor şi mafiotul Italiei !
  🙂 🙂 Aşa scăunarilor(a se citi ocupanţii de funcţii înalte şi scaune), e vorba de voi guvernanţii: ”consolidaţi mafia şi contrbuiţi din plin la vitalizare ei!”
  Sau: ”împânziţi ţara asta cu scursuri plimbate în hoteluri” precum Berlusconi ! Raza de muncă o avea în perimetrul înconjurător de 500 mp în centrul Romei! Ce mi-e Italia-Roma şi ce mi-e România-Bucureşti ! Doar funcţionează gena latină molipsitoare în ambele ţări: Italia şi România, nu?
  🙂 🙂 🙂 hai cu traficul aerian: hotel-hotel curvete apoi în funcţii la guvern şi în alte locaţii! 🙂 🙂 Deh, trebuiesc şi ele stimulate!

 2. Vedeti cum e la altii? Intai sunt politicienii si pe urma justitia pentru ca ai de ales. Ori conduce justitia ori politicienii. Povestea cu independenta e poveste la o adica.
  Si vedeti cum au intors-o? Citez: Ea totuși “nu a avut intenția” de a încălca legea, potrivit lui James Comey.
  Sunt milioane de oameni care spun in the court: N-am stiut ca e o lege si ca o incalc. Si ghici care e raspunsul judecatorului : Faptul ca n-ai stiut ( deci no intent) nu e o scuza. Desigur pedeapsa e mai mica daca nu e intent. La Hillary e atat de mica , ca nu mai e a disparut!

Leave a Reply