L-am auzit pe premierul Marcel Ciolacu afirmând că Gabriela Firea ar avea nevoie de o baghetă magică să rezolve problemele traficului din #Bucuresti.

Din punctul meu de vedere, nu este vorba despre nici o baghetă magică.

E vorba de puțină gândire și multă voință.

Capitala României se sufocă rutier pentru că nu sunt aplicate de peste 20 de ani 3 măsuri simple :

– semafoare sincronizate, coordonate inteligent
– pasaje sub și supraterane în marile intersecții aglomerate, a căror construcție să nu dureze mai mult decât mandatul primarului
– sensuri unice alternative pe marile bulevarde, ca să poți ajunge dintr-un capăt în celălalt al orașului în max 30 min

Adică exact ce vedem în toate capitalele europene civilizate. Întrebați primarii din acele orașe cum fac și aplicați și voi aceleași soluții.

Nu e știință nucleară, nu e baghetă magică.

E doar o chestiune de voință. Că bani sunt destui : bugete locale, naționale, fonduri europene, PNRR, proiecte PPP. Câte și mai câte.

Dacă primarii din ultimii 20 de ani n-au luat cele 3 măsuri (decât cu 2-3 mici excepții), o va face Partidul Social Democrat ?

E capabil să schimbe în bine acest oraș care se îndepărtează pe zi ce trece de statutul de capitală europeană?

Ar fi cam ultima șansă. Dar și ultima speranță.

Dacă a reușit Grindeanu să desțelenească o instituție sinistră cum e CNAIR și să lanseze licitații de autostrăzi și drumuri expres de 2 miliarde de euro în 2 ani, același lucru trebuie să se întâmple și la Capitală.

Indiferent cine va fi Primar General și de la ce partid : dacă vor continua pe necazul nostru gargara politică, panseluțele și pelerinajele în locul măsurilor administrative concrete, ne ducem în prăpastie.

Suntem pe marginea ei.

 

Leave a Reply